365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

lauantai

20

huhtikuu 2013

17

COMMENTS

Mikä kamera sulla on?

Written by , Posted in Lifestyle

Otsikko on yksi yleisimpiä kysymyksiä, mitä saan kommenttiboksiin, joten ajattelin että pääsen helpoimmalla jos teen aiheesta postauksen. ;-)

Olympus pen lite e pl-5

Multa löytyy ikivanha Canon eos400d joka on jo tosi hidas ja raihnainen kaikkien niiden kymmenien (satojen…?) tuhansien otettujen kuvien ansiosta. Sitä en käytä hirveästi, vaikka mulla siihen onkin se ihan toimiva 50mm f 1.8 objektiivi. Viime syksystä lähtien olen kuvaillut enimmäkseen Olympuksen PEN lite e pl-5:lla, joka näkyy kuvassa. Se on näppärän kokoinen ja näköinen ”mikrojärkkäri”. Pieneen kokoon mahtuu järkkärin laatu, mutta koko varmistaa sen, että kameraa tulee kannettua mukana. Ja vitsit se on nätti! Tuo hihna kruunaa kokonaisuuden – pienillä jutuilla on paljon väliä. Teknisistä ominaisuuksista ja muusta voitte lukea Olympuksen sivuilta.

Sain oman Olympukseni yhteistyön seurauksena. Voin vilpittömästi suositella tätä kaikille järkkärin omistajille kakkoskameraksi ja kelle tahansa reissu- ja kaupunkikuvailuun. Mikrojärkkärin paras puoli on ehdottomasti se, että se kulkee mukana, mutta sillä saa tuhat kerta parempia kuvia mitä millään pokkarilla tai puhelimen kameralla. Tässä on myös videointimahdollisuus, jota ei esimerkiksi mun järkkärivanhuksesta löydy.

Tämä kamera on myös melkoinen bloggaajan valinta, sillä tässä on kääntyvä näyttö :-D Naamakuvien & videoiden ottaminen on siis uskomattoman helppoa, hahah. Tähän Olympukseen on saatavilla sellainen muistikortti (FlashAir) joka mahdollistaa kuvien langattoman siirron esimerkiksi älypuhelimeen! Näin ollen voi bloggailla nopeasti ilman että tarvitsee turvautua nihkeisiin instagram-kuviin. Sovellus, jonka avulla siirto onnistuu, on ilmainen.

Sain tähän juuri uuden objektiivin erään kamppiksen etukäteispalkkiona, nimittäin potretti- ja yleiskuvaukseen soveltuvan 45mm f 1.8. Taitaa Canon jäädä tämän jälkeen todella vähäiselle käytölle…. En oo vielä ehtinyt tuota objektiivia testailla, mutta en malta odottaa, se on varmaan ihan super. Siitä lisää sitten myöhemmin ;-)

 

Edit//

Sain Olympukselta vielä vähän tarkennusta asiaan:

”Mikrojärjestelmäkamera on samalla tavalla järjestelmäkamera kuin ”perinteinen” peilietsinjärkkäri (ulkonäkö ja koko on se mihin peruskuvaaja kiinnittää huomiota), siitä on vaan poistettu optinen peilietsin ja tarkennussensori – ja sitä kautta kamera on fyysisesti pienempi. Muutoin kuvakenno ja prosessori on täsmälleen samankokoiset ja -tehoiset kuin perinteisessä järkkärissä. Esim. E-PL5:n kuvanlaatu hämärässä ylittää helposti usean perinteisen järkkärin laadun.”

 

Ja pakko hehkuttaa, että testailin eilen illalla tuota 45mm putkea. HUH HHU miten hyvä! Käsittämättömän valovoimainen, sain tosi tarkkoja kuvia vaikka huoneeseen tuli valoa lähinnä tietokoneen näytöstä ja makkarista kajasti vähän valoa. Pakko ottaa kunnollisia testikuvia, jotta uskotte. Ai että mä olen innoissani :- D Täydellistä!

 

Löytyykö joltain teistä tämä bloggaajien keskuudessa suureen arvoon noussut kamera?

* translation: ”What camera do you have” is one of the most popular questions in my blog. So here it is, my dear Olympus PEN lite e pl-5!

Lisää luettavaa:

17 Comments

  1. reetta
  2. sannero
  3. Taina
  4. kata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *