365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

sunnuntai

12

huhtikuu 2015

6

COMMENTS

ROUX / Lahti 24h

Written by , Posted in Ruoka

Ennen viimeisintä visiittiäni Lahteen olin käynyt syömässä siellä vain kahdessa paikassa; jossain aika kamalassa meksikolaistyyppisessä ja Taivaanrannassa, joka muutama vuosi sitten oli oikein hyvä illallispaikka. Haluttiin etsiä tälle visiitille joku uusi illallispaikka ja päädyttiin suositusten ja googlailujen perusteella Rouxiin. Tiistai-iltana ravintolassa oli tosi paljon tilaa, mutta tunnelma oli mukava. Saimme syödä ja jutella rauhassa. 

Nälkäisinä ja suolaisen ystävinä tilasimme alku- ja pääruuat ja skippasimme jälkkärin. Minä valitsin alkuun lohicheviceä pähkinävoihollandaisella ja ilahduin, kun annoksen pohjalla oli misonlehtiä. Jännittävän aasialaishenkinen kokonaisuus, tykkäsin! Erityisesti lohi oli älyttömän hyvää. En yleensä pidä hollandaiskastikkeista, mutta tähän annokseen se sopi tasapainottamaan aasialaista makumaailmaa. Jännä yhdistelmä. Äiti söi alkupalaksi etanoita, olivat hyviä (maistoin itsekin yhden, uu, ehkä seitsemäs syömäni etana). 

Pääruuaksi valitsimme molemmat punajuuririsottoa Mouhijärven Herkkujuustolan valkohomejuustolla (Mouhijärven Herkkujuustolan juustot ovat taivaallisia, Tampereella niitä on ainakin Masuunin listalla). Annos oli hyvä ja melkoisen tuhti, juuston olisi voinut minusta tarjoilla ilman friteeraamista. 

Kokonaisuudesta jäi oikein hyvä fiilis ja yksi pieni moka paikattiin tosi asiallisesti. Kasvispääruoka oli todella edullinen tasokkaan ravintolan annokseksi, 18 euroa ja tarjoilija osasi suositella annoksen kaveriksi sopivan punaviinin. En itse tiedä punaviineistä yhtään mitään, joten oli helpottavaa kun valita osui niin nappiin. 


Roux
Rautatienkatu 7
Lahti
Pöytävaraukset   010 279 2930

Lisää luettavaa:

6 Comments

    • ida365 ida365
      • juusto
    • ida365 ida365
  1. Inka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *