Hih, kyselinkin jo blogin facebook-sivuilla, että mahtaisko teitä kiinnostaa maukkaan fetakasvispiirakan resepti ja sain aika monta peukkua kuvalleni. Mahtaa kiinnostaa siis, joten tässä tulis! ;-)
Tämä ohje on variaatio useammasta ohjeesta joita olen testaillut. Olen testannut Eevan parsakaali-tomaattipiiraan, Kinuskikissan kasvispiirakan ja Halon mehevän kasvispiirakan, joten noista kolmesta on varmasti vaikutteita omassanikin.
Idan herkullinen fetakasvispiirakka
Tarvitset:
POHJA
x 130g luomuvoita
x 3,5-4 dl jauhoja (laitoin tähän 2 dl luomuvehnäjauhoja ja 1,5dl ruisjauhoja, mutta myös speltti käy!)
x 1 rkl vettä
x ripaus suolaa
TÄYTE
x 1 sipuli
x 2 valkosipulinkynttä
x 1/2 parsakaali
x keltainen tai punainen paprika
x kevätsipulia
x n. 10 kirsikkatomaattia
x pieni kesäkurpitsa tai isosta puolikas
x 1/2 kermaviiliä
x 3/4 dl kermaa
x 2 kananmunaa
x 2 rkl creme fraiche (tämän voi ihan hyvin jättää pois, sattui vaan oleen kaapissa jämät!)
x päälle fetamurua
x mausteeksi pippuria ja timjamia
Tee ensin pohja, sillä se pitää esipaistaa. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi kulhoon. Sekoita suola jauhoihin ja nypi seos voin sekaan. Lisää vettä sen verran, että taikinasta saa muotoiltua pallon. Taputtele vuokaan ja paistaa 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.
Kuullota sipuli ja valkosipuli pannulla, jotta niistä lähtee enemmän makua irti. Heitä joukkoon pilkottu parsakaali ja lisää n. 1/2 dl vettä. Anna veden imeytyä parsakaaleihin, jotta ne eivät olisi kivikovia piirakassa.
Pilko kasvikset ja lisää kaikki muut kulhoon paitsi kirsikkatomaatit. Minä asettelen kirsikkatomaatit aina muun täytteen päälle, niin ne näyttävät näteimmiltä, muuten tällä vaiheella ei ole väliä :-D jos piirakan ulkonäöllä ei ole väliä, niin tomaatitkin sekaan vaan! Samasta nätteys-syystä leikkaan tomaatit joko puoliksi tai neljään lohkoon.
Heitä kulhossa olevien kasvisten päälle kermaviili, creme fraiche, kerma ja kananmunat – sekoita! Heitin joukkoon myös pikkuisen timjamia ja pippuria. Suolaa täyte ei minusta kaipaa, sillä pinnalle tuleva feta on suolaista ja pohjassakin on suolaa.
Kaada täyte esipaistetun piiraspohjan päälle tasaisesti ja murusta feta käsin. Ja muista ne tomaattilohkot kanssa!
Sitten piirakka takaisin 200-asteiseen uuniin n.40-45 minuutiksi.
Tarjoile jäähtyneenä raikkaan tomaatti-avokado-rucola -salaatin ja kivennäisveden tai valkkarin kera. Ai vitsit! Tämä piirakka katosi yhdessä illassa, oli sen verran hyvää, hups!
*
Muita suosittuja ruokapostauksiani ja suolaisia reseptejä: Nopea ja terveellinen lounas, Kasvishampparit, Herkullinen halloumisalaatti, Kookoscurrykeitto sekä Helppo ja nopea kasvisruoka!
Seuraa Blogilistalla / Tilaa Bloglovin’:ssa / Seuraa Facebookissa
Kommentit
namnamnamnam! tää menee testiin mitä pikimmiten kiitos :-*
MMMM hyvä!!! ;—)
Ahh kasvispiirakka on niiin hyvää! Ja katoaa kyllä kumman nopeesti parempiin suihin joka kerta ;)
Hahaa jep!:—D niin siinä aina käy, hupsiss!
omnomnom, alko tekee mieli kasvispiirakkaa, vaikka nirsoilijana sanonkinei parsakaalille, niituosta saisi varmasti kelpo oman version väsättyä :)
hei paljonko kesäkurpitsaa (siltä se ainakin näyttää :D ) sujautit piirakkaan, kun se on tainnut tuolta ainesosalistasta unhoittua? :)
Hihii kyllä varmasti, lisäät vaan reilummin jotain muuta!
Ja joo, sori, se oli jäänyt listasta! kiitos että sanoit :-D mulla oli yksi pieni jonka pilkoin, isommasta sit vähemmän.
okei hyvä tietää, ettei ainakaan liian vähän tule laitettua täytettä, liikaa sitä tuskin voi olla :)
Hihii kyllä varmasti, lisäät vaan reilummin jotain muuta!
Ja joo, sori, se oli jäänyt listasta! kiitos että sanoit :-D mulla oli yksi pieni jonka pilkoin, isommasta sit vähemmän.
omnomnom, alko tekee mieli kasvispiirakkaa, vaikka nirsoilijana sanonkinei parsakaalille, niituosta saisi varmasti kelpo oman version väsättyä :)
hei paljonko kesäkurpitsaa (siltä se ainakin näyttää :D ) sujautit piirakkaan, kun se on tainnut tuolta ainesosalistasta unhoittua? :)
no joo, kyllä parsakaalin voi helposti vaihtaa johonkin muuhun! mutta kuules testaa silläkin, parsakaali on superterveellistä ja moni nirsoilija on syönyt sitä tyytyväisenä piirakassa ;—)
puolikas taitaa about olla! :- ) noiden määrien kanssa ei kantsi olla liian tarkka, kokeilemalla selviää.
Nam! Pitääpä kokeilla. Tossa vielä kaikki mun lemppari aineet :)
http://katerinaalezandra.blogspot.fi/
hihii ihanaa!
Ihanaa Ida! Olen tässä jo monta päivää pähkäillyt että mitä tarjoan talkooporukalle (tehdään ensi viikolla muuttoa ja haluaisin tarjota apureille jotain herkullista, mutta ah niin helppoa ruokaa). Olen itse kasvissyöjä ja muut vannoutuneita lihansyöjiä joten olen ollut suorastaan kauhuissani :D tämä piirakka uppoaa varmasti! Kiitos ohjeesta :)
Hih, JES!:–D Tästä kuule tykkää moni lihansyöjäkin ;–) on täyttävä ja maukas. Toivottavasti maistui!
Oi että näyttää ja kuulostaa hyvältä!! Pakko kyllä kokeilla joskus :) Selailin nuita aiempiakin ruokapostauksia ja kaikki vaikuttaa niin herkullisilta! Saa useamminkin laittaa ihania kasvisreseptejä (ja muitaki tietty!) ! :)
Oiii kokeile ihmeessä! :—*