Nesteyttävä smoothie(bowl)

ruoka
2 kommenttia

Puhuttiin Tartton reissulla Maj:n ja Hennan kanssa, että olisi hyvä hetki keventää pikkuisen syömisiä, lisätä liikunnan määrää ja muutenkin vaalia terveellisiä elämäntapoja paremmin, kuin viime viikkoina on tullut vaalittua. Mun unirytmi on mennyt ihan sekaisin ja vaikka valoisuuden ansiosta pärjään taas vähemmillä yöunilla, näkyy lyhyt unet kasvojen ihossa. On sellainen fiilis, että nyt kaivataan tehokasta nesteytystä ja paljon kaikkia tuoreita herkkuja elävöittämään oloa.

Kehittelin uuden vihersmoothiereseptin kun mietin, mihin käytän kesäkurpitsan sisuksen, jonka kuoret olin höylännyt kesäkurpitsapastaksi. Sisus on sen verran pehmeä, että sitä ei voi oikein hyödyntää pastana, mutta onneksi huomasin Petran smoothiereseptin ja päätin testata pakastettua kesäkurpitsaa smoothiessa. Kaikesta outoudestaan huolimatta: toimii!

nesteyttävä smoothie

kesäkurpitsaa smoothiessa

Nesteyttävä vihersmoothie:

1-2 banaania
kourallinen pakastettua kesäkurpitsaa
baby pinaattia
makea päärynä
kourallinen mangokuutioita pakkasesta
kourallinen tuoretta minttua
loraus tuoretta sitruunamehua
muutama tyrni pakkasesta
kookosvettä

Tämä smoothie on ehdottomasti paras jäisenä, heti valmistuksen jälkeen. Tein aika ison satsin tätä testaillessani, eikä ”sulanut” smoothie maistunut seuraavana päivänä enää yhtä hyvältä. Pakastettu kesäkurpitsa toimii siis parhaiten jäisenä, vaikkei sulaneenakaan sinänsä maistunut oudolta, mutta koostumus oli jäisenä paljon parempi.

Kookosvesi on hyvä nesteyttäjä ja vaikka purkitettu kookosvesi on jopa pahaa tuoreeseen verrattuna, menee se smoothien seassa mainiosti. Voi itku mun on ikävä Vietnamissa joka päivä nautittuja tuoreita kookosvesiä…

Näissä kuvissa on havaittavissa pientä huijausta, en nimittäin koskaan tee smoothiebowleja – smoothie on paljon kätevämpi lasista hörpättynä! Teki kuitenkin mieli koristella, siksipä smoothie kipossa tällä kertaa.

Ps. Tiesittekö, että esim. Stockan Herkusta voi ostaa pieniä orvokkiruukkuja, joiden kukinnot ovat syötäviä?! En tiedä voiko kaikkia orvokkilajeja syödä, mutta noita Herkussa myytäviä ainakin voi. Siinä missä rasiallinen valmiiksi kerättyjä kukkia maksaa n. 6 €, maksaa kukka pari euroa ja kerättäviä kukkia riitää pitkäksi aikaa, kun taas valmiiksi poimitut nuupahtaa päivässä tai parissa. Jes! Oikeat kukat ovat mitä kauneimpia koristeita, oli sitten kyse pavlovasta, jätskiannoksesta tai vaikka kesäisestä salaatista.

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.