Tuttu naama tiskirätissä

lifestyle
30 kommenttia

HUH miten kivaa kerrottavaa mulla oikein onkaan! En ole edes ehtinyt vihjailla tästä yhtään mitään (kivointa mitä bloggaaja voi tehdä, eiks?) kun kaikki on tapahtunut niin nopesti. Nyt vaan ihmettelen että miten kivoihin ja erikoisiin juttuihin sitä pääseekään mukaan blogin ja omien mahtavien opiskelukavereiden ansiosta – enpä olisi osannut kuvitella, että suunittelen joku päivä ekologisen tiskirätin! KYLLÄ :-D 

Tiskirätin painatusprosessi – värit ja seula

Sovin viime viikolla Muotikirppiksestäkin tutun kolleegani Arlenen kanssa, että auttaisin häntä projektissa, jota he ovat tekemässä yhdessä Kuitukuun kanssa. Kuitukuu on suomalainen yritys, joka valmistaa Parkanossa päätuotteenaan ekologisia keittiöliinoja, eli siis tiskirättejä. Kuitukuun tiskirätit valmistetaan selluloosasta ja painatuksessa käytetyt värit ovat ympäristöystävällisiä, eikä liinoja valkaista millään myrkyillä. Mikä parasta, Kuitukuun tiskirättiä voi pestä 60° asteessa ja kun se on aikansa elänyt, sen voi laittaa kompostiin tai kukkapenkkiin, sillä se maatuu!! Sellaiset 24 viikkoa tarvitaan maatumiseen aikaa, mutta vitsit miten siistiä! Nuo mun nykyiset tiskirätit on varmaan muovia, ääks… 

Tiskirätti on semmoinen juttu, että sellainen on pakko olla keittiössä. Tavallisessa marketissa ei juurikaan ole valinnanvaraa, joten olen ilahtunut kun sain kuulla Kuitukuusta. Olen itse sellainen, että valkkaan hammasharjaakin ikuisuuden kaupassa ja ahdistun jos en löydä nättiä. Siksipä oli varsin mahtavaa päästä suunnittelemaan nätti tiskirätti jonka voisin kuvitella ilahduttavan myös muita kuin minua. Arkipäiväiset kauniit asiat jaksaa piristää päivästä toiseen. Ja koska tiskirättiäkin käyttää päivittäin, on aika siistiä että sekin voi olla hieno. Ja tässä se nyt olis valmiina käyttöön: 

Iiiks, mitäs sanotte?!?!? Tuo kanerva-printti on oma suosikkini Kuitukuun muusta valikoimasta ja se sopiikin aika hyvin yhteen mun suunnitteleman rätin kanssa ;–) 

Koko prosessiin meni vain pari päivää aikaa ja tuote oli valmiina myyntiin 24h kuluttua siitä, kun toimitin tuon piirrokseni. Tuo kuviokin oli aika looginen valinta, vaikka mietiskelinkin ekana erilaisia kuoseja ynnä muita. Ja lisäksi se sopii täydellisesti ystävänpäivä-kampanjaan!

Mun suunnitteleman ekologisen keittöliinan
voi nimittäin tilata suoraan ystävälle ystävänpäivän kunniaksi!

Pakettiin voi jättää omat terveiset ja Kuitukuu toimittaa yllätyksen suoraan ystävälle. Helppoa!! Ja tietty tiskirätin voi tilata Kuitukuun verkkokaupasta myös omaa keittiötä piristämään. Yksi rätti maksaa 3,5€ ja ystävälle kotiin lähetettynä 5,50€. Postikulut sisältyvät kummassakin hintaan, eli ei yhtään paha! Tilailemaan pääsee TÄÄLTÄ

Nyt jännittää – mitäs sanotte?!? 


*translation: I designed this eco-friendly kitchen cloth for Kuitukuu. What do you think?!?!

Lisää luettavaa

Meikkipussin päivitys syksyyn ja hyvää tekevä kuivakuppausrutiini

Kesäkuulumisia

ida hanhiniemi – uusi koti.

Uudessa yhteisessä kodissa – vihdoin!

ida365 asunnon myynti

Miten asunto myydään? Kokemuksia ja tietoa asunnon myymisestä välittäjän avulla

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Suloinen ja tosi tunnistettava design. :) Samasta matskusta tehtyjä keittiöluutuja mullakin on. Kiva tietää, että käytön jälkeen ne lopulta hajoavat luontoon eivätkä jää kaatopaikan täytteeksi. (Ehkä pitäis vielä korostaa, että biojätteeseen niitä ei kumminkaan saa laittaa?)

    1. Kiitos, ihana kuulla! :-) Ja joo, totta, omaan kompostiin taikka kukkapenkkiin! Ootko koettanut pestä noita, ovatko kestäneet?

  2. ei vitsi kuinka ihana! nätti rätti piristää keittiötä, mutta vielä enemmän se piristää, kun se on kaikenlisäksi ekologinen! ihana ida! :-*

    1. Itku, kiitos!! :’—-) ja älä muuta sano, ekologisuus tässä on ihan huippu juttu!

  3. ei se ole rätti vaan pöytäpyyhin ;–)) muistan kunnolla kun köksän ope piti meille luennon aiheesta, koska olin kirjoittanut ’rätti’ kokeeseen.

    on ihania! en edes tiennyt että tuollaiset liinat voi pestä. ei ihmekään kun niistä on tullut käytössä haisevia ja koppuraisia x—D

    1. no hahahah älä, muistan että mullekin on valitettu moisesta. miksihän?! onpa tosi vakavaa :-D rätti on ruma sana, mutta se nyt vaan on ainoa mistä tietää heti mistä puhutaan.

      ja jee, kiitos!! :-* kantsii testata pesua, en oo aatellu aiemmin!

  4. Sait mut juuri tilaamaan muutaman rätin. Yks sun suunnittelemalla kuvalla, tottakai! Niin ylisöpö ettei voinu vastustaa!

  5. Söpö tiskirätti!
    Tosin nuo ovat minusta ikävän lyhytikäisiä vaikka voikin pestä, niin olen siirtynyt täysin bambu- ja hamppurätteihin, jotka kestävät pidempään :)

    1. iiiik kiitos :’– ) ja ok, hyvä tietää! en oo ikinä aiemmin miettinyt tiskirättejen ekologisuutta, noloa :D

  6. NIIN IHANA! Ja suunnittelijansa näköinen. : ) Melkein on pakko tilata itselle ja mahdollisesti parille kaverille!

    1. Voi kiitos ihana!!! :’–) tulipa superkiva mieli, ihana sinä!:-*

  7. Go Ida, tuo on ihanin tiskirätti, jonka olen ikinä nähnyt! Hyvä sinä! ♥

    1. KIITOS muru<3!! ihana :'-))))) apua niin kiva mieli kaikista kivoista kommenteista!!

  8. Oikeesti tosi siisti juttu! Mä inhoan sellasia ”tavallisia” tiskirättejä ja pyrin just ostamaan tuollaisia ekologisia kivalla kuvalla :> Vois melkeen tilata!