365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

sunnuntai

12

toukokuu 2013

22

COMMENTS

Ihmepannarit

Written by , Posted in Ruoka

Olettekohan te jo kaikki kuulleet kahden raaka-aineen ihmepannareista? Siltä varalta että joku on jäänyt pimentoon tämän avokadopastan veroisen some-reseptin suhteen, ajattelin jakaa tän vielä omassa blogissanikin kun tästä on tullut niin mainio vakkari meidän ruokapöytään >:-)

banskupannarit

Mulla ei ole tehosekoitinta pannaritaikinan miksaamiseen, mutta sauvasekoitin toimii ihan mainiosti sekin. Bansku soseeksi ensin ja sitten koko setti sekaisin kananmunien kanssa. Paistamiseen kantsii käyttää voita tai kookosöljyä, minä laitoin molempia. Tuntui että pelkällä kookosöljyllä pannarit meinasivat jäädä kiinni paistinpannuun, mutta kun lisäsi pikkuisen voita, ei ollut enää sitä ongelmaa. Suosittelen paistinpannuksi lettupannua tai sitten jotain vähän paksupohjaisempaa – mun huruikeapannulla näiden paistamisesta ei tullut yhtään mitään. Tästä annoksesta saa 4 keskikokoista lättyä, eli juuri sopivan annoksen kahdelle. Suosittelen tekemään paksuhkoja lättyjä, ohueksi levitetyt jäävät kiinni ja palavat helposti.

Voisi kuvitella että nämä maistuisivat munakkaalta, mutta sitä pelkoa ei onneksi ole. Ei sillä että munakas ois huono juttu, mutta ovathan nää sentään makea herkku. Mun mielestä letut ovat niin makeita, etteivät ne kaipaa sokeria kaverikseen, mutta maustaa voi tietty oman mielen mukaan. Kaneli ainakin sopii!

banaanilätyt

Ja vitsit, tuo banaanipehmis vasta ihmeellinen juttu onkin. Kun siivutettu bansku on ollut tunnin pari pakkasessa (mitä ohuempia siivuja, sitä nopeammin jäätyvät), soseutetaan ne sauvasekoittimella ja tadaa, makea banaanipehmis on valmis! Tuosta noin vain. Joukkoon voi kuulemma laittaa esim. maapähkinävoita tai marjoja, mutta mä olen tykännyt tuosta tähän asti ihan sellaisenaan. Pannareiden päälle olen sitten sulattanut vattuja ja laittanut vielä pikkuisen vaahterasiirappia. Ai että! Kookoshiutaleet toimivat hyvin nekin. Ja mustikat.

Täältä bongasin ekan kerran kyseisin superreseptin. Vitsit on nerokas ohje kyllä! Banskua ja kananmunia löytyy melkein aina kotoa ja lisäksi tuo banskujätski on aika mieletön vaihtoehto kaupan normijäätelölle. Ja vehnättömät pannarit, siinä vasta hyvä juttu gluteenitonta ruokavaliota noudattaville :-)

Lisää luettavaa:

22 Comments

  1. iina
  2. uikku
  3. salla
  4. Anna-Lota

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *