365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

torstai

9

maaliskuu 2017

16

COMMENTS

Kiinnostavat podcastit

Written by , Posted in Lifestyle

Olen vihdoin löytänyt podcastit! 

Ja olen innoissani. Olen löytänyt kaksi tosi hyvää, joiden kaikki jaksot olen jo kuunnellut läpi. Hassua että podcastit iskevät vasta nyt kunnolla; ne ovat ihan älyttömän hyvä konsepti. Musta on kiva kuunnella puhetta samalla kun puuhailen esim. ruokaa laittaessa, siivoillessa tai venytellessä. Olen pitkään yrittänyt löytää kiinnostavaa seurattavaa vloggaajista, mutta ehkä podcastit onkin vastaus tähän. Ei tarvitse edes toljottaa ruutua, riittää että kuuntelee. 

Olen kyllä kuunnellut podcasteja, mutta aiemmin en ole löytänyt sellaisia, joita palaisin kuuntelemaan uudelleen ja joiden seuraavaa jaksoa odottelisin innokkaasti. Englanninkieliset ovat välillä kivoja, mutta musta on jotenkin niin mukavaa kuunnella suomenkielisiä podcasteja – samaistun siten paremmin ja toisaalta aiheet ovat suomalaisten näkökulmista usein aika ajankohtaisia itsellekin jne. 

Näistä kahdesta podcastista haluan vinkata teillekin: 

kuva: Roosa-Maria Kauppila / Hilla ja Inari

 1. Hilla ja Inari

Hilla ja Inari puhuvat podcasteillaan kiinnostavista aiheista, mm. häpeästä, psyykkeestä, seksismistä, peloista, yliluonnollisista asioista, pornostoa ja siitä, millaiset paineet on työllistyä. Vitsit miten kiinnostavaa! On jotenkin tosi ilahduttavaa kuunnella kahden ihmisen luontevaa keskustelua eri aiheista ja eri näkökulmista – tuntuu että Hilla ja Inari uskaltavat sanoa sellaisia asioita ääneen, jotka ainakin minun olisi vaikea saada kirjoitettua sanoiksi, mutta joista olisi helppo puhua ystävien kanssa. Joissain kohdissa olen nyökytellyt että jep jep juuri näin ja joissain olen tajunnut että ahaaa, aivan, näinkin voi ajatella, hmm! 

Koin sellaisen pienen valaistumisen, että onpa kivaa, että podcastin alla ei ole mitään kommenttiboksia. Että voin vain kuunnella nämä jutut, inspiroitua, innostua, samaistua tai ihmetellä, mutta että mun ei tarvitse lukea muiden kommentteja aiheesta. Vähän samanlainen kokemus, kuin kirjan lukeminen – että voin kyllä keskustella aiheesta myöhemmin, mutta että jutun yhteydessä ei ole välitöntä kommentointia. Että voin haudutella ajatusta ja puhua siitä myöhemmin ystävieni kanssa. Tämä on vähän sama juttu, kuin se, että aluksi mietin, että voi ei, miksi Uusi Muusa -blogissa ei ole kommentointia, mutta nyt olen tajunnut että se onkin aika virkistävää. Saattekohan yhtään kiinni siitä, mitä tarkoitan?

No eniveis, kuunnelkaa Hillaa ja Inaria! 

2. Huorapuutarha 

Tämä on niiiiiin sekopäinen ja hyvä etten kestä. En kestä että kuuntelen murhista kertovaa podcastia, mutta en voi lopettaa kun kerran olen aloittanut. Tästä tulee aina vähän karmiva olo sillä tavalla, että suihkussa ei tee mieli olla silmät kiinni näitä kuunneltuaan. Hrr. Arvostan sitä miten paljon näiden eteen on tehty taustatutkimusta, mutta toisaalta sekin karmii vähän…. 

Vähän kuin lukisi dekkaria, mutta tarinat on totta – ja sen päälle tietysti niihin liittyvää spekulaatiota. Huorapuutarha-podcastia tekee Pauliina ja Justiina, joista Pauliina saattaa olla joillekin teistäkin tuttu hänen blogistaan, jossa muuten oli esimakua podcasteille mysteeripostausten muodossa. 


Oletteko te löytäneet hyviä podcasteja? Pliis, suositelkaa! Haluan löytää lisää kiinnostavaa kuunneltavaa. 

Lisää luettavaa:

16 Comments

  • ida365 ida365
 1. Emmi-Riikka
  • ida365 ida365
 2. uupu
 3. iduska
  • ida365 ida365
  • ida365 ida365
 4. Nina
  • ida365 ida365
  • Pauliina K.
   • ida365 ida365

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *