365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

tiistai

22

huhtikuu 2014

28

COMMENTS

Make Bra – DIY alusvaatteet

Written by , Posted in Muoti

* Postauksen alusvaatteet saatu

Kirjoitin aiemminkin, miten oon tänä vuonna rakastunut kauniisiin, kevyisiin ja ohuisiin alusvaatteisiin, erityisesti bralette-rintsikoihin. On tietysti vaatteita, joiden kanssa tarvitsee ihan tavalliset rintsikat, mutta erityisesti kesällä nämä ohuet braletet tuntuvat luksukselta. Näissä on ihanan sensuelli olo, kun päällä ei ole ”niin paljon”.

Kun kaverin kaveri otti yhteyttä hänen äitinsä yrityksen puolesta ja kertoi, että he pyörittävät Make Bra -nimistä verkkokauppaa, jonka idea on tarjota ammattimaisia alusvaatekaavoja ja ompelutarvikkeita tee se itse -henkisille ihmisille, tulin tietysti superuteliaaksi! Sain  kuulla, että Make Bra on syntynyt ideasta hyödyntää mittatilaustöistä jäljelle jääneitä kaavoja ja tarjota erikokoisille ja -mallisille naisille mahdollisuus tehdä itse kauniita alusvaatteita. Ideana on siis se, että voit tilata Make Bralta itsellesi kaavat, kankaat ja tarvikkeet ja sitten itse ommella uniikit alusvaatteet itsellesi.

Mun bralette-ihastus oli selkeästi huomattu, sillä sain itselleni mittojeni mukaan tehdyn alusvaatesetin jossa on tietysti tuollaiset nätit (juuri valikoimiin otetut) bralettet ja sairaan siistit stringit, joista ei kyllä saisi tarpeeksi neutraalia blogimatskua itseni päällä, joten voitte kurkata koko setin TÄÄLTÄ. Eikö ookin törkeen hienot!?? Huhhu. Normaalistihan kuvio menisi niin, että tilaisin kaavat ja tarvitsemani tarvikkeet Make Bralta ja ompelisin setin itse ohjeiden avulla, mutta nyt mua vähän avustettiin – en nimittäin omista ompelukonetta!

Haaveilen aina välillä  äidin ompelukoneen lainaamisesta sillä ois aivan sairaan siistiä kun osaisi itse ommella. Kirppikseltä uskaltaisi ostaa niitä ”tää ois kiva lyhyempänä”-hameita ja ”hitsi kun tää on koon liian iso”-mekkoja kun kaventelu ja lyhentely onnistuisi itseltäkin. Ja jos osaisi ommella enemmän, tahtoisin todellakin testata osaisinko ommella tämmöiset braletet itse! Nämähän voisi tehdä vaikka läpinäkyvästä mesh-kankaasta ja ties missä eri väreissä. 

Make Bralla on asiakkaita ympäri maailmaa ja kuulemma Suomessakin on alettu pikku hiljaa kiinnostua. Tällä hetkellä toiminta keskittyy verkkoon, mutta jonkin ajan kuluttua tarjonta laajenee, kun Make Bra alkaa järjestää alusvaatteiden ompelukursseja ja voi olla, että he tulevat tarjoamaan myös jonkin verran mittatilaustöiden tekoa. Eniten valikoimasta löytyy isoja kokoja, sillä niille on ollut eniten kysyntää. Onneksi meitä pienirintaisiakin muistetaan, sillä nyt valikoimiin on otettu tämä multakin löytyvä bralette-malli ja lisäksi pian valikoimiin saadaan siro petite-malli tavallisista rintsikoista ympärysmitalla 65-70. 

Make Bra päätti laittaa tämän alusvaatesetin ohjeet ja kaavat ilmaiseksi jakoon, joten nyt kaikki ompelukoneen omistajat huomio! TÄÄLTÄ löytyis tän multakin löytyvän setin kaavat. Make Bralta voi tietty tilata esim. mesh-kangasta, hakasia ja olkainkuminauhaa. Kurkkasin nuo ohjeet läpi itsekin, eikä kyllä vaikuta mitenkään mahdottomalta edes tällaisen ompelin viimeksi TET:ssä -tyypin silmiin. Ihan superkiva konsepti mun mielestäni, tää vaan lisäs mun halua opetella ompelemaan! Niin mahtavaa että Make Bra tarjoaa helpon tavan tehdä itse. Sivuilla on tosi kattavasti ohjeita ja tietoja materiaaleista ja oikean kuppikoon mittaamisesta yms. 

Huuh, mitäs tuumitte?! Ja eikös ookin melkoisen nätit rintsikat? :-)

Lisää luettavaa:

28 Comments

  • ida365
  • ida365
  • ida365
  • ida365
 1. Fiibs
  • ida365
  • ida365
  • ida365
 2. Kirsten
 3. Diane C ullum
 4. Heidi Coenen
  • ida365

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.