365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

torstai

2

kesäkuu 2016

59

COMMENTS

Muina grillimaistereina

Written by , Posted in Ruoka

* Yhteistyössä Asennemedia ja Lidl 

Yksi kesän parhaita juttuja on ehdottomasti ulkona syöminen. Niin paljon kuin tykkäänkin syödä ravintoloissa ja herkutella terasseilla, on kaikista parasta grillailla kotikotona perheen tai kavereiden kanssa. Ensin valmistella ruoka porukalla, sitten hengailla ulkona grillaajan seurana, kattaa pöytä ulos  ja herkutella ulkoilmassa. Ruoka maistuu niin hyvältä ulkona! 

Tämän kesän grillikausi korkattiin porukoiden luona pari viikkoa sitten ekojen todella lämpimien päivien helliessä. Päästiin yhteistyön merkeissä herkuttelemaan Lidlin Grillimaisteri-tuotteilla. Lidlissä tuli käytyä ruokaostoksilla etenkin Tampereella asuessa, sillä hedelmä- ja vihannesvalikoima on loistava ja edullinen. Lidl oli tuolloin yksi isommista lähikaupoistani, mutta Grillimaisteri-tuotteet tulivat tutuiksi vasta nyt. 

Grillimaisteri-tuotteissa on mistä valita. Kasvissyöjälle löytyy paljon vaihtoehtoja, lihaa on luonnollisesti useaa eri sorttia, kaloista löytyy mm. kirjolohta pintamaustettuna sekä Spicy Thai ja Smoky Cola -lohimedaljongit, on mausteita, kastikkeita, lisukkeita ja grillailutarvikkeita. Yksinkertaisia ja laadukkaita tuotteita, joista valmistaa nopeasti herkulliset grilliherkut. Osan tuotteista on suunnitellut Hans Välimäki. Kaikki Grillimaisteri-tuotteet löydät täältä, vihanneksia lukuunottamatta.

Me päätettiin testata kirjolohi, joka on saanut makua mm. omenasta, limestä, sitruunasta, roseepippurista ja tillistä ja lohen kaveriksi valmistettiin perinteisiä maisseja, juustolla täytettyjä herkkusieniä sekä grillikasviksia ja salaattia. 

Äidin maissinleikkuuta seuratessani tajusin, miksi Lidlistä saa myös valmiiksi puolitettuja maissitähkiä – erittäin kätevää! :-D 

Grillikasvikset valmistuivat kätevästi grillialustan päällä. Kasvisten seassa on valmiiksi ekstra-neitsyt-oliiviöljyä, mutta kasviksia on helppo maustaa oman maun mukaan. Mustapippuri ja ripaus suolaa toimivat aina. 

Valkosipuli-basilika-sulatejuusto oli kivaa vaihtelua tutulle sinihomejuustolle. 

Lidlin kotimainen Veikko lime cut -olut maistuu olut-aloittelijallekin. Raikas ja kesäinen. 

Grilliruoan kaverina pitää aina olla jotain raikasta, vähintäänkin salaattia. Kesän varmoja merkkejä on kevätsipuli – se on ihan parasta salaateissa ja leivän päällä. 

Näihin ruisnachoihin jää koukkuun! Valkosipuli-yrtti nousi omaksi suosikikseni. 

Grillimaisteri-tuotevalikoimasta löytyy kattava määrä erilaisia kastikkeita ja jälkimarinaideja, joiden ideana on maustaa paistettu liha vasta jälkikäteen. Salsatyyppinen Devil’s Salad nousi suosikikseni ja sopi hyvin myös ruisnachojen kaveriksi. Myös karamellisoitu sipuli-chutney keräsi kehuja. On muuten tosi kiva, että Lidlin Grillimaisteri-tuotteista näkee helposti, mitkä herkuista on  kotimaisia. Todella suuri osa, ilahduttavaa. 

Grilliherkkujen jälkeen helpoin ja herkullisin kesäherkku on hedelmäsalaatti tuoreista hedelmistä ja marjoista. Kantsii kurkata myös tuoreet yrtit; minttu ja sitruunamelissa sopiva loistavasti raikkaiden hedelmien kaveriksi. Jos haluaa, voi hedelmäsalaatin kaverina tarjota kermavaahto-rahka-sekoitusta tai jäätelöä tai sorbettia. 

Entäpä mitkä ovat teidän grillausbravuurinne? Kerro kommenteissa ja osallistut arvontaan, jonka voittaja voittaa 70 € arvoisen tuotepaketin Lidlin Grillimaisteri-tuotteita (arvontapalkinto sopii kasvissyöjälle)! Osallistumisaikaa 7.6.2016 klo 23:59 asti. Julkaisen voittajan nimen blogin Facebook-sivuilla ja olen voittajaan yhteydessä henkilökohtaisesti. 


Seuraa Bloglovinissa & Facebookissa

 

Lisää luettavaa:

59 Comments

 1. Emmi
 2. Laura
 3. Noora
 4. Joliel
 5. Marika.t
 6. bisousss
 7. Liitu
 8. Laulau
 9. Katri
 10. Piia
 11. Marisa
 12. Sannamarianna
 13. Minna
 14. avaruuskenguru
 15. Annafiinu
 16. Liisu
 17. Minttu
 18. Q
 19. anna
 20. Virpi
 21. Laura
 22. J
 23. Mausteinen
 24. Tuija
 25. Teija
 26. Essi
 27. Sophie
 28. Neea
 29. Maijai
 30. Petra
 31. Nelliina
 32. Venomia
 33. Ässäs
 34. Aino
 35. salli
 36. juliaeos
 37. Hanna
 38. Liina
 39. Olga
 40. ANNA S.
 41. Viivi
 42. Ilona
 43. hilkka
 44. Lauriina
 45. hulda maria
 46. Saara
 47. Annikak
 48. Anniliinu
 49. unni maria
 50. oonaea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *