365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

tiistai

17

toukokuu 2011

39

COMMENTS

nokkosohukaiset

Written by , Posted in Lifestyle, Ruoka

Tein niin herkullisia nokkoslättyjä tuossa eräs päivä, että ajattelin jakaa reseptin kanssanne, kun se on niin kovin ajankohtainenkin. Nokkosia on hyvä kerätä talteen nyt, kun ne ovat vielä pieniä versoja. Itse keräsin kumihanskat kädessä nokkosten lehtiä litran minigrip -pussin täyteen kotikotoa ja ryöppäsin lehdet kotona (se poistaa poltinkarvojen vaikutuksen).

ryöpätä

Ryöppäsin lehdet runsaahkossa vesimäärässä ja lisäsin veteen hieman merisuolaa (1tl suolaa/1l vettä). Lehdet kiehuivat vedessä pari minuuttia ja sitten valutin ne lävikön avulla. Mikäli asuu omakotitalossa tai on muuten omaa pihaa, voi keitinveden käyttää lannoitteena tai kirvojen torjumiseen, jos sen ensin hauduttaa.

taikina

Taikina soveltuu myös pinaattilettutaikinaksi, mutta jos vain on saatavilla nokkosta, niin kannattaa ehdottomasti kokeilla. Maistuvat sata kertaa pinaattiohukaisia paremmilta (ja minähän siis rakastan pinaattilättyjäkin!), nokkosessa on seitsenkertaisesti rautaa pinaattiin verrattuna ja muutoinkin sen ravintoarvot ovat erittäin korkeat. Melkoisen edulliseksi nämä letut tulevat, jos vain jaksaa itse poimia nokkosensa ja mikäli kaapista löytyy valmiiksi jauhoja ja mausteita :-) Ryöpätyt nokkoset voi myös pakastaa myöhempää käyttöä varten!

lätyt

Nokkosohukaiset

2 dl ryöpättyä nokkosta ( litran pussi oli ryöppäämisen jälkeen pikkuisen vajaa 2dl!)
5 dl maitoa
4 dl jauhoja (speltti, hiivaleipä tai vehnä)
2 kananmunaa
1 tl sokeria
2 tl merisuolaa
1 rkl öljyä

Sekoita maito ja jauhot hyvin keskenään. Lisää ryöpätty (ja pikkuisen pilkottu) nokkonen sekä öljy, kananmunat ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja anna seistä n. tunti ennen paistamista. Huomasin, että mun ohukaiset paistuivat parhaiten, kun tein niistä isoja ja ohuita. Nämä lätyt kuuluu syödä puolukkahillon kera, nam!

Onko joku teistä tehnyt nokkosista jotain muuta herkkua tai käyttänyt sitä rohdoksena? Olen utelias, koska nokkonen vaikuttaa aika superilta.

Lisää luettavaa:

39 Comments

  1. Katja
  2. A
  3. Roosa
  4. Eevis
  5. m
  6. janni
  7. Valkeakosken sälli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *