suolaiset & makeat vohvelit

ruoka
8 kommenttia

Uutta vuotta muruset! Aloitetaanpas se herkullisella vohvelireseptillä, joka on vuoden vaihtumiseen liittyen sopivasti ”pikkuisen terveellisempi” mitä vohvelireseptit yleensä. Jatketaan pian muutenkin tällä terveellisyys-teemalla, mulla on teille parit kivat vinkit mielessä :-)

Mikä vääryys ettei multa löydy vohvelirautaa!! En oo koskaan aiemmin älynnyt, että vohveleita voi tosiaan tehdä suolaisinaversioina ihan kotonakin, jos sattuisi sen vohveliraudan omistamaan. :-D Hitsit että olivat maukkaita, tässäpä teille kuvasaldoa ja mun muokkaama vohveliresepti terveellisempiin vohveleihin. Toivottavasti jollain teistä on vohvelirauta, ettei mene ihan hukkaan tämä ohje – mun tarvii varmaan järjestää jollain kaverilla vohvelikemut kun alkaa tehdä seuraavan kerran mieli herkutella näillä. 

vohvelitaikina resepti

vohvelitaikina ohje

suolaiset vohvelit täyte

suolaiset vohvelit ohje

majn luona keittiössä

Vohvelitaikina speltistä (6 vohvelia)

2 kananmunaa
4 dl kevytluomumaitoa
3 dl spelttijauhoja
1/2 tl leivinjauhetta 
3/4 tl suolaa
2 rkl sulatettua voita

Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa, lisää maito ja vehnäjauho + leivinjauhe -seos. Lisää suola ja sulatettu voi. Anna taikinan turvota vähintään 15min. 

Suolaisiin vohveleihin:

Pehmeää vuohenjuustoa (onko tuo niinkus joku tuorejuustoversio tms?), rucolaa tai babypinaattia, kirsikkatomaatteja, öljyä, pippuria, siemeniä. Tai vaikkapa fetaa, paistettuja kasviksia, kermaviilipohjaista kastiketta… 

Makeisiin vohveleihin:

Luomukuohukermaa, marjoja tai hilloa, nam!

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Vastaa käyttäjälle Eve Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Hii, ihanaa spelttiohje!
    Mulla on niitä jauhoja ja oon pari kertaa käyttänyt kai piirakkapohjassa, mutta haluaisin opetella käyttämään niitä enempi varioiden kun nyt yritän karkottaa valkosia jauhoja ruokavaliosta.

    1. JEEE! kantsii käyttää oikeastaan kaikessa leivonnassa – speltillä voi korvata ihan täysin vehnäjauhot :-) kun vaan ostaa oikeanlaisia. vitsit oiskohan speltistä tosiaan apua sullekin, oisko vähän hyvä!!!

  2. Oi näyttääpä herkulliselta! Ja kiroan tässä taas vaihteeksi sitä, etten itsekään omista vohvelirautaa. Ei kai ne nyt niin paljon maksa, etteikö niitä kehtaisi joululahjaksi pyytää tai jopa ostaa itse? Mutta kai tuollaiset asiat vain unohtuu – ainakin siihen pisteeseen saakka, kun jossain on vohveleita tarjolla :–)

    En oo koskaan kokeillutkaan suolaista versiota, joten taidan korjata tämän vääryyden heti, kun saan ostettua sen kirotun vohveliraudan tai joku niitä ystävällisesti tarjoilee :–)

    Hyvää uutta vuotta sulle Ida!

  3. hei jes tulipa hyvään saumaan tää, nimittäin sain just joululahjaks vohveliraudan!! pitääkin ehdottomasti kokeilla tuota suolaista versiota, ja spelttijauhoihinkin on pitänyt tutustua tässä jo jonkin aikaa :–)

  4. Kiitos Ida ohjeesta! En ollukkaan aiemmin tajunnu tehdä vohveleita speltistä. Oli tajuttoman hyvää joululahjaks saadun itsetehdyn hillon kanssa, nam :))

  5. lääääh!! näyttää niin hyvältä x—o ja hei, niitä terveellisiä reseptejä todellakin kaivataan, meinaa mun herkuttelulle on pakko laittaa jonkinlainen stoppi hahah…….

  6. Oi, jes! Ihana vohveliresepti! :–)
    Mäkään en oo koskaan tehnyt suolaisia vohveleita, nyt kokeilen kyllä heti. Spelttiäkin vielä, jes.

    Ja kiitos Ida ihanasta blogistasi.