Taste of Helsinki 2017

ravintolat Helsinki, ruoka
2 kommenttia

Olin viime vuonna ekaa kertaa Taste of Helsingissä ja odotukset tätä vuotta kohtaan olivat kovat, sillä viime vuonna maisteltiin niiiin monet herkut. Festari on nyt tältä vuodelta ohi, mutta pakko hehkuttaa, sillä viimeistään näiden kokemusten perusteella on pakko päästä pian testaamaan Grön ja syödä Pastorissa, jossa olen aiemmin käynyt vain drinkeillä.

Taste of Helsinkiin pääsee seuraavan kerran vasta vuoden päästä, mutta kaikkiin siellä olleisiin ravintoloihin voi varata pöydän vaikka samantien, joten jaan omat fiilikseni kanssanne mahdollisia ravintolapähkäilyjä avittamaan.

TASTE OF HELSINKI KOKEMUKSIA

Startattiin herkuttelu Bistro O Matin savustetulla punajuurella, rapealla rukiilla sekä vuohenjuustolla. Yhdistelmä oli täyteläinen ja maukas. Hyvä aloitus, muttei tarjonnut mitään uutta ja jännittävää, vaan hyvää ja laadukasta perinteiseeen tyyliin. Sain maistaa ystäväni taka-alalla näkyvää Pastorin mustekala-annosta ja vitsit, tämä muutti maun puolesta käsitykseni mustekalasta ihan täysin. Olen joskus aiemmin maistanut mustekalaa ja silloin se oli sitkeää ja tiivistä, kun taas tämän annoksen mustekala oli superpehmeää ja suli suuhun.

TASTE OF HELSINKI KOKEMUKSIA

Seuraavana vuorossa oli Savoyn vegeannos: grillattua vuohenjuustomoussea, rosmariini-hunajamanteleita ja romesco-kastiketta. Mmmh, maukas kombo! Todella herkullinen ja tästä annoksesta tuli sellainen fiilis, että ahaaa, Savoy ei siis olekaan mikään tylsä ja klassinen, vaan laadukas ja herkullinen. Olin jotenkin mieltänyt Savoyn vähän, noh, tylsäksi, mutta nyt kiinnostukseni heräsi.

TASTE OF HELSINKI KOKEMUKSIA

Passio on mulle ravintolana ihan tuntematon ja niin vaikutti olevan myös monelle muulle. Mutta mitä vielä, ammattilaisraati arvioi juuri tuon yllä olevan annoksen tämän vuoden parhaaksi alkupalaksi. Se on gazpachosorbetti ja vähän vegeä -niminen ja maistui todella hyvältä. Yksi suosikeistani, mutta uskon, että tämä olisi toiminut vielä paremmin helteisenä kesäpäivänä  – tai siis että helle olisi buustannut tätä viileää makuelämystä juuri sopivasti.

TASTE OF HELSINKI KOKEMUKSIA

Grönin paahdettu tattarileipä, suolaheinällä maustettu perunasalaatti, raastettu suolaheinävoi sekä villiyrtit oli yksi seurueemme suosikkeja. Ja miten nätti annos! Taste of Helsinki jätti jälkeensä kasvavan kiinnostuksen Gröniä kohtaan, sillä vaikka annokset ovat mitä eriskummallisemman näköisiä, olivat ne myös todella herkullisia ja yllättäviä. Grön on juuri sellainen paikka, jonne en uskaltaisi varata pöytää jos en olisi etukäteen päässyt fiilistelemään raflan tyyliä ja annoksia. Grönistä tykkäsin myös viime vuonna, silloin menussa oli fermentoitua tattarileipää, mmh.

TASTE OF HELSINKI 2017

Sen lisäksi että se Pastorin mustekala on yksi somessa hehkutetuimpia annoksia tältä vuodelta, oli myös Pastorin vegevaihtoehto, eli marinoitu artisokan sydän, perinnetomaatti & ponzu-kastike todella herkullinen annos. Ei mitään turhaa kikkailua, vaan herkullinen ja reilu kokonaisuus. Olen kuullu Pastorin alkupaloista paljon kehuja, mutta pääruuat eivät ole saaneet samanlaista hehkutusta osakseen. Oletteko te käyneet Pastorissa? Mitä tykkäsitte? Tämän jälkeen haluan ehdottomasti testaamaan! Drinkit olen jo todennut hyviksi.

TASTE OF HELSINKI 2017 GRÖN

Ja sitten jälkiruokiin. Yllä Grönin kuusenkerkkäetikalla maustettua jäädykettä, auringonkukansiemeniä, maitohappoa ja kuusenkerkkäkinuskia. Huhhuh, niiin hyvää! Tuo kinuski oli taivaallista (siinä oli suolakiteitä seassa, mm) ja kerkkä toi annokseen sopivasti raikkautta tuhdin kinuskin kaveriksi. Todella hyvä kokonaisuus josta tykkäsimme jokainen.

Jaoimme yhden seurueemme kesken ja lopulta saimme vielä festarialueen mennessä kiinni jokainen omat Grönin keksijäädykkeet. Tuhannet kiitokset, nämä olivat loistavat!

TASTE OF HELSINKI 2017

Jaoimme myös Shelterin ja Savoyn jälkiruuat. Olen pahoillani tästä hehkutuksesta, mutta me oikeasti oltiin ihan hullun tyytyväisiä omaan suoritukseemme sen suhteen, että onnistuttiin valitsemaan tarjonnasta just ne itselle kiinnostavimmat jutut kun vaan nyökkäiltiin kaiken kohdalla että huh miten hyvää – siis ihan kuin Taste of Helsingissä voisi mennä pahasti pieleen, hahah. Tuo Shelterin jälkkäri oli niin täydellinen että tekisi mieli mennä sinne pelkälle jälkiruualle. Jos jälkkärit maistuis aina tuolta, voisin harkita kääntyväni takaisin jälkiruoka-ihmiseksi. Täydellinen kombo raparperia, seljankukkasherbettiä ja paahdettua valkosuklaata. Eikä yhtään liian makea.

Savoyn jälkkärin jaoimme viimeiseksi ja se sopi hyvin yhteen aavistuksen makean cavan kanssa. Ylläolevassa annoksessa oli lime-basilikaposset, valkosuklaakristallia ja mansikka-sitruunamelissasorbet, joka viimeisteli annoksen hyvin.

Oon innoissani, että löysin tänään herkutellessani uusia ravintoloita must try -listalleni ja ennakkoluuloni parista ravintolasta kumoutuivat. Kiitos Taste of Helsinki, ensi vuoteen! Voisin hyvin kuvitella tuovani äidin ja isän tänne ensi vuonna, sillä heitä saan kiittää siitä, että ymmärrän hyvän ruuan päälle.

Lisää luettavaa

Rakkauskirje Kalliolle

Rakkauskirje Kalliolle

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Mekin käytiin tänään kaveriporukalla syömässä, ai että miten ihania ruokia! Söik yhteensä kahdeksan annosta, lähes jokainen oli omaan makuuni todella hyvä. Oma suosikki oli ehdottomasti Ludun härkätartar, niitä söin lopulta kaksi… :D

    1. Ahhh, ihanaa :-D Jos mä oisin ehtinyt napata jonkun tuplana, se ois ehkä ollut toi Grönin suolainen taiiii Pastorin artisokka taiii hmm no oisin kyl kelpuuttanut kaiken tuplana.