365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

lauantai

7

kesäkuu 2014

12

COMMENTS

Raparperimehu

Written by , Posted in Ruoka

Kesän paras hellejuoma on itsetehty raparperimehu. Ihan älyttömän helppo tehdä, onnistuu keltä tahansa. 


Sitruunainen raparperimehu

1l raparperin paloja (mulla tais mennä reilu 5 vartta)
400 g sokeria (alkuperäisessä ohjeessa 500g mutta vähempikin riitti)
1 sitruunan mehu + kuoret
4-5l keitettyä vettä 


Paloittele raparperin varret kulhoon (tai pariin kulhoon jos et omista tarpeeksi suurta, ruokakäyttöön pyhitetty ämpärikin käy hyvin), kaada päälle sokeri, purista sitruunan mehu ja nakkaa mukaan vielä raastettu kuori. Kaada päälle kiehuvaa vettä ja odottele kunnes mehu on jäähtynyt. Pullota ja nauti jääkylmänä!

Raparperimehusta syntyy myös älyttömän hyvä boolipohja tai kesäisiä drinkkejä. Sekaan basilikaa, minttua ja limemehua ja vaikka vodkaa. Ai että. Olen julkaissut raparperimehun reseptin aiemminkin (vuonna 2011, hui!), joten jos kuvalliset ohjeet miellyttävät, niin kurkkaa TÄÄLTÄ

Lisää luettavaa:

12 Comments

  1. vraa
  2. Anne Apila
    • ida365 ida365
  3. Saijakaro

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *