365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

torstai

1

elokuu 2013

4

COMMENTS

Lämmin punajuuri-tofusalaatti

Written by , Posted in Ruoka

lämmin punajuuritofusalaatti

Huh, pakko vinkata teille yhdestä kaikkien aikojen parhaimmasta salaatista – lämpimästä punajuuri-tofusalaatista! Ohje on Chocochilin, aivan aavistuksen varioituna. Kirjoitan ohjeen tännekin, kun hitsi vie tämä on niin hyvää – ei uskoisi miten loistavasti kaikki maut sopivat tässä keskenään yhteen.

Ohje on kahdelle.

n. 600 g punajuuria
1 pkt maustamatonta tofua (tai maustettua oman maun mukaan, minä en kuitenkaan välitä kylmäsavutofusta niin laitan tähän aina itse maustettua sen sijaan)
rucolaa
pestoa
kourallinen saksanpähkinöitä
pieni pala Aura-juustoa
oliiviöljyä, suolaa, pippuria, paprikajauhetta

 

Kuori punajuuret ja pilko pieniksi paloiksi. Laita uunivuokaan tai pellille ja pyöräyttele kevyesti oliiviöljyssä. Rouhi päälle pippuria ja suolaa. Punajuuret paistetaan 200-asteisessa uunissa n. 45 minuutin ajan (mitä pienempiä paloja, sen nopeammin kypsyvät. Ovat valmiita ollessaan pehmeitä).

Kun punajuuret ovat olleet uunissa n. 35min, kuutioi tofu. Kuumenna oliiviöljyssä paprikajauhe ja paista tofupalat jokaiselta puolelta kullanruskeiksi – näin niistä tulee rapeita ja maukkaita. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.

Kokoa annos yhdelle isolle lautaselle tai suoraan omille. Alle punajuuret ja tofupalat, päälle rucolaa, murskattuja saksanpähkinöitä, pestoa ja Aura-murua. Nauti heti :-) Vegaani jättää juuston pois ja jos ei tee pestoa itse, valitsee esimerkiksi tämän. Tehtiin tätä pitkästä aikaa eilen, ihan mielettömän hyvää! Ja sopii jotenkin superhyvin näihin viileneviin kesäiltoihin – pikkuisen täyttävämpi tämmöinen lämmin salaatti, mitä perussalaatit.

Lisää luettavaa:

4 Comments

  1. iina
  2. iina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *