365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

torstai

5

syyskuu 2013

32

COMMENTS

Itsetehty kasvispizza spelttipohjalla

Written by , Posted in Ruoka

rucola and homemade pizza

goat cheese pizza

SPELTTIPIZZAPOHJA

25 g  tuorehiivaa
2 dl vettä
1 tl suolaa
3 rkl öljyä
5 dl spelttijauhoja

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja öljy. Sekoita vehnäjauhot joukkoon ja tarvittaessa enemmän kuin (5dl) niin että taikina ei jää sormiin kiinni – speltistä tehty taikina saa tosin tuntua vähän löysemmältä mitä normivehnästä tehty. Kohota taikinaa kulhossa liinan alla 30 min.

Paista pizzaa 225 asteisessa uunissa n. 20min. 


 

Itsetehty pizza on aivan taivaallista herkkua. Siinä missä pizzan yleensä ajattelee herkkuruuaksi ja mässäilyksi, ei itsetehdyn pizzan tarvitse aiheuttaa morkkista tai turvonnutta vatsaa. Kuten olen aiemminkin kirjoitellut, korvaan nykyisin normaalit vehnäjauhot spelttijauhoilla, jotka tuntuvat sopivan mun vatsalle paaaaljon vehnää paremmin. Ruokailun jälkeen ei ole ällön turvonnut olo, jos ruuassa käytetty vehnä on ollut spelttiä. Pizzapohjasta tulee ihanan ohut spelttiin tehtynä, eikä mitään muuta tarvitse tehdä, kuin korvata pizzapohjaohjeen normivehnä speltillä. :-) Pohjasta tulee näin myös huomattavasti maukkaampi, ja jopa reunat maistuvat hyvältä!

Näissä kuvissa on viime viikon kasvisvuohenjuustopesto-pizza. Pohjana on itsetehty tomaattikastike (paseerattua tomaattia, tomaattipyreetä, paistettua sipulia ja valkosipulia sekä timjamia, suolaa ja pippuria), täytteenä tomaattisiivuja, paprikaa, sipulia, pestoa, vuohenjuustoa ja pinjansiemeniä sekä juustoraastetta. Kun juustoa ei tunge liikaa, tulee pizzasta maukas. Liika juustoraaste tekee koko pizzasta tylsän juustomössön.

Ah, miten taivaallista tuo vuohenjuusto onkaan! Mä olen oikeasti inhonnut vuohenjuustoa vielä viime vuoteen saakka. Hauskaa miten yhtäkkiä voi vaan alkaa tykätä jostain, mitä on aiemmin inhonnut. Tästä todisteena myös se, että söin viikonloppuna ruuan joukossa olleet oliivit ja niitä oli kuulkaas ainakin seitsemän!! Mukisematta, vieläpä. Sitten kun simpukat, äyriäiset ja muut ällön koostumuksen omaavat ”herkut” alkavat maistua, olen virallisesti päässyt yli kaikista nirsoiluistani.

Lisää luettavaa:

32 Comments

 1. Min
  • ida365
   • Min
    • ida365
  • ida365
 2. Viiru
  • ida365
  • ida365
 3. Pauliina
  • ida365
 4. Anskunen
  • ida365
    • ida365
  • ida365
 5. Ebba
  • ida365
  • ida365
  • ida365

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *