Herkkuja Taste of Helsingissä

ravintolat Helsinki, ruoka
3 kommenttia

Pääsin ekaa kertaa ikinä nauttimaan Taste of Helsingin herkuista! Olen tehnyt kyseisen tapahtuman kanssa yhteistyötä pari vuotta sitten, mutta en tuolloin päässyt konkreettisesti paikalle. Nyt pääsin, eikä seura olisi voinut olla parempaa. Nappasin kainaloon Maj:n, joka on ollut loppuviikon työreissulla Helsingissä ja saatiin viralliseksi Taste of Helsinki -oppaaksemme kukas muukaan kuin Nata!

Päästiin maistamaan useampi annos; jos joku teistä on menossa vielä tänään tai huomenna herkuttelemaan, niin napatkaahan tästä postauksesta talteen suosikkini! Nämä ovat kaikki ruokahifistelijä Natan lemppareita kasvisannoksista, joten voitte uskoa näiden olevan herkkua. Tosin voisi kuvitella, ettei Taste of Helsingissä edes ole mitään keskitasoista?

Grönin vegeannos oli herkullinen; fermentoitua tattaririeskaa, ruskistettua voita, perunasalaattia ja lipstikkaa. Täytyy kyllä päästä testaamaan Grön ihan kunnolla joku kerta.

Tocan risottopallero oli suussasulava, just sopivan kokoinen tuollaisena. Tocan kirjolohiannos katosi niin nopeasti lautaselta, etten tajunnut ottaa siitä kuvaa, mutta sekin oli herkullinen. Aika yksipuolista ylistystä, mutta kun kaikki annokset ihan totta olivat herkkua.

Päästiin maistelemaan Alsacen alueen Grand Cru Rieslingejä Suomen Sommelierit Ry:n opastuksella. Maisteltiin saman alueen samoista rypäleistä eri vuosina tehdyt Rieslingit; aloitettiin vuodesta 1997, siirryttiin vuoteen 2005 ja lopulta 2012. Omat suosikkini olivat tuo vuoden 1997 riesling sekä nuorin 2012 vuoden riesling. Tykkään rieslingeistä kovasti, mutta jos maku on liian petrolinen, en innostu. Mun mielestä paras oppi tastingin vetäneeltä sommelierilta oli se, että se viini, mistä itse tykkää, on paras viini just sulle. Aivan!

Ö:n selleri kolmella tapaa; itku miten hyvää! Selleri ei koskaan ole maistunut näin maukkaalta. Pitääpä ensi kerralla Tallinnaan suunnatessa muistaa Ö.

Murun etanarisotto oli herkkua. Etanat ei ikinä oo mun ykkösvalinta (kuten ei äyriäisetkään, se on se koostumus!), mutta tämä annos oli maukas eikä etanat olleet sitkeitä.


Ö:n raparperia, mansikkaa ja kuusenkerkkää yhdistelevä jälkiruoka oli sekin herkullinen.

Bistro-O-Matin mansikkainen jälkiruoka sai etukäteen niin paljon hehkutusta osakseen, että odotukset annoksesta olivat korkealla. Onneksi ei tarvinnut pettyä! Grillatut mansikat ja lakrisimarengit(?) toimivat hullun hyvin yhdessä.

Aperol Spritzit kourassa, kesän lempparidrinkki. Kiitos Nata, Maj ja kuvan ottanut Petri mahtavasta seurasta! x

Taste of Helsinki jatkuu vielä tänään ja huomenna – menkää ihmeessä, sateesta huolimatta! Eilenkin satoi koko illan, mutta katokset suojaa pahimmalta. :-) Ihanaa, että Suomessa järkätään tällaista!

Lisää luettavaa

Rakkauskirje Kalliolle

Rakkauskirje Kalliolle

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Kiitos ihanasta kirjoituksesta, laitoin jakoon facebookissa.
    Hyvää kesää ja nähdään taas!

    – Ravintola Toca

    1. Moikka Tocan tyypit, kiitos hyvästä ruuasta! :-* täytyy tulla joskus testaamaan itse ravintola, vakuutuin!