Lämpöä viileisiin syysiltoihin

ruoka
12 kommenttia

* Yhteistyössä Luomuruokatukku

Syksy ja tee ovat kombo, joka toimii aina. Pitkän lämpimän kesän jälkeen on ihanaa ostaa teehyllyyn pari uutuusmakua ja fiilistellä viileitä iltoja kotona teemuki kädessä. Olen tehnyt viime kesän ajan kivaa projektia Luomuruokatukulle ja sain siihen liittyen testiin English Tea Shopin luomuteet. Ensimmäiseksi kiinnitin huomioni kauniin raikkaisiin pakkauksiin ja heti tokana siihen, että luomun lisäksi osa (esim. piparminttu, vihreä tee, english breakfast ja earl grey) ovat Reilun kaupan teetä! English Tea Shopin teet ovat siis kauniin ulkoasunsa lisäksi fiksu valinta. Olen tähänkin mennessä valinnut juomani teen ulkonäön ja luomulaatuisuuden perusteella, joten on kiva laajentaa omaa teevalikoimaa kun kriteerini täyttävää teetä löytyy myös ETS:ltä. 

Näistä sitten pitäisi valita lemppari, huh! Omaksi suosikikseni nousi ennakoitavasti piparminttutee, jota voi juoda vaikka ennen nukkumaanmenoa koska se on yrttihauduke eikä siis sisällä kofeiinia. Myös Rooibos Chocolate & Vanilla sopii iltateeksi ja jos kaipaan jotain makeaa, valitsen Super Berriesin. Päivällä maistuu erilaiset vihreät teet ja Lemongrass, Ginger & Citrus. Teelaatujen pakkaaminen yksittäin on mielestäni aika turhaa, mutta toisaalta tuo kaunis peltirasia, joka kätkee sisälleen 72 teepussia, sopii mainiosti esimerkiksi työpaikan kahvihuoneeseen. Siellä yksittäispakattu tee on ymmärrettävämpi valinta mitä kotona, jossa tuota ominaisuutta ei kaipaa. Vaikka toisaalta, tekeehän se näistä älyttömän nättejä.

Sain testiin myös ihanan kirpeitä kuivattuja luomu inkamarjoja. Inkamarja on sama asia kuin ananaskirsikka, se hauska pieni oranssi marja, jota usein käytetään lehtineensä kakkujen koristeena. Kuivattuna inkamarjat ovat mainioita myslien, jugurttien ja salaattien seassa, mutta toimivat myös sellaisenaan naposteltavina. Tämä kirpeä marja sisältää kalsiumia, karoteenia, C- ja E-vitamiinia, B-ryhmän vitamiineja sekä antioksidantteja. Maku on superfood-mitta-asteikolla melkoisen makea ja karkkimainen, yleensä kun kaikki tämmöiset vitamiinipommit ovat jokseenkin kummallisen makuisia. Lisätietoa inkamarjoista löydät Luomuruokatukun Herkullista luomua -blogista, josta löytyy muutenkin juttuja luomusta :-) Blogi on avattu vastikään, suosittelen seuraamaan jos luomutietous, reseptit ja muut terveelliset vinkit kiinnostavat. 


Sekä inkamarjat että English Tea Shopin teet ovat tarjouksessa lokakuun ajan, joten kantsii kurkata täältä missä on sinua lähin jälleenmyyjä. Tamperelaiset voivat kipaista Runsaudensarveen Aleksanterinkadulle, molemmat kuukauden tuotteet ovat siellä -30% alennuksessa tämän kuun loppuun saakka. Ja ystävät hei, saa tulla iltateelle, nyt on nimittäin valinnanvaraa! ♥

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Ihania kuvia! Pakko nostaa myös hattua upeasti toteutetulle yhteistyöpostaukselle, näkee että todella olet tuotteen takana ja että olet perehtynyt asiaan, loistavaa Ida. :) Harmi ettei Turussa ole jälleenmyyjää, toivottavasti tulee myöhemmin.

    1. Hei ihana Katja, kiitos! :-* Olen testaillut teetä jo parin kuukauden ajan ja vitsit tämä on hyvää, hyvä kilpailija Clipperille. Mutta hei, onko Turussa Ruohonjuuri? Uskallan väittää että sieltä löytyy, mutta eivät vaan taida olla mukana kamppiksessa. Käy kurkkaas jos on!

  2. Onpa söpöjä teepakkauksia :) Noissa ei vaan taida olla yhtään vaihtoehtoa valkoista teetä? Mä oon jotenkin ihan hurahtanut siihen, ainut kofeiinia sisältävä tee, jota pystyn juomaan ilman maitoa!

  3. Mä bongasin näitä joskus kesän lopulla ihan jostain perus marketista (saattoi olla Prisma) ja oli pakko ostaa nättien pakkausten takia. :D Tuo chocolate, rooibos & vanilla on kyllä hyvää ja tuoksuukin kivalle.

    1. Joooo, näitä voi hyvinkin olla tyyliin Prismoissa!:-D Ja jep, pakkausdesign kyllä vaikuttaa aika paljon ostosvalintoihin ruokakaupassakin…