Second hand -vinkkejä Tukholmaan

matkailu, muoti, vastuullinen muoti
1 kommentti

Noniiiiin, second hand -vinkkejä Tukholmaan! Aloitetaan ehdottomasta suosikistani:

Adornment
Styrmansgatan 31

Hyvin vaarallinen second hand -liike, sillä kaikki tuotteet ovat huolella valittuja ja älyttömän kauniita. Ostin täältä itselleni silkkipaidan; sellaisen reilun ja kauniisti laskeutuvan, jollaista olin etsinyt vuosia ilman onnea. Se ei ollut halvin löytö, mutta täysin perusteltavissa olevan hintainen. Myös kolleegani Sylvia teki täältä superihanan paitalöydön. Huolella valittujen käytettyjen aarteiden lisäksi valikoimissa on mm. pieni erä kauniita koruja jne. Putiikki löytyy Östermalmilta osoitteesta Styrmansgatan 31, mutta löytöjä voi tehdä myös verkkokaupasta. Tämän putiikin pitäjät ovat ihan älyttömän lämpimiä ja inspiroivia tyyppejä, suosittelen piipahtamaan liikkeessä jos se sattuu reiteille Tukholman reissun aikana. Ja jos ei, kurkkaa verkkokauppa ja inspiroidu kauniista valokuvista.

Judit’s Second Hand
Hornsgatan 75

Judit’s Second Handeja on Hornsgatanilla kaksi; toinen naisille ja toinen miehille. Ainakin tämä naisille suunnattu putiikki oli tarjonnaltaan laaja ja monipuolinen, mutta silti hyvin kuratoitu. Second hand -löytöjen lisäksi valikoimassa näytti olevan muutamia uudenveroisia tai uusia nahkalaukkuja, jotka olivat kaikki valmistettu Italiassa. Muutoin valikoima oli ehtaa second handia. Sovitellin täällä vaikka mitä kivoja juttuja, mutta ostin vain laukun – heh, tuon kuvassa olevan. Mulla on ollut samanlainen tekonahkaisena joskus lukiossa ja siis sanokaa mitä sanotte, mutta ketjuhihnaiset laukut ovat kyllä mun mielestä klassikoita. Tiedostan soft spottini tuollaisille, mutta olin oikeasti siistin mustan nahkalaukun tarpeessa. Tämä menee sekä arkeen että juhlaan. Suurin osa vaatteista menee ehkä hintahaitariltaan 30-150€ välille tässä putiikissa, mutta toki poikkeuksiakin on kumpaankin suuntaan. Suosittelen lämpimästi!


Siv & Åke
Sankt Paulsgatan 20

Siv & Åke on ehkä enemmän vintage-putiikki kuin second hand -liike, mutta kiva sellainen. Olisin ollut tästä valikoimasta innoissani jo vuosia sitten, mutta edelleenkin löysin kiinnostavia vaatteita ja asusteita. Siv & Åke on hintatasoltaan huokeampi kuin esim. yllämainitut putiikit, neuleista monet olivat 30 € ja vintage-korvikset olisivat lähteneet kympillä. Ei ehkä niin trendikäs, mutta todella siisti kiva putiikki.

Beyond Retro
Brännkyrkagatan 82

Tästä osoitteesta löytyvä Beyond Retro on aika iso ja siellä voi vierailla kätevästi Hornsgatanilla tehdyn second hand -kierroksen päätteeksi. Aivan Zinkensdamm-metropysäkin vieressä. Selaan Beyond Retrossa aina nahkahameet, neuleet, farkut ja paljettivaatteet. Huh miten kauniita kimaltavia unelmia siellä onkaan rekkikaupalla!



Filippa K Second Hand
Hornsgatan 77

Filippa K Second Hand palvelee mielestäni parhaiten niitä, jotka etsivät klassista silkkipuseroa tai neuletta Filippa K:n valikoimista. Putiikista voi tehdä tosi hyviä täsmälöytöjä, mutta valikoiman tasapaksuuden vuoksi se ei ole ehkä inspiroivin. Filippa K:ta normihintoja edullisemmin.


Julkikiitos Larille vinkeistä Tukholmaan, niistä osa on nyt listattuna myös tähän. Onko teillä lisätä listaan omia vinkkejä? 

Lisää luettavaa

5 uuden vaatteen vuosi paketissa

Yli neljä vuotta ostamatta pikamuotia

kööpenhamina second hand

Ihanat second hand -putiikit Kööpenhaminassa

Vastuullinen uimapuku

7 x vastuullisempi uikkaribrändi

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.