365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

maanantai

11

toukokuu 2015

5

COMMENTS

Itsetehty teriyaki-kastike + lohi

Written by , Posted in Ruoka

Instagramissani vilahti pari viikkoa sitten itsetehty teriyaki-kastike lohelle (ja vaikkapa tofulle tai kanalle) papujen kera. Olen odottanut, että pääsen kokkaamaan tätä uudelleen itse koska huh, kaupan teriyaki-soosit kalpenee tälle ihan täysin. Superhelppo ja niin koukuttava kastike johon kaikki aasialaisesta keittiöstä innostuneet ihastuvat takuulla. Raaka-aineet löytyy helposti isomman ruokakaupan Aasia-hyllyltä, laitoin sulkuihin merkit joita olen itse käyttänyt. Esim. Prismasta löytyy helposti. 

u

Tähän annokseen tarvitset lohta, vihreitä papuja (haricots verts) ja yhden chilin sekä seuraavat raaka-aineet teriyakin valmistukseen: 

Teriyaki-kastike

60 ml (reilu 0,5dl) vähäsuolaista soijakastiketta 
60 ml fariinisokeria
2 rkl riisiviinietikkaa (Yukata)
2 rkl miriniä (Miyata)
1 rkl raastettua tai ohuen ohuita siivuja inkivääriä
1-2 valkosipulinkynttä murskattuna tai ohuina siivuina
2 tl seesamiöljyä
2 rkl sakea (esim. tätä, saat kaupan päälle minimaljakon) tai vettä

Annostele kaikki raaka-aineet kattilan pohjalle ja kiehauta. Anna maustua hetken miedolla lämmöllä (kannattaa sekoittaa koko ajan, ettei sokeri pala pohjaan) ja siivilöi inkivääri ja valkosipuli pois. 

Huuhtele pavut ja leikkaa niiden huonot päät pois. Keitä kiehuvassa suolatussa vedessä n. 5min, niin, että ne saa napsauttamalla poikki. 

Kaada pannulla paistetun lohen ja vihreiden papujen päälle teriyaki kastike. Koristele maun mukaan tuoreella chilillä (kevätsipulilla) ja seesaminsiemenillä. Nauti! (Kaveriksi sopii esim. tämä valkkari)

Lisää luettavaa:

5 Comments

  1. Tuju

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *