365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

keskiviikko

31

maaliskuu 2010

18

COMMENTS

must-have basic wardrobe pieces

Written by , Posted in Muoti

Koulukaverini Linda laittoi mulle pari päivää sitten viestiä facebookissa, oli törmännyt sattumoisin mun blogiin ja ehdotti kasaamaan postauksen vaatekaapin peruspilareista ”tim gunn’s 10 essential elements: must-have basic wardrobe pieces”-tyyliin. Minähän innostuin kunnolla ja hetken mietittyäni tiesin mitkä on mun mielestä vaatekaapin peruspilareita ja koska suurin osa niistä löytyy omasta vaatekaapista, aloin toteuttaa tätä omien vaatteitteni avulla. Kokosin kasaan ne vaatteet, jotka mielestäni tulee löytyä jokaisen vaatekaapista – kantajan tyylisinä tietysti.

mth5555 copy

musthave1

1. Trenssi, ehdoton hankinta täksi kevääksi kun tarjonta on laajaa, mutta joka tapauksessa klassisin kevättakki. Tänä keväänä trenssejä saa pastellisävyissäkin, mutta itse pitäydyn tuossa vaaleassa trenssissäni. Kunhan saan pesetettyä sen, vaihdan siihen klassisemmat tortoise shell –napit, ne odottavat jo laatikossa viime syksyltä! 

2. Jakku joka sopii useaan eri asukokonaisuuteen, arkeen ja juhlaan. Omani sopii lähes kaiken kanssa, se on ollut päälläni sukujuhlissa, baarissa sekä koulussa – kertoo jotain sen monikäyttöisyydestä. Jakku tuo olemukseen ryhdikkyyttä, oli se tehty collegesta tai oli se minkä värinen tahansa.

3. Nahkatakki, tällä hetkellä ehdottomasti bikerjacket. Kollaasin takki on Very by Vero Moda:n, Asokselta. Omasta vaatekaapistani puuttuu nahkainen bikerjacket, havaintoja sellaisesta otetaan vastaan! (Odotan ihan mielettömästi että JC:n mokkanahkainen bikerjacket tulisi alennukseen…. Olen odottanut sitä puoli vuotta…. Toivotonta?) Oma nahkatakkini on pari kokoa liian suuri, ja siksi jäänyt viime aikoina käyttämättä. Ostin sen kai yhdeksännellä luokalla ja ajattelin että koko 38 on hyvä niin äitikään ei voi valittaa takin lyhkäisyydestä mitään – harmi vaan että se koko ei ole yhtään sen pidempi kuin 34:kään, ainoastaan LEVEÄMPI. Hyvä yritys kuitenkin?

 

musthave2

4. Paita, joka muuntuu moneksi. Itselleni tämä tarkoittaa sitä, että paidan voi pukea niin arkeen kuin juhlaankin asusteita vaihtamalla. Omani on Piia Hännisen. 

5. Perustoppi/t-paita, helppo yhdistää farkkujen ja hameiden kanssa – näitä tarvitaan aina. Omia suosikkejani ovat meleeratut yksilöt – valkoinen ja kylmään taittuva vaaleanpunainen ovat etsinnöissä, puuvillaisena kiitos!

6. Tunika/arkimekko, tällä haen sellaista monikäyttöistä vaatetta(taas, monikäyttöisyys on näiden vaatteiden ydin), jonka voi pukea eri tavoin. Omani on monien vaatekriisiaamujen pelastaja, se menee aukinaisena pitkien toppien kanssa ja kiinni ollessaan se toimii sopivan pitkänä paitana pelkkiin trikoolegginseihin yhdistettynä.

7. Neuletakki joka menee mekkojen, hameiden ja farkkujen kanssa. Mulla olis tähän kohtaan useampikin neuletakki, esimerkiksi musta pitkä perusneuletakki sopisi tuon raidallisen tilalle yhtä loistavasti. Raidallinen nyt vain näyttää niin paljon kivemmalta kuvissa :-D

 

musthave3

8. Pikkumusta on aivan ehdoton! Sellainen mekko, jota ei tunnista samaksi vanhaksi luottomekoksi kunhan asustaa sen erilailla. Omani on ostettu 4-5 vuotta sitten H&M:ltä (kyllä, ja on pysynyt moitteettomassa kunnossa!) ja toimii sekä kesäisin että talvisin. Mustasta mekosta oli vaikea saada edustavaa kuvaa, mutta kangas on tuollaista aavistuksen verran kiiltävää ja melko jämäkkää, malliltaan mekko on varsin yksinkertainen. 

musthave4

 

9. Farkut, joissa on oikeanpituiset lahkeet ja imarteleva leikkaus. Tätä kategoriaa voisi hieman laajentaa, mustat ja tummansiniset farkut ovat mielestäni yhtä klassiset, mutta mustat vievät voiton käytännöllisyydellään, ainakin omassa vaatekaapissani. Omani ovat Miss Sixtyt Carlingsista, kerrankin löysin lahkeenpituutta 30″, yleensä pituudet alkaa siitä 32″ ja päättyvät 34″… hmmh. 

10. Musta (korkeavyötäröinen) hame. Itse en enää osaa käyttää muita kuin korkeavyötäröisiä hameita, mutta hame kuin hame, kunhan se sopii monenlaisten yläosien kanssa. Omani on kellohelmainen ja olen huomannut että se on helpompi yhdistää kuin kynähame, olo ei ole niin asiallinen! Hameeni on sopivasti sen mallinen, että sen kanssa on helppo käyttää niin ohutta kuin paksuakin vyötä.

Avainsanoja ovat siis yhdisteltävyys ja monikäyttöisyys – varsin loogista kun kyse on peruspilareista. Ovatko teidän vaatekaappienne peruspilarit samoja, vai poikkeavatko kovastikin omistani?:–)

Lisää luettavaa:

18 Comments

 1. kkiira
 2. raakel
 3. noona
 4. oona ja henna
 5. Ida
 6. anni
 7. Anonymous
 8. norma
 9. Anonymous
 10. irinna
 11. ritu
 12. Anonymous
 13. iida
 14. Ida
 15. Sara
 16. Ida
 17. sara
 18. Ida

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *