365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

torstai

30

kesäkuu 2016

13

COMMENTS

Helppo nyhtökauraresepti

Written by , Posted in Ruoka

Aaaah, VIHDOIN viime viikolla löysin nyhtökauraa kaupasta! Ihan sattumalta vielä; olin hoitamassa työasioita ja ajattelin napata jotain lounasta Anton&Antonista, mutta munhan pitikin sitten lähteä käymään pikainen reissu kotona, kun ostin itselleni kolme pakettia nyhtökauraa lounastauolla.

Taisin vähän liiotella, sillä ekasta avatusta paketista on vielä yksi annos jäljellä (pakastettuna, ei mene miksikään) ja olen tainnut syödä siitä jo ainakin viidesti – ja kaksi pakettia odottaa jääkaapissa avaamattomina. Hinta-laatu-suhde on mun mielestä kohdillaan, yhdestä paketista riittää monta annosta. 

Nyhtökaura resepti

Minä testasin ekana nudea, eli maustamatonta nyhtökauraa. Tein siitä vähän vahingossa samanlaista, kuin yksi valmiiksi maustetuista nyhtökauroista; paistoin nyhtökauran pannussa oliiviöljyssä, maustoin valkosipulilla, limen mehulla, seesamiöljyllä sekä mustapippurilla ja ripauksella suolaa. Tuo kombo toimii todella hyvin tortillojen kaverina. Ensi kerralla tekee mieli tehdä pitaleivät itse, mutta koska oli myöhä, turvauduin kaupan gluteenittomiin tortilloihin. Menettelevät, mutta en halua kurkata kuinka monta lisäainetta noissa mahtoi olla. 

Kaveriksi tein myös marinoituja punasipuleita; en tajua miksi en ole tehnyt näitä useammin! Valmistuvat tosi nopeasti ja ovat herkullisia ja säilyvät jääkaapissa pitkään. Nyhtökauran ja marinoitujen punasipuleiden lisäksi täytin tacot avokadolla, lehtikaalilla, rucolalla, basilikalla, kevätsipulilla, chilillä ja Yosan kaurafraichesta, majoneesista ja sweet chili -kastikkeesta tehdyllä kastikkeella. Vielä kun ois ollut kirsikkatomaatteja! 

mistä nyhtökauraa

Nyhtökauran suutuntuma on mun mielestä miellyttävä ja se on tosi helppo valmistaa. Ei näyttänyt menevän miksikään pakastettunakaan. Nyt vaan googlailemaan lisää nyhtökaura-reseptejä! Pitaleipien väliin tämä tietysti sopii samantyyppisesti kuin tacojenkin kanssa, mutta tekis mieli testata se ”käristysresepti” joka on paketin kyljessä sekä jokin kastike. Jos teillä on vinkkejä hyvistä resepteistä, niin antakaa palaa! Joko te olette maistaneet nyhtökauraa? 

Lisää luettavaa:

13 Comments

    • ida365 ida365
  1. Milja
  2. veeku
    • ida365 ida365
  3. Minnim

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *