365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

keskiviikko

28

lokakuu 2015

8

COMMENTS

Samettinen punajuurisosekeitto fetalla & siemennäkkärit fetalevitteellä

Written by , Posted in Ruoka

* Yhteistyössä Arla Apetina

Pitkästä aikaa resepti ja ihan uusi sellainen, itsellenikin. Olen pitkään etsinyt hyvää punajuurisosekeittoreseptiä; olen kokeillut useita reseptejä löytämättä sitä täydellistä, mutta nyt ollaan ihan tosi lähellä. Tämä punajuurisosekeitto on ihanan pehmoinen ja sen juju on tuoreissa yrteissä ja sopivan suolaisessa fetassa. Kaveriksi tein älyttömän hyvää (ja helppoa!) siemennäkkäriä ja fetalevitettä.

Punajuurisosekeitto fetalla

500g punajuuria
1 porkkana
1 iso sipuli tai pari pientä
2 valkosipulinkynttä
1-2 omenaa (mieluiten kotimaista)
2 rkl oliiviöljyä
1 l vettä
1 tl kuivattua oreganoa
reilusti tuoretta timjamia
mustapippuria
Creme Fraichea
100g Arla Apetina Creamy Block -juustoa

1. Kuori ja pilko kaikki kasvikset kuutioiksi. Kuumenna öljy isohkossa kattilassa ja kuullota kasviksia muutaman minuutin ajan.
2. Lisää vesi ja mausteet sekä tuore timjami. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 40 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
3. Murustele Apetina Creamy Block -juusto keittoon ja soseuta keitto sauvasekottimella. Lisää Creme Fraichea oman maun mukaan. Maistele. Lisää tarvittaessa lisää mustapippuria. Koristele keitto fetamurulla ja tuoreella timjaminoksalla.



Nämä siemennäkkärit syntyivät ihan älyttömän helposti, mietin vaan koko ajan että onko tämä oikeasti näin helppo ohje. Olihan se, mutta olisi kantsinut olla tarkka paistoajan kanssa, puolet pellillisestä paloi, joten olkaahan te tarkkana paistoajan kanssa!

Siemennäkkärit (pellillinen)

1,5 dl kaurahiutaleita
2 dl ruisjauhoja
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl pellavansiemeniä
0,5 tl himalajan ruususuolaa
0,5 tl leivinjauhetta
4 dl haaleaa vettä
0,6 dl oliiviöljyä

1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten vesi ja öljy. Anna turvota viisi minuuttia.
2. Levitä tasaisesti uunipellille. Paista 200 asteessa 10 minuuttia.
3. Leikkaa näkkileipä paloiksi ja jatka paistamista vielä 35-40 minuuttia.


Fetalevite

Maustamatonta tuorejuustoa
Arla Apetina fetajuustoa, esim. Classic Creamy Blockia tai maustettuja fetakuutioita Arla Apetina Snack Packeista, kurkkaa koko valikoima TÄÄLTÄ

1. Sekoita tuorejuusto ja murustettu feta yhteen, lisää mustapippuria maun mukaan.
2. Mausta halutessasi. Sekaan sopivat tuoreet yrtit, mm. timjami ja basilika. Myös tuore valkosipuli sopii etenkin maustettujen fetakuutioiden kanssa.

Oma suosikkikomboni on tuorejuustoon sekoitettu maustamaton feta jonka päälle pari siivua päärynää, vähän granaattiomenaa ja pekaanipähkinää sekä aavistus hunajaa. Huh, miten hyvä yhdistelmä! Ihan älyttömän toimiva kombo – suolaista ja makeaa sopivassa suhteessa. Menee hyvin pikkujoulusnäcksinä, jos haluaa tehdä jotain helppoa suolaista tarjoattavaa.

Myös aurinkokuivatulla tomaatilla maustetut fetakuutiot sopivat levitteeseen hyvin, sen kanssa ei tarvitsekaan muuta näkkärin päälle. Korkeintaan ripauksen pippuria ja tuoretta timjamia. 

 
TÄÄLTÄ muuten löytyy lisää inspiroivia feta-reseptejä! Ja jos olette pastan ystäviä, niin kurkatkaas Jotain maukasta -Marin tontilta punajuuri-feta-pastan ohje, näyttää superherkulliselta. Feta sopii mun mielestä tosi hyvin kaikkeen syksyiseen juureskokkailuun, mm. uunibataattien ja muiden sosekeittojen kanssa, piirakoista ja lämpimistä salaateista puhumattakaan. Nyt tiedän, mitä teen seuraavalla kerralla, kun joku kaveri tulee lyhyellä varoitusajalla kylään. Siemennäkkäriä ja fetalevitettä, mm! 

 

 

Lisää luettavaa:

8 Comments

  1. Sofia
    • ida365 ida365
  2. Nannil

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *