365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

tiistai

10

kesäkuu 2014

11

COMMENTS

DIY: aspiriini-hunaja-kasvonaamio

Written by , Posted in Kauneus

Välillä on hauskaa kokkailla keittiössä ruuan sijaan kosmetiikkaa. Kuorintoja on superhelppo valmistaa itse, joten vaihtelun vuoksi ja oman suosikkikuorinnan loppuessa kannattaa testata esim. tätä aspiriini-hunaja-kasvonaamiota.

Olen joskus kuullut kauhisteluja kertoessani tästä naamiosta – aspiriinia kasvoille, miksi ihmeessä? No well, jos uskallat nielaista sen, niin miksi et uskaltaisi käyttää sitä ihollesi? ;–) Toki suosittelen testaamaan ensin testaamaan, eihän sitä koskaan tiedä miten ihot reagoi. Testaa ensin pienellä määrällä varsinkin jos ihosi on todella herkkä ja jos et voi syödä aspiriinia tai olet allerginen hunajalle, niin skippaa kokonaan. Alun perin olen löytänyt ohjeen TÄÄLTÄ monta vuotta sitten! 

Mun lääkevarastoista ei löytynyt kuin yksi säälittävä aspiriini, joten sillä mentiin. Monien ohjeiden mukaan aspiriinia voisi kuitenkin laittaa 2-4 tablettia yhtä kasvonaamiota varten, mutta väittäisin että 1-2 riittää vallan hyvin. Päällystämättömän aspiriinin päälle tiputetaan pari tippaa vettä jolloin sen koostumus hajoaa sen verran että sen voi sekoittaa hunajan joukkoon. 

Tadaa, kasvonaamio on valmis! Ohjeista riippuen vaikutusajaksi suositellaan 10-20 minuuttia, itse hengailin viimeksi varmaan tunnin tuo kasvoillani. Miten naamio sitten toimii? Aspiriinin sisältämä salisyylihappo kuorii kuollutta ihoa ja puhdistaa tukkeutuneita huokosia. Salisyylihappoa on todella monessa akneiholle suunnatussa ihonhoitotuotteessa. Hunaja puolestaan kosteuttaa ihoa, sitäkin löytyy monesta, varsinkin luonnonkosmetiikkaa olevasta tuotteesta. Vaikka mun ihoni onkin aika herkkä, ei mun ihoni ole kertaakaan reagoinut tähän mitenkään negatiivisesti, vaan päinvastoin. Ihosta tulee superpehmeä ja tasaisempi, aspiriinirakeet kuorivat ihoa juuri sopivasti. Joidenkin ohjeiden mukaan aspiriinikuorinnan jälkeen ihoa tulisi suojata tehokkaammin auringolta päivä kuorinnan jälkeen. :-) 

Oletteko testanneet? Tykkääkö iho? 

Muita kokeilemisen arvoisia kuorintoja on mm. kahvikasvonaamio by Stylegenda sekä kookoksinen vartalonkuorinta by John Hole

Lisää luettavaa:

11 Comments

    • ida365 ida365
    • ida365 ida365
    • ida365 ida365
    • ida365 ida365
  1. SuLoinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *