365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

keskiviikko

30

maaliskuu 2016

4

COMMENTS

Basbasissa

Written by , Posted in Ravintolat Helsinki, Ruoka

Pääsin viime viikolla pitkän odotuksen jälkeen kaikkien hehkuttamaan Basbasiin illalliselle. Ihana Ulla vei mut ja Henriikan juhlimaan meidän synttäreitä; Henriikan joulukuisia ja mun tammikuisia. Ihanat kolmen naisen illanistujaiset tulivat niiiin hyvään saumaan. Kiireinen alkuviikko katkesi kuin itsestään, kun sai nautiskella hyvästä ruuasta ja seurasta kiireettä. 

Olin kuullut Basbasista todella vain kehuja ja tiesin, että pöytävarauksen saaminen on haastavaa. Ulla varasi meidän pöydän kuukauden aiemmin ja silti tilaa oli vain aikaisimpaan klo 16.30 kattaukseen. Mutta miten hyvä se olikaan, silloin riitti kivasti valoa annosten kuvaamiseen ja päivä tuntui pitkältä, kun illallisen jälkeen ei ollutkaan kiire nukkumaan. 

Menu oli hauska; 2+2 annosta, joka tarkoittaa, että kukin valitsee kaksi annosta alkupaloista ja kaksi pääruuista; toinen pääruoka on pienempi väliruoka, päivän pastaa tai risottoa ennen varsinaista pääruokaa. Alkuun otimme jokainen burrataa, mozzarellan ja kerman taivaallista yhdistelmää mintulla ja basilikalla. Annos tuli pöytään kaikkien jaettavaksi ja jokaiselle tuli toinen valitsemansa alkupala omalla lautasellaan. Basbasin leipä ansaitsee myös maininnan, se oli herkullista ja kuori täydellisen rapsakkaa. 

Minä valkkasin lohicarpacciota burratan kaveriksi, täydellinen kombo. 

Väliruoaksi valkkasimme kaikki päivän risoton ja huh hhhuh, viimeistään tässä vaiheessa allekirjoitin kaikki Basbasista kuulemani kehut. Mustapippuri-pecorino-risotto oli taivaallisen hyvää! Teki mieli nuolla lautanen puhtaaksi, niin hyvää tuo risotto oli. En yleensä edes ole risoton suurin ystävä, mutta tämä annos oli taivaallisen hyvä. Suosittelen lämmöllä, jos sattuu olemaan listalla – tosin olen varma, että  otan ensi kerrallakin risoton, oli päivän risotto maultaan mikä tahansa. 

Pääruoaksi paistettua kuhaa, hyvin laitettu annos, mutta jäi risotolle kakkoseksi. Voisikohan tuon risoton tilata tuplakokoisena annoksena….? 

Ihanan makuelämyksen viimeisteli jälkiruoka, jonka herkuttelimme kolmisin. En muista enää mitä kaikkea tässä oli, mutta raikas ja sopivan kokoinen jälkiruoka kolmellekin jaettuna. En ole makean ylin ystävä ja usein tilaan mieluummin lasillisen kuohuvaa jälkiruoaksi kuin herkuttelen jälkkärillä, joten tämmöinen jälkiruoan jakaminen sopi minulle paremmin kuin hyvin.

Basbasin palvelu oli ystävällistä ja lämmintä, miljöö mielettömän kaunis ja sopivan rosoinen. Haluan tänne pian uudelleen. Oletteko te käyneet testaamassa Basbasin? 

Lisää luettavaa:

4 Comments

    • ida365 ida365
  1. papu
    • ida365 ida365

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *