Ayurvedinen kasvohoito – vata

kauneus, luonnonkosmetiikka
2 kommenttia

Kirjoitin aiemmin ayurvedisestä konsultaatiosta ja lupasin palata aiheeseen vielä toisenkin kerran. Tämä ei nyt ole se kerta, mutta ayurvedaa tässäkin sivutaan, joten jos aihe kiinnostaa, kannattaa lukaista aiempi postaukseni ennen tämän lukemista.

Vaikka meillä kaikilla on oma ayurvedinen kehotyyppimme, hoidetaan ihoa sen hetken vallitsevan epätasapainotilan mukaan. Mun kehotyyppini on vata ja se oireilee eniten juuri syksyllä ja talvella, jolloin vata on helposti epätasapainossa kylmän ilman takia. Tämä näkyy mm. ihon kuivuutena ja sameutena; tiedätte varmaan, miltä tuntuu, kun iho on niin pintakuiva ettei öljyt ja voiteet tunnu imeytyvän?

Pur-hyvinvointikaupassa tehdään ayurvedisiä kasvohoitoja ammattikäyttöön soveltuvalla Lakshmi-luonnonkosmetiikkatuotesarjalla, jossa on tuotteet kullekin kehotyypille, eli siis vatalle, pittalle ja kaphalle. Vata-tuotteet kosteuttavat ja kirkastavat kuivaa ja elinvoimatonta ihoa – eli vata-tuotteet sopivat useimmille meistä talvella. Mulle tehtiin hoito pääasiassa vata-tuotteita käyttäen, mutta naamioina käytettiin sekä syväpuhdistavaa kapha-naamiota että rauhoittavaa pitta-naamiota. Kotihoitotuotteiksi sain testiin vata-tuoteperheen appelsiininkukka-puhdistusmaidon, todella kosteuttavan avokado-kasvoveden ja jasmiini-voiteen.

Lakshmin filosofiaan kuuluu hoitotuotteiden lisäksi myös synergiatipat, jotka on tarkoitettu käytettäväksi kasvohoidona aikana. Vata-tipat ovat rauhoittavia ja näiden käyttöä suositeltiin mulle kotona iltarauhoittumiseen töiden jälkeen, jos olo on levoton ja mieli harhailee työjutuissa.

Vata-synergiatipoissa tuoksuu basilika, laventeli, fenkoli, kurjenpolvi, appelsiini, mandariini, santeli, rakuuna, gurjum (?) ja tulsi. Se on suunniteltu stressin lievitykseen kun taas kaphalle suunnatut synergiatipat on suunniteltu antamaan elinvoimaa ja pitta-tipat rentouttamaan. Sain nuuhkia ennen hoitoa kaikki tipat ja vata miellytti kyllä eniten nenää tuona aamuna.

Kasvohoidon, hieronnan ja päähoitojen jälkeen pitää muistaa juoda reilusti vettä!  

Kasvohoito Lakshmi-tuotteilla oli ihan älyttömän ihana. Tavoilleni uskollisesti meinasin nukahtaa kesken kaiken (vaikka hoito tehtiin aamupäivällä hyvin nukutun yön jälkeen), niin rentouttava hoito oli. Erityisen paljon pidin ekstarana silmänalusiholle tehdystä kristallihoidosta, jossa kylmiä kristalleja pyöritellään silmänympärysiholla turvotusta vähentämään.

PUR:n kosmetologi Rosi kertoi hoidon jälkeen, että ihoni oli reagoinut kapha-kasvonaamioon (puhdistava) punoittamalla reilusti, mutta kun hoito oli ohi, ihoni oli aivan tasainen ja punoitus oli tiessään. Tästä kiitos kuulunee pitta-sarjan kasvonaamiolle, joka puolestaan rauhoittaa ihoa. Mun ihoni punoittaa tosi herkästi ja reagoi helposti esim. lämpötilojen vaihteluun; kun kävelin aamulla kotoa Hakaniemen liikkeeseen ilman meikkiä, olivat kasvoni perille päästyäni aivan kirkkaanpunaiset – this is why I use make up. Siksi pitta-naamio vaikuttaakin ihoni pelastukselta! Sain yhden pitta-naamion testiin (ne myydään yksittäispakattuina) ja kunhan kapha-naamiosta tulee täydennystä PUR:lle, aion käydä ostamassa pari sellaista testiin. Kapha-naamio on kuulemma myös Rosin vakkari silloin kun iho alkaa kenkkuilla näppyjen kanssa.

Rosi on muuten aivan ihana tyyppi! Sellainen kenen kanssa jää huomaamattaan höpöttämään ummet ja lammet kaikesta – ja varsinkin ihonhoidosta. Rosi on aurinkoinen ja helposti lähestyttävä, just sellainen tyyppi, kenen luokse on helppo ja mukava mennä kasvohoitoon.

Olen ottanut appelsiininkukka-puhdistusmaidon ja avokado-kasvoveden päivittäiseen käyttöön, jasmiini-voidetta olen käyttänyt vasta silloin tällöin, sillä olen supertarkka päivävoiteestani – yöllä öljyn kanssa käytettynä tämä on loistava. Puhdistusmaidon paras kaveri on musliiniliina – jos olet minun tavoin maitoputsareiden inhoaja, saattaa sinunkin mielesi muuttua, jos kokeilet putsaamista musliiniliinan kanssa. Kun maitomaisen puhdistustuotteen pyyhkii kasvoilta liinalla, puhdistuvat kasvot paremmin ja iho ei jää niin ”rasvaisen” tuntuiseksi.

Avokadokasvovesi on todella kosteuttava! Tämä toimii ihan älyttömän hyvin kasvopaperikasvonaamioiden kanssa, kun tarkoitus on tehokosteuttaa ihoa.

Rehellisesti sanottuna mua jännitti kovasti, mitä ihoni sanoisi Lakshmi-tuotteista kotikäytössä. Olen nimittäin ollut melko vannoutunut Esse-käyttäjä viimeisen vuoden ajan. Nyt sekä yövoide, kasvovesi että öljy Esseltä ovat loppu, joten Lakshmit tulivat siinä mielessä hyvään saumaan testiin. Ihoni kunto on pysynyt nyt parin viikon ajan suhteellisen hyvänä. Saas nähdä miten pidempi käyttö vaikuttaa!

Kiinnostaako ayurvedinen kasvohoito teitäkin? Rosi lupasi -15% ayurvedisistä kasvohoidoista PUR Hyvinvointikaupalla (Hämeentie 8, Hakaniemi), kun mainitsee varauksen yhteydessä ”ida365”. Eli siis, jos varaat 18.3. mennessä ajan ayurvediseen kasvohoitoon, huikkaa mun blogin nimi ja saat -15% alea. Normaalihinta 108 € / 75min. Lisätiedot hoidoista täällä. Varaa aika soittamalla 029 3400 265 tai sähköpostitse: [email protected].

Pur-kaupalla vietetään Hakaniemessä tästä päivästä alkaen 24.3. asti Kauneusviikkoja. Tänään 8.3. Hakaniemen PUR:ssa on huulipunabaari, Kampissa kaikki Mia Höydön tuotteet ovat -20% alennuksessa ja Hakaniemen myymälässä on vaikka mitä huikeita tarjouksia, jotka näkee täältä. Esim. aiemmin hehkuttamani Night Delights-sarja on -20% alennuksessa ja

Lisää luettavaa

HOUSE OF ORGANIC IDA365

Kevään ihanimmat luonnonkosmetiikkatuotteet

Talvi-ihon hoito ja hemmottelu luonnonkosmetiikalla

Herkullisimmat luonnonkosmetiikan uutuudet syksy 2022

Ida365 hiustenhoito

Lempeämpää hiustenhoitoa – parempikuntoisten hiusten salaisuus

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.