365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

tiistai

1

joulukuu 2015

122

COMMENTS

PATYKA-ihastus + give away!

Written by , Posted in Kauneus, Luonnonkosmetiikka

Noniin, täällä ollaan, osana Asennemedian jengiä! :-) Muuton (ja marraskuun selättämisen, jes!) kunniaksi ajattelin hemmotella teitä pikkuisen yhdessä Jolien kanssa, siitä lisää postauksen loppupuolella – sitä ennen suosittelen lukemaan mun Patyka-ihastushehkutuksen, oon nimittäin aivan innoissani näistä tuotteista. Pitkään aikaan mikään tuotesarja ei ole vakuuttanut näin kokonaisvaltaisesti. 

Sain muutama viikko sitten Jolielta* erittäin mieluista postia; pääsin nimittäin testaamaan kovasti kehuttua Patykan 3 step -puhdistusrituaalia (jota kosmetologini Miiakin on minulle suositellut ja hoitojen yhteydessä tehnyt) ja muutamaa muuta Patykan tuotetta. Ennen näiden kokeilua olin jo ehtinyt ihastua Patykan kulttimaineeseen nousseeseen öljysekoitukseen sekä käsivoiteeseen, joka kulkee tälläkin hetkellä mukana käsilaukussani. Öljysekoitus taas alkaa olla käytetty viimeistä pisaraa myöten – varmaan sanomattakin selvää, että Patyka on ollut mieleeni. Mutta vasta nyt voin oikeasti sanoa, että tiedän mistä tässä tuotesarjassa on kysymys ja vitsit että olenkin ihastunut näihin. 

Oh lalaa, mikä puhdistusrituaali. Aivan täydellinen! Nyt tiedän, mistä ne muut tähän hurahtaneet ovat puhuneet. Sietääkin kyllä olla täydellinen setti, sillä hinta on sen verran kova kun ostaa kolme tuotetta kerralla. Mutta siis ei itku, alan vihdoin ymmärtää tuplapuhdistuksen päälle. Meikki lähtee huolella ja iho tuntuu ja näyttää puhdistuksen jälkeen hyvinvoivalta. Antakaas kun kerron mistä on kyse.

Puhdistus aloitetaan levittämällä kasvoille puhdistusöljyä* (älä kastele kasvoja!) kevyesti hieroen. Öljy irrottaa meikin koko kasvoilta, joten hiero, kunnes vahvimmatkin meikit lähtevät. Arkimeikin puhdistukseen riittää mulla yksi painallus.

Kun koko kasvot on hierottu läpi, levitetään kasvoille puhdistusvaahto*. Se sulautuu yhdessä öljyn kanssa ihanan kermaiseksi öljyvaahdoksi ja syväpuhdistaa epäpuhdasta ihoa kuivattamatta sitä. Hiero vaahto koko kasvoille, sillä sen tarkoitus on irrottaa loputkin epäpuhtaudet iholta. Sitten kasvot pestään vedellä ja ihonpuhdistus viimeistellään Patykan kasvovedellä*. Patykan kasvovesi on tehokas ja hyväntuoksuinen, muttei kuivata ihoani sillä se on alkoholiton – ja mikä parasta, se on spray-pullossa. Musta on ihanaa suihkia kasvovesi suoraan kasvoille, antaa hetken vaikuttaa ja sitten pyyhkiä ylimääräiset pois vanulapulla – vanuun ei jää  meikin rippeitä, kun teen kaksi ensimmäistä vaihetta huolella, joten periaatteessa kasvovettä ei tarvitse pyyhkiä pois, sen voi taputella iholle. Kasvoveden tarkoitus on supistaa ihohuokoset ja tasapainottaa ihon ph-arvoa vesipesun jälkeen. Hannamari Rahkosen vanhasta blogista löytyikin lisätietoa, että kasvovedestä noin 40% on aloeveraa, joka sopii täydellisesti tämmöiselle epäpuhtaalle iholle, joten ei ihme, että ihoni on tykännyt. 

3 step -puhdistusrituaali on vakuuttanut mut ihan täysin. Kerroinkin aiemmin, miten olen siirtynyt ihan täysin öljyputsarin käyttöön, joten oli aika oletettavaa että tykkäisin myös tästä, astetta huolellisemmasta puhdistustavasta. Ihosta tulee todella puhdistetun tuntuinen ilman mitään kiristävää tai kuumottavaa tunnetta. Jään innolla odottelemaan, josko pitkäaikaisempi käyttö saisi ihoni puhtaampaan kuntoon. 

Ihastuin kovasti Patykan puhdistusrituaaliin, mutta silti tämä Patykan Lotus & Cotton Quenching Serum* nousi testituotteista ehdottomaksi ykköseksi. Seerumi rauhoittaa ärtynyttä ihoa ja palauttaa ihon kosteustasapainon. Täydellinen syys- ja talvituote herkälle iholleni! Kesäisin ihoni voi suhteellisen hyvin ja selviän ilman suurempia katastrofeja, mutta talvea kohden ihoni menee tukkoon ja ärtyy helposti. 

Patykan Lotus & Cotton -seerumi imeytyy tosi nopeasti ja se rauhoittaa ihoa välittömästi. Yksi painallus riittää koko kasvoille, mutta jos iho on ollut erityisen ärsyyntynyt, olen levittänyt tätä hieman runsaammin. Olen käyttänyt seerumia sekä aamulla että illalla, eikä koostumus ole liian rasvainen meikinkään alle. 45 euron hinta tuntuu kohtuulliselta näin toimivasta seerumista. Kiilasi kevyesti omaan luonnollisten seerumien top 3:seen, tätä ostan varmasti jatkossakin talveksi. 

Samaan sarjaan kuuluva rauhoittava päivävoide on sekin ihastuttanut, sillä en ole löytänyt luonnonkosmetiikasta kovinkaan montaa itselleni sopivaa päivävoidetta. Minun kriteerini täyttää voide, joka imeytyy nopeasti, ei jätä ihosta rasvaisen tuntuista ja kosteuttaa olematta raskas. Hämmentävän harva tuote on ihollani tällainen, mutta tämä Patyka Sacred Lotus Face Cream* hurmasi ja vakuutti minut! Imeytyy ehkä hieman hitaammin mitä muut lempparini luonnollisista päivävoiteista, mutta tekee ihosta tasaisen ja hyvinvoivan. Talvella iho kaipaakin huomattavasti enemmän kosteutusta, joten siirryn talvikaudeksi tähän ja otan sitten taas keväällä käyttöön jonkun kevyemmistä lemppareistani. Jos ihosi on todella herkkä tai helposti ärsyyntyvä, kokeile tätä. Hinta 42€. 

Viimeisenä luksusvinkki kylppäriin. Olen jo pitkään tiennyt, että Patykan suihkugeelit ovat the thing, mutta en ole ennen tätä omistanut sellaista. Tämä Pearl Grape -suihkugeeli* on taivaallisen hyvän tuoksuinen, todella hienostunut ja runsaasti vaahtoava. Hyvä lahjaidea kelle tahansa luonnonkosmetiikkaa arvostavalle, hinta 25€.

Noh, kuten tästä hehkutuksesta huomaatte, niin olen aivan ihastunut Patykan tuotteisiin. Pitkästä aikaa voin sanoa, että tässä on tuotesarja, josta pidän. On mulla toki monia muitakin lempparisarjoja, mutta yleensä käy niin, että tuotesarjoissa on muutama tuote johon tykästyn, sekä muutama, jolle en lämpeä. Tähän mennessä kaikki testaamani Patykat ovat olleet aivan ihania. Oletteko te testanneet Patykoita, yhdyttekö ylistyskuoroon? 

Jos ette ole vielä testanneet Patykaa, niin tässäpä kaksi ylläriä teille, nimittäin alekoodi Jolielle ja Keidas by Lumoon, sekä arvonta! 

Alekoodi:

Koodilla ”ida365” saatte -15% Patyka-tuotesarjasta Jolien verkkokaupasta*. Tamperelainen Keidas by Lumo tarjoaa Patyka-valikoimastaan myös -15% alennusta, kun mainitsette kassalla löytäneenne alekoodin mun blogistani. Alekoodi on voimassa 15.12., eli ehtii hyvin käyttää vaikkapa jonkun joululahjaan :-) 

Give away:

Kerro, mitä Patyka-tuotetta sinä haluaisit testata? Voit valita suosikkisi TÄÄLTÄ*. Linkitä se kommenttiboksiin tai kerro mistä olet haaveillut. Yksi onnekas pääsee testaamaan suosikkiaan, julkaisen arvonnan voittajan loppuviikosta blogin Facebook-sivuilla. Jätä tietoihin toimiva sähköpostiosoite, että saan voittajan kiinni mahdollisimman nopeasti. Osallistumisaikaa tämän viikon perjantaihin 4.12. klo 23:59 asti.


* -merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä

Lisää luettavaa:

122 Comments

 1. Noora K
 2. esmemar
 3. Virva
 4. Suvi H
 5. Hanna
 6. nnn
 7. Vilja
 8. Lulu
 9. Q
 10. Outis
 11. Rappiolapsi
 12. Anni
 13. Nnuu
 14. Saaruli
 15. Lotta
 16. IidaM
 17. KatjaK
 18. laisa
 19. V
 20. huldamaria
 21. Samantha
 22. Jenni
 23. janika
 24. Nina
 25. Nina
 26. Elisa
 27. kisse
 28. Amanda
 29. Jenni W
 30. ilona
 31. nina
 32. Sini
 33. oonaea
 34. Piia
 35. LauraL
 36. Eveliina
 37. Taru
 38. Marika
 39. taru
 40. Pauliina
 41. annae
 42. Laura
 43. Maisa
 44. herttax
 45. Nnmr
 46. Aino
 47. Petra
 48. Jansku
 49. Emm
 50. kristiinamt
 51. Mari
 52. Essi
 53. Maria
 54. Minna
 55. kikke
 56. Alva
 57. Mönkkeli
 58. s
 59. Minna
 60. Toinen Ida
 61. Mirajanita
 62. Hoo
 63. Oona
 64. emilia
 65. miina
 66. veera
 67. Milja
 68. Nina
 69. Ilona
 70. enni
 71. kukkaisunelmia
 72. Hippu
 73. Minttu
 74. Suvi-
 75. Emiliee
 76. Anna
  • ida365 ida365
 77. aino t.
 78. Olga
 79. Iida
 80. Ulpu
 81. Nel
 82. Christa
 83. Christa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *