365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

maanantai

22

kesäkuu 2015

33

COMMENTS

Näppyihon selättäminen luonnonkosmetiikalla

Written by , Posted in Kauneus, Luonnonkosmetiikka

Tätä postausta varten on tehty tavallaan tosi tosi tosi monen vuoden tutkimustyö. Mulla on aina ollut hankala iho; nuorena lääkärin analyysi oli ”lievä akne”, vaikka moni kaveri väittää, ettei ole koskaan huomannutkaan mun iho-ongelmia. Mutta kuten tämmöiset ongelmat yleensäkin, niistä kärsii eniten itse; vaikka joku toinen ei huomaisi laisinkaan, voi ihon kunto vaikuttaa ihan älyttömän paljon omaan fiilikseen ja itsevarmuuteen. E-pillereiden aloittamisen jälkeen ihoni kunto on parantunut huomattavasti, joten vähän jännittää, mitä tapahtuu jos ja kun jossain vaiheessa lopetan pillerit. Toisaalta nuo nykyiset pillerit eivät ilmeisesti vaikuta ihon kuntoon huomattavasti, toisin kuin ne, jotka minulle ekana määrättiin. 

Onnekseni en ole koskaan joutunut kärsimään todella vaativasta tai hankalasta ihosta, mutta ihoni ei myöskään ole koskaan ollut helppo. Se on myös erittäin herkkä ja reagoi helposti muutoksiin – oli kyse ruuasta, lämpötilasta, meikeistä, ilmastosta, stressistä… Ihoni on myös kosketusherkkä, sillä se alkaa helposti punottaa jos vaikkapa nojaan kättäni poskea vasten, tai kosketan kaulaani. Olen testannut monia voiteita ja kuorintoja, jotka ovat olleet herkälle iholleni liikaa. Samaan aikaan tukkeutuneet ihohuokoset kuitenkin kaipaavat tehokasta puhdistamista, joten toimivien tuotteiden löytäminen on ollut pitkä tie. Nyt mulla on kasassa ihan älyttömän hyvä paketti herkälle, mutta helposti tukkeutuvalle iholle ja ajattelin vinkata siitä teillekin. Moni postauksen tuotteista on vilahtanut blogissa aiemminkin, mutta en tiedä kuinka monelle mun ihotyyppi ja taustat ihonhoidosta on selkeät, joten on varmasti fiksua tehdä tämmöinen kokoava postaus. // Edit: tekstin lopussa alekoodi! 

Tässä on mun ihonhoidon tärkeimmät tuotteet. Setistä puuttuu esim. kosteusvoiteet ja meikinpesuaine, sillä meikinpuhdistuksen suhteen en ole vielä löytänyt mitään täysin korvaamattomia tuotteita; monia hyviä olen suositellut aiemmin, mutta yllä näkyvät tuotteet ovat lunastaneet kylppärin kaapistani todella pysyvät paikat. Kosteusvoiteista teen myöhemmin erillisen suosikkipostauksen (edit: löytyy TÄÄLTÄ), olen löytänyt mahtavan trion josta löytyy jokaiseen budjettiin sopiva tuote rasvoittuvaisuuteen taipuvalle iholle. 

x Kristallisuolasaippua. Olin lukenut useasta blogista, että tällä on todella hyviä vaikutuksia näppyiseen ja rasvoittuvaan ihoon, mutta en tiedä miksi en ostanut tätä ennen Tarun vinkkausta. Onneksi vihdoin ostin! Kristallisuolasaippua on edullinen ja kestää käytännössä ikuisuuden (sitä kannattaa säilyttää jossain muualla kuin suihkussa, sillä se kuluu veden vaikutuksesta). Kastelen saippuan ja hieron sitä käsiini ja sitten puhtaille kasvoille. Annan vaikuttaa hetken ja huuhtelen pois. Iho tuntuu pysyvän paremmin tasapainossa, pikkunäpyt kuivuvat ja pysyvät poissa ja epäpuhtaudet vähenevät. Kristallisuolasaippuaa myy esim. House of Organic hintaan 4,50 €. 

Ennen kristallisuolasaippuaa käytin Maine Base -suolaa, joka auttoi sekin. Jälkikäteen olen lukenut että se on usein herkälle iholle liian voimakasta, joten  siirryin vähemmän hankaavaan kristallisuolaan, jolla on silläkin suolan ihoa tasapainottava vaikutus. // edit. 23.6.2016 juteltuani Maine Basesta parin eri kosmetologin ja luonnonkosmetiikkaan perehtyneen myyjän kanssa, en suosittelisi sitä enää herkälle iholle. En ole käyttänyt hetkeen kristallisuolasaippuaa säännöllisesti, mutta uskon sen olevan parempi kuin Maine Base, etenkin, kun sitä ei hankaa suoraan iholle. 

x Argitalin Argiltubo-savinaamio on paras ikinä testaamani savinaamio. Sekin kestää pienen ikuisuuden, sillä savinaamiota tarvitaan vain reilu ruokalusikallinen kasvoille. Tätä voi huoletta levittää myös rintakehälle jos tarvii. Iso tuubi riittää omassa viikoittaisessa käytössäni puoleksi vuodeksi. Levitän savinaamion kerran tai kaksi viikossa iholleni meikinpuhdistuksen jälkeen. Paras lopputulos syntyy suihkun jälkeen, kun iho on pehmeä ja ihohuokoset avoinna. Annan vaikuttaa 15-30min ja pesen pois pyörivin liikkein, jolloin syväpuhdistavan naamion lisäksi saa myös kevyen kuorinnan. Epäpuhtaudet saaavat kyytiä! Pienet valkopäät kuivahtaa ja iho kirkastuu kun kuollutta ihosolukkoa kuoriutuu pois. Tuntuu että naamion vaikuttamisen aikana iho oikein puskee kaikkea ällöä ulos huokosista! Argitalin savinaamiota myy esim. Biodelly hintaan 15,80€. *

x Dabban Siankärsämö-kukkaisvesi on ollut kevään paras löytö iholleni. Siinä missä esim. Argitalin savinaamio  ja Nafhan kosteuttava naamio ovat tuttuja suosikkeja, on Dabban kukkaisvesi uutukainen kylppärissäni. Ihastuin keväällä Dabban kamomilla-kukkaisveteen, sillä se helpotti kuivaa ihoani, mutta nyt kevään ja kesän alun olen käyttänyt siankärsämö-kukkaisvettä. Huh, mikä ero entiseen!! Suihkin tätä iltaisin meikinpuhdistuksen jälkeen ennen mitään muuta; siankärsämö-kukkaisvesi tasapainottaa, kosteuttaa ja tasoittaa ihon sävyä. Koska siankärsämöllä on tulehduksia hoitavia ominaisuuksia, se sopii erityisen hyvin myös akne-iholle. Oma ihoni rakastaa tätä; pikkunäpyt kaikkoavat nopeasti (esim. rintakehästä) tätä käyttäessä ja kasvojen iho on huomattavasti tasaisempi ja kirkkaampi kun olen aloittanut tämän käytön. Dabban Siankärsämö-kukkaisvesi hintaan 16,70€ Biodellyltä * tai hintaan 16,50€ House of Organicsilta. *

x Nafhan kasvonaamio on täydellinen savinaamion kaveri; ensin syväpuhdistava savinaamio ja sitten yön ajaksi Nafhan kosteuttava ja rauhoittava kasvonaamio tasoittamaan ja rauhoittamaan. Nafhan kasvonaamio kosteuttaa tehokkaasti ihoa, ja jos iho on todella kuiva tai ärtynyt, naamion voi jättää vaikuttamaan yön yli. Itseasiassa teen niin lähestulkoon joka kerta kun tätä käytän, eli kerran tai kaksi viikossa; aina savinaamion jälkeen. Nafhan kosteuttava ja rauhoittava naamio hintaan 24,60€ Biodellyltä. * 

Jos Argital + Nafha -kombo on jo testattu, kantsii kurkata täältä Annan vastaava tehokombo. Oma ihoni ei ole tykännyt Madaran savinaamiosta ihan yhtä paljoa mitä Argitalista; tuntuu että Argitalin savinaamio sopii paremmin herkälle iholle?

x Öljyt. Parasta mitä ihonhoitorutiineilleni on pari viimeisen vuoden aikana tapahtunut! Käytän öljyä päivittäin korvaamaan yövoiteen ja talvisin yövoiteen alla tehohoitona. Öljyt ovat rasvoittuvan, mutta pintakuivan ihon paras kaveri. Ne kosteuttavat ihoa tehokkaasti eivätkä todellakaan rasvoita ihoa, niin kuin moni tuntuu luulevan. Todella monissa (etenkin  luonnollisissa) voiteissakin on pohjalla öljyä, mutta ehkä öljymäistä ainetta levittäessä mieleen tulee helposti ajatus rasvaisesta hipiästä. Monet öljyt imeytyvät iholle nopsaa, mutta käytän niitä siltikin pelkästään öisin. Meikin alle en voisi kuvitellakaan levittäväni öljyä.

Tällä hetkellä mulla on käytössä Jolielta testiin saatu Patykan Huile Absolue. Öljyseerumi opii kasvoille, hiuksille ja vartalolle, mutten ole raaskinut käyttää arvokasta öljyä kuin kasvoilleni. Olen vähän kahden vaiheilla tuoksun suhteen, mutta toimivuudesta olen varma. Ihoni on aamuisin pehmeä ja tasainen, kun käytän tätä. Öljyseerumi on yhdentoista kasviöljyn ja eteerisen öljyn sekoitus ja siinä on mm. jojobaöljyä, koiranruusua ja seesaminsiemenöljyä. Muita suosikkiöljyjäni ovat Madaran Superseed-kuivaöljyt ja Nafhan 100% luomu arganöljy

Patykan Huile Absolue-öljyseerumi löytyy esim. Joliesta * hintaan 49€. 

x Tehohoito näpyille. Lushin Grease Lightining on ehdottomasti yksi parhaista mitä olen testannut. Tämän ohella käytän teepuuöljyä ja  propolis-uutetta suoraan näpyille, mutta olen huomannut että jokainen näistä näppyjen kukistajista toimii parhaiten kun käyttää niitä kausiluontoisesti välillä vaihdellen. 

Kaikki Lushin tuotteet eivät ole luonnonkosmetiikkaa, mutta onneksi heidän vasta uudistuneilta nettisivuiltaan löytyy kätevästi tietoa raaka-aineista. Esim. Grease Lightinigin tiedot löytyvät täältä. Ainoa epämääräinen ainesosa (ja vieläpä sellainen, jonka takia tätä ei voi kutsua luonnonkosmetiikaksi), on methylparaben. Parabeenit säilöntäaineina ovat kiellettyjä luonnonkosmetiikassa, eikä niitä löydy nykyisin enää monista synteettisistäkään tuotteista. Kumpa tuo säilöntäaine voitaisiin korvata jollain luonnollisemmalla!  Hinta Lushin verkkokaupassa 11,50€.


Oletteko te löytäneet luonnonkosmetiikan joukosta mahtavia tuotteita näppyihon/aknen hoitoon? Kuulisin niin mielelläni! 

*-merkityt affiliate-linkkejä

Lisää luettavaa:

33 Comments

 1. heinähattu
  • ida365 ida365
  • Vieno
   • ida365 ida365
 2. Henna
  • ida365 ida365
  • ida365 ida365
 3. Elina
  • ida365 ida365
 4. Hanna
  • ida365 ida365
  • ida365 ida365
 5. Terhi
  • ida365 ida365
 6. Iinag
  • ida365 ida365
 7. Rosita
  • ida365 ida365
  • ida365 ida365
 8. Reettta
  • ida365 ida365
 9. Alisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *