Helppo ja nopea kasvisruoka

lifestyle, ruoka
48 kommenttia

JEE, pitkästä aikaa resepti teille, jotka tykkäätte ruokaohjeista! :-) Ai vitsi että tykkäsin tästä, olen tehnyt tätä useamminkin eri ainesosin. Ainekset ovat edullisia ja tätä on lisäksi helppo muunnella mieltymystensä mukaan.

Tarvitset:

1 sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
pienehkö kesäkurpitsa tai isosta puolikas
tölkki tomaattimurskaa
tölkki kidneypapuja
tuoreita yrttejä
mausteita
aurajuustoa (jätä pois, jos haluat tehdä vegaaniversion!)

kaveriksi pastaa/makaroonia/riisiä/linssejä

sipulit

Ensiksi pilko sipuli (tai kaksi pientä) ja pari valkosipulinkynttä. Kuullota paistinpannulla oliiviöljyssä.

kesäkurpitsa ja aura-juusto

Sitten voitkin viipaloida kesäkurpitsan ja ottaa kaapista aurajuuston rippeet, ettei ne meinaa unohtua jääkaappiin…..kröhöm

pavut ja tomaattimurska

Tässä vaiheessa voit myöskin kaivaa kaapista tomaattimurskan ja kidneypapuja. Pavut kantsii huuhtoa kunnolla viileän veden alla.

paloina

Mä en kuulkas edes tykännyt kesäkurpitsasta joku muutama vuosi sitten. Nyt olen vihdoin rohjennut maistelemaan sitä uudelleen, eikä se ole yhtään hullumpaa! Olen myös alkanut tykätä munakoisosta :- D Jepjep kohta mä alan varmaan syödä kraavilohta, possua  ja simpukoitakin…………. No siis niin, heitä pilkottu kesäkurpitsa pannulle sipulien sekaan. Tässä vaiheessa kantsii myös laittaa se pasta-/riisi-/linssivesi kiehumaan, ettei unohdu!

how-to

Kun sipulit ja kesäkurpitsa näyttävät pehmenneen sopivasti, voit lisätä pavut ja tomaattimurskan. Anna hautua miedolla lämmöllä ja sekoittele välillä. MAISTELE! Lisää pippuria ja suolaa sekä oreganoa ja tuoreita yrttejä oman makusi mukaan. Minä käytin basilikaa, rucolaa ja tuoretta timjamia. Lisäsin myöskin rippusen sinihomejuustoa tässä vaiheessa. Kuulun niihin, jotka rakastavat aurajuustoa, mutta en kyllä tykkää, jos ruuassa ei maistu mikään muu – liikaa on liikaa.

nam

NAM! Herkuttelin kastikkeen viimeksi pastan kanssa ja lisäsin päälle vielä kunnon satsin rucolaa ja ripsuttelin  lisää aurajuustoa. AHhh miten herkullista! :–)

Muita helppoja ja nopeita kasvisruokareseptejäni:

x Helppo  ja nopea nyhtökauraresepti
x Lämmin punajuuri-tofusalaatti
x Helppo ja nopea linssipata

x Nokkosohukaiset
x Suloinen bataattisosekeitto
Kasvishampparit kikhernepihveillä

x Kasvispizza spelttipohjalla
x Vegaaninen tofu-kookoskeitto


Seuraa Bloglovinissa & Facebookissa

Lisää luettavaa

Meikkipussin päivitys syksyyn ja hyvää tekevä kuivakuppausrutiini

Kesäkuulumisia

ida hanhiniemi – uusi koti.

Uudessa yhteisessä kodissa – vihdoin!

ida365 asunnon myynti

Miten asunto myydään? Kokemuksia ja tietoa asunnon myymisestä välittäjän avulla

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Oi, näyttää niin hyvältä.. pitäisköhän itekin hipsiä kauppaan hakemaan ainekset ja kokkailla tuota.. :D

  2. Oijoi kuulostaa ja näyttää supersuperhyvältä!! Pakko kokeilla mahdollisimman pian itsekin tätä. :) Tää tyhmä syysflunssa vaan on vienyt multa myös makuaistin mukanaan murr

    1. Kannattaa! Tuota minä söin nuhassakin, mutta joo, kantsii kokeilla vasta kun makuaisti on palannut ;-D Parane pian!!

  3. Ooiiii, hyvältä näyttää ja kuulostaa! Voisi sen iänikuisen pasta bolognesen sijaan tehdä joku kerta tuollaista :-D Kiitos!

  4. Hyvältä kuulostaa ja näyttää. Ehkä voisin joskus tehdä tätä itelleni, oon meinaan suuri sinihomejuuston ja kesäkurpitsan ystävä, namskis! :-)

    1. Jep, suosittelen! :-) en oikeastaan enää tajua, miten en ole tykännyt kesäkurpitsasta, sillä sehän on aika neutraalin makuinen!:-D

  5. Ida! Wau!

    Olen ylpeä sinusta! Kesäkurpitsaa ja munakoi..!ja miten herkullisen näköistä ja ihan varmaan myös makuista.

    Selkeästi rakkaudella valmistettua!

    :j

  6. Näyttää niin todella hyvälle, paitsi aura ei oo mun suosikki! Tuuppa meillekin kokkailemaan!

  7. tämä menee nyt vähän aiheen vierestä, mutta tarvitsitteko te new yorkiin matkatessanne mitään viisumihommia? t. eräs matkaa harkitseva. (tuli muuten nälkä noita ruokakuvia katesellessa…)

    1. HMmm ei sinne viisumia tarvinnut, vaan jonkun Esta-paperin, se piti muistaakseni ostaa ja täyttää netissä etukäteen. :-)

  8. mulla on ongelma. ida365, miten kämppiksen saa tykkäämään sinihomejuustosta? onko moraalisesti väärin ostaa yhteisillä ruokarahoilla sinihomejuustoa jos toinen ei tykkäääää? terkkui kontulasta (tiiän jo mistä saa laittomii henkkareit, voin vinkkaa jos autat ja silleen)

    1. anna666, tuo ongelma on todella vakava, kuten varmaan itsekin tajuat!!! sinun on nyt aloitettava suunnitelmallinen salaoperaatio, joka menee niin, että ripsuttelet pahaa-aavistamattoman kämppiksesi pöperöihin pikkuisen aurajuustoa aina, kun tämän silmä välttää! pian hän alkaa ihmetellä, miten ruoka on alkanut maittaa niin paljon paremmin ja HAHa sitten voit paljastaa itsesi!!!!

      muista: auraa sen olla pitää, ei rainbown ”sinihomejuustoa”. testasin kerran, KAAMEETA kuraa, ei kannata!!

      laittomii henkkareita?!?!?! mä ha-luun, vähä sä asut ghetos!!!!

  9. Oi!

    Näyttää kyllä niin hyvältä tuo kasvisruoka – ehkä uskallan itsekin kokeilla! Äidilläni on nimittäin synttärit ensi viikolla ja ajattelin tehdä hänelle tuollaista kasvisruokaa, kun niin hyvältä näyttää. Nam.

    Onko tuo siis vain yhden hengen/lautasellinen ruoka-annos? Haluaisin nimittäin tehdä koko perheelle siinä samalla, joten pitääkö jotain lisätä lisää, että annos olisi suurempi?

    Kiitos kuitenkin, että jaoit ohjeen, näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä! :3

    1. Kiitos!:-) Kannattaa, melkoisen helpostihan tuota voi maustaa omien mieltymyksien mukaan ja voihan kesäkurpitsan tilalle laittaa vaiks paprikaa tai muuta:- )

      HMM hitsi, jos en nyt ihan täysin muista väärin, söin tuosta itse kolme isohkoa annosta, eli ehkä sitten kantsii tuplata tai lisätä määriä jonkin verran…. Ja ole hyvä!:-) toivottavasti tulee hyvää!

  10. Aaaaah näyttää hiton hyvältä, kokeilen tätä ihan varmasti heti ens viikolla :—-) aurajuusto on taivaasta

  11. Oi nam nam, näyttääpä hyvältä! Vaikka en pavuista tykkääkään, mutta ehkä voisin antaa niille mahdollisuuden..

    1. Kannattaa! En oo kans ollu mikään suurin fani ennen, mut nykysin rakastan :-D helppoja, suht edullisia ja terveellisiä!

  12. Kiitos kiitos tästä ohjeesta! Mä taas en oo ikinä oikeen tykännyt pavuista, mut oon viimeaikoina opetellut syömään niitä. Tein tänään ruokaa tän perusteella muokkailemalla sen mukaan mitä kaapista sattui löytymään ja tuli namnamherkullista! Mun sapuskassa tais olla mm kesäkurpitsaa, porkkanaa, tomaattia ja valkosia papuja. Vähän harmitti, kun ei ollu mitään juustoa, juustot on ihania! Mut ehk joku toinen kerta sitten, hyvää oli näinkin.

    1. JEe, ihana kuulla!:–D Musta kidneypavut on hurjasti maukkaampia kuin valkoiset, mutta kyllä valkoisetkin on ihan jees siis :-) Suosittelen maistaan noitakin joskus! Sunkin versio kuulostaa herkulta, nami.

      1. Mulla taitaa olla vieläkin joku kammo kidneypapuihin, kun ollessani Mäkkärillä töissä tuli turhan usein syötyä Fiestasalaattia, ja siinä oli niitä ihan kamalasti. Ja silloin en vielä yhtään tykännyt pavuista :D Ehkä mä pian uskaltaudun syömään niitäkin :)

  13. Miksi olet laittanut pastan, riisin ja linssit lisukevaihtoehdoiksi? Eiväthän ne ole yhtään rinnastettavissa. Pasta ja riisi ovat molemmat lähinnä hiilareita, kun taas linssit protskua, ja aika tujua sellaista. Ihan kuin sanoisit että laita lisukkeeksi pastaa/riisiä/jauhelihaa :—-D linssit tekisi aika epätasapainoisen kokonaisuuden.

    1. Siksi, että syön välillä linssejä juurikin tuollaisten kasvismössöjen kera. Eivät ne ehkä ajakaan samaa asiaa, mutta kyllä niitä voi tuommoisen mössön kaverina syödä, silloinhan annos on vähähiilarinen ja hiilarien saamisesta voi huolehtia jollain toisella tapaa. :–)

  14. Nayttaa hyvalta! Ootko kokeillut muun juuston kun aurajuuston kanssa – esim joku tuorejuusto?

  15. Ah, että kuvat on mahtavia :)
    Tein tuota tänään, oli hyvää. Isä vaan mokasi, toi liian raikkaita yrttejä, ja kidneypavut oli chililiemessä. Mutta muuten oli todella hyvää, kiitos reseptistä!

  16. Upee resepti, maistui kovasti, kiitos! Ja kiva kun käytit paljon kuvia reseptissäsi…

  17. Oiskohan tää niin helppoa että vois tällanen vähä kokemattomampikin kokki onnistua. Parin viikon päästä olis köksänkoe ja mietin tässä tekiskö tän pääruokana sillo… ;)

  18. Oho, tää vaikuttaa oikeesti hyvältä, täytyy kokeilla viikonloppuna! Aurajuusto ON hyvää! :)

  19. Laitoin googleen hauksi ’helppo kasvisruoka’ ja löysin tämän sivun. En ole koskaan oikeastaan tainut syödä kesäkurpitsaa aiemmin, mutta aattelin kokeilla. En myöskään ole itse koskaan tehnyt ruokaa kidneypavuista (ja olen ihan suunnattoman huono ruuanlaittaja muutenkin). Tämä kuitenkin toimi! Laitoin vain puolet kesäkurpitsasta. Taisin ottaa liian suuren ja nyt en tiiä mitä voisin toisesta puolikkaasta tehdä :P
    Kiitos kovasti tästä reseptistä. Aion varmasti tehdä tätä uudestaan ja voisin jopa kehdata tarjota tätä myös muille :D

      1. Feta ei kuulu mun suosikkeihin, mutta miksipä ei voisi kokeilla tuossa muodossa tai sitten vaihdan fetan johonkin toiseen juustoon (:
        Kiitos!

  20. Aattelin vaan tulla kertoo, että kokkasin tätä tänään ja ui vitsit kun tulikin hyvää! Käytin auran sijaan ihan vaan fetaa ja lisukkeena spelttikierremakaronia, namii! En oo kovin monesti syöny kidneypapuja, kun nyt vasta tajusin että nehän _maistuu_ ja vieläpä hyvältä :p kiitos reseptistä (;

  21. Googletin kevyttä kasvisruokaa ja sain tästä mainion vinkin uuteen herkulliseen elämykseen
    Oma versioni sisälsi sipulia, kesäkurpitsaa, valkoisia papuja, valkosipulia, basilikaa, tomaattipyrettä, Herbamarea ja kermaa. Syötiin kierrepastan kera ja kelpasi lapsillekin
    Kiitos siis hyvästä ja helposti muunneltavasta ideasta!

  22. Ihanaa, että kun googlettaa helppo kasvisruoka, on tämä linkki kolmantena <3 Aika herkkua oli, kiitos!