365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

torstai

29

tammikuu 2015

27

COMMENTS

Pavuista tehtyä pastaa

Written by , Posted in Ruoka

En ole koskaan ollut pastatyttöjä – ehkä kerran vuodessa valkkaan pastan ravintolassa. Kotona kyllä kokkaan avokadopastaa ja isän tai äidin tekemä pasta bolognese hirvenlihasta on parasta lohturuokaa mitä on, mutta harvoin nautin moisia herkkuja. Vehnäpastasta tulee turvonnut fiilis, ehkä siksi välttelen sitä ravintoloissa – kotona normipasta korvaantuu speltillä tai gluteenittomalla pastalla.

Ja tästä eteenpäin papupastalla! Siis pavusta tehdyllä luontaisesti gluteenittomalla pastalla. Koska ai hitsi miten hyvääääää! Ja miten paljon terveellisempää mitä perushöttöpasta (jolle on sillekin hetkensä).  Ja miten mainio keksintö, miten tää keksittiin vasta nyt?! 

Tämä papupasta on tehty edamame ja mungpavuista. Vaihtoehtona on myös mustapavuista tehty spaghetti ja edamame-pavuista tehty spaghetti. Pieni vertailu Pirkka täysjyväspaghettiin: Papupastassa on 43g proteiinia, 16g hiilihydraattia ja 18g ravintokuitua (ravintoarvo per 100g). Täysjyväpastassa on 13g proteiinia, 65g hiilihydraattia ja 7g ravintokuitua….. Että huh mikä ero! :-D Pastan ainesosaluettolokin on ilahduttava: 72% luomu edamamepapu, 20% luomu mugnpapu, 8% vesi. 

Tein nopean kastikkeen jääkaapin rippeistä; kesäkurpitsasta, paprikasta, tomaatista, valkosipulista, tuoreesta pinaatista, laadukkaasta oliiviöljystä, kermasta sekä suolasta ja pippurista. Pasta keittyi siinä samalla valmiiksi, keittoaika 7-8min. 

Sain pavuista tehtyä pastaa testiin Sugar pr-toimiston kautta ja ihastuin ikihyviksi. Pastaa (tarjolla myös spaghettia) voi ostaa K-marketeista ja hyvinvarustetuista luontaiskaupoista. Löytyyköhän Ruohonjuuresta tai Punnitse & Säästästä? Hintaa pussukalla reilut 4€, ei paha luomupastasta. Paketissa lukee ”Organic edamame & mung bean fettuccine shape” ja on kaikenlisäksi luomua. Tässä tuotteessa on kaikki kohdillaan. Suosittelen lämmöllä testaamaan!

Lisää luettavaa:

27 Comments

 1. SMM
  • ida365 ida365
  • ida365 ida365
 2. Olga
  • ida365 ida365
 3. vilja
  • ida365 ida365
 4. Pekka
  • ida365 ida365
 5. Nora
  • ida365 ida365
 6. Janniina
  • ida365 ida365
 7. Eevis
 8. Janniina
  • ida365 ida365
 9. sisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *