TREAT COLLECTION – aavistuksen luonnollisemmat kynsilakat

kauneus, luonnonkosmetiikka
11 kommenttia

No niin, nyt on löytynyt helmi! Nimittäin superkauniit ja kestävät 5-free kynsilakat.

Treat Collection* kynsilakat eivät siis ole luonnonkosmetiikkaa, mutta niistä puuttuu viisi kynsilakoissa yleisesti käytettyä ja haitallista kemikaalia; formaldehydi, formaldehydi resiini, tolueeni, dibutyyliftalaatti ja kamferi. Jos en ihan väärin muista, niin aiemmat suosikkini, Kure Bazaarit, ovat 4-free-lakkoja. Samantyyppisestä tuotteesta on siis kyse, myös hinnan perusteella. Lisätietoa 5-free:stä ja noista kemikaaleista löytyy täältä.

Käsittääkseni ainut luonnonkosmetiikan sertifikaatin saanut kynsilakka löytyy Logonalta. En ole testannut, onko joku teistä? Vaikea kuvitella, että kynsilakkaa voi valmistaa täysin luonnollisesti niin, että se pysyy hyvin, levittyy kauniisti ja kuivuu nopeasti – eikä kuivu nopeasti purkkiin.

Olen tykännyt Kure Bazaarin kynsilakoista paljon – ne ovat supernättejä ja värivalikoima on kattava. Kure Bazaarien kestävyys on mielestäni samaa luokkaa, mitä tavallisella kynsilakallakin; lakka pysyy mun kynsissä pari päivää hyvänä. Kure Bazaareihin verrattuna Treat Collectionin lakat tuntuvat kuitenkin kestävämmiltä ja veikkaan, että näiden tyylikäs design puhuttelee luksuskosmetiikkadiggaajiakin. Ihanaa kun saadaan lisää valinnanvaraa myös näihin vähän luonnollisempiin kynsilakkoihin!

Sain Treat Collectionin maahantuojalta testiin kaksi kaunista sävyä; herkullisen punaisen Goddessin* ja herkän Good Thingin*. Molemmat levittyvät tosi nätisti ja kuivuvat nopsaa. Goddess on yllättävän peittävä jo yhdellä levityskerralla, mutta suosittelen levittämään kaksi kerrosta. Good Thing on läpikuultavampi ja todella luonnollinen, sellainen täydellinen arkilakka.

Pääsin myös testaamaan tuoksutonta (!) kynsilakan poistoainetta. On muuten ihan älyttömän hyvä tuote; jokseenkin öljyinen koostumus ei kuivata kynsiä ja kynsinauhoja ja ei tosiaan haise miltään. Jännittävää ja vähän outoa :-D Tavalliseen kynsilakanpoistoaineeseen verrattuna vähän sotkevampi, mutta ei tee mieli vaihtaa takaisin sellaiseen järkyttävän pahalta ja voimakkaalta tuoksuvaan poistoaineeseen. Käytän siis tämän putelin pihistellen. Onnistuin kastelemaan tuon etiketin ennen kuvien ottoa, se ei siis oikeasti ole tuollainen, kröhöm, liukuvärjätty…

Tekee mieli tilata pari kynsilakkaa lisää. Veikkaan että ostoskoriin päätyy hyvin todennäköisesti joko Smokey Nail* tai Black Tie*. Tai molemmat… Ihan täydelliset syksysävyt! Sävyvalikoima on mun makuun kattava, mutta mä en kaipaakaan sinisiä tai vihreitä kynsilakkoja; jos kaipaa jännempiä sävyjä, kannattaa kurkata Kure Bazaarin valikoima. Pst. Biodellyltä saa -10% alennusta kaikista normaalihintaisista tuotteista koodilla IDA365!

 * -merkityt affiliate-linkkejä

Lisää luettavaa

HOUSE OF ORGANIC IDA365

Kevään ihanimmat luonnonkosmetiikkatuotteet

Talvi-ihon hoito ja hemmottelu luonnonkosmetiikalla

Herkullisimmat luonnonkosmetiikan uutuudet syksy 2022

Ida365 hiustenhoito

Lempeämpää hiustenhoitoa – parempikuntoisten hiusten salaisuus

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    1. Siis jep!! Meillä on kyllä hyvin samanlainen maku luonnonkosmetiikan suhteen <3 Montas sävyä sulta jo löytyy?! :-D

      1. Iisi alku iisi alku, toistaiseks vaan kaks, mutta epäilen tilanteen muuttuvan pian ;)

        Ja todellakin, meillä on äärimmäisen samanlainen, eli erinomainen maku!

  1. Eli siis nää on käytännössä myrkkyjen suhteen vielä parempi vaihtoehto kuin Kure Bazaaarin lakat? Siistiä! Mä kyllä toisaalta tykkään vähän enemmän niistä muista sävyistä.. eli toistaiseksi pysyn vielä Kure Bazaarin remmissä :D Kurella on myös tällainen kynsilakanpoistoaine: http://kauppa.jolie.fi/product/1964/kure-bazaar-eau-dissolvante-hydratante–la-rose–kynsilakanpoistovesi Kumpikohan näistä aineista ois sitten se parempi versio?

    1. No siis kyllä! :-D Vielä yksi myrkky vähemmän. Muistaakseni oon joskus törmmänyt jopa 7-free-kynsilakkaan!? Ei kyllä mitään tietoa miten hyvin se toimii ja kuinka luonnollinen se sitten olisi.

      Ooh, joo, Kurella on kyllä enemmän kaikkia muita kuin noita klassisia sävyjä :-) Treatin valikoimiin taitaa kyllä kuulua villimpiäkin sävyjä, eivät vaan ole tainneet rantautua Suomeen asti vielä. Odotellaan! ;-)

      Ja hei joo, tuo Kuren kynsilakan poistoaine voittaa pullolla 6-0, mutta en usko sen olevan tuoksuton? Enkä ole vielä testannutkaan, mutta voisi kyllä kuvitella sen olevan super myös :-)

  2. Pari kysymystä: – Mitä tarkoitat tuolla, että on vähän sotkevampi tuo poistoaine? Ilmeisesti poistaa kuitenkin lakan ihan hyvin? Onko se mielestäsi tuon hinnan arvoinen? – Tiiätkö, onko näitä myynnissä missään muualla kuin netissä? Olis kiva nähdä sävyt livenä…

    1. Tuo kynsilakanpoistoaine on normaalia ”öljyisempi”, eli poistovaiheessa se sotkee vähän sormenpäitä, mutta se on pientä verrattuna siihen, että poistoaineesta jää hoitava fiilis :-) kynnet ei kuivu ja lohkeile, mutta joudun olemaan tarkempi mitä yleensä. Olen tottunut ostamaan jotain 6-10€ kynsilakanpoistoaineita, joten siihen nähden tämä on hintava. Ero taviksiin verrattuna on kuitenkin huomattava, sillä kynnet ei oikeasti kuivu tämän takia, niin kuin normaalien kynsilakanpoistoaineiden takia. Suosittelen :-) poistaa lakan tosi hyvin, etenkin jos ensin hetken painaa kynsilakanpoistoaineella kostutettua pumpulia kynttä vasten ja sitten pyyhkii kynnen puhtaaksi. Kynsilakkoja on vissiin ainakin Helsingissä saatavilla, minäpä kysyn maahantuojalta! Sävyt kyllä vastaa hyvin noita Biodellyn kuvia, mutta ymmärrän, että on kiva päästä hipelöimään purkkeja livenä :-)

      1. Kiitos nopeasta vastauksesta! Kuulostaa hyvältä. Tajusin myös, että tuo pullo on kyllä isompi kuin normaalisti ostamani, että sitä ajatellen se hintakaan ei ole niin huima, etenkin, jos nyt käytän tuon alekoodin :) Jään odottamaan mahdollista infoa ”livepurkeista” :)

        Ootko muuten kokeillut Idunin kynsilakkoja? Nekin on 5-free ja lisäksi niissä on vitamiineja, mineraaleja ja hoitavia öljyjä. Tosin sävyjä on vaan 13 eikä niistä monikaan saa mua kiljumaan riemusta, mut ostin nyt kokeiluun alus- ja päällyslakan. Niissä kun on lisäksi vielä keratiinia.

        Jotain muutosta tarttis tulla, koska pari kynttä liuskottuu ikävästi, mutta haluaisin silti jatkaa lakkaamista. Jospa nuo lakat (vaikka kaikki mun lakat on tähänkin asti olleet vähintään 4-free) ja tuo kynsilakan poistoaine osaltaan auttais tähän liuskoittumiseen. Ja aion nyt ottaa operaatioksi kynsien tehokosteutusjakson (oliiviöljyä ajattelin koittaa) siinä toivossa, että tästä ongelmasta vois vielä päästä eroon. Tähän asti kun ei ole auttanut muu kuin Mavalan scientifique, mut sitä en haluais käyttää, siinä kun on formaldehydiä. Jos on jotain myrkytöntä vinkkiä, miten päästä eroon ja ennaltaehkäistä liuskoittumista, otan ilolla vastaan :) Aloin lakata kynsiä säännöllisesti viime joulukuussa ja helmikuussa alkoi pari kynttä liuskoittua. Siitä ei tunnu pääsevän eroon millään, ei vaikka leikkais kynnet ihan lyhyiksi ja pitäis tuskastuttavan pitkän tauon lakkaamisessa…

        1. En, mutta huomasin ne viime apteekkireissullani ja ajattelin, että ens kerralla kun tarviin kynsilakkaa, niin voispa ostaa sieltä jonkun! En tuolloin edes katsonut sävyjä tarkasti, kun en tarvinnut mitään, mutta itseasiassa multa puuttuu hyvät alu- ja päällylakat, joten kiitti vinkistä, voisin kurkata ne! :-)

          Mulla liuskottui kynnet ihan hulluna vielä puoli vuotta sitten. Kyllä ne yhäkin vähän liuskottuu, mun kynnet on aina olleet sellaiset, mutta nyt ovat paljon paremmassa kunnossa mitä ennen. Oon syönyt sinkkiä pari vuotta, joten en usko että se on syy tähän ”parantumiseen”, mutta jos et vielä syö sinkkiä niin testaa sitä? Tai muuta ravintolisää kynsille & hiuksille?

          Mulla auttaa se, etten lakkaa koko ajan ja se, että käytän vaan 4-free tai 5-free lakkoja. Tuo uus kynsilakanpoistoaine tulee vielä parantamaan tilannetta, koska se on niin kosteuttavan tuntuinen! Suosittelen siis kyllä sitä. Palaan noihin jälleenmyyjiin mahd pian! :-)