Kanttarellikastike (vegaaninen)

ruoka
Jätä kommentti

Alkusyksy on monessa mielessä parasta aikaa vuodesta ja yksi niistä syistä on ehdottomasti sesongissa olevat herkut. Sienet, mustikat, juurekset, omenat, lakat, vadelmat ja muut. Ai että, nyt jos koskaan kannattaa opetella uusia reseptejä ja tehdä ruokaa itse.

Täten haastan itseni kokeilemaan jotain uutta reseptiä kerran viikossa. Ei kuulosta järin suurelta tavoitteelta, mutta reseptijumittajalle tämä on iso juttu. Baby steps, baby steps… Tämäkin on ihan täysin perusruokaa, mutta silti mulla on välillä arjessa vaikeuksia muistaa tällaisten reseptien olemassaolo.

kanttarellikastike vegaaninen

Vegaaninen kanttarellikastike (yhdelle, tuplaa tai triplaa tarpeen mukaan)

Pari kourallista kantterelleja
Yksi tai kaksi kesäsipulia varsineen
1-2 kynttä valkosipulia
Oatlyn kaurakermaa
Oliiviöljyä
Pippuria ja suolaa

Uusia perunoita (siikli on mun suosikki)

/////

Pese uudet perunat ja keitä ne.

Harjaa sienistä pois multa ja hiekka. Näppärän sudin saa esim. leikkaamalla pullasudin harjakset lyhyemmiksi, jolloin ne ovat jämäkämmät ja soveltuvat paremmin sienten putsaamiseen. On aika ikävää puraista hiekanmurua kesken aterian, siksi putsaus kannattaa tehdä huolella.

Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit pannulla oliiviöljyssä ja heitä sienet joukkoon. Alenna lämpöä ja paista kunnes sienistä haihtuu liika neste pois. Lisää joukkoon kaurakermaa, mausta suolalla ja pippurilla ja anna kastikkeen tekeytyä hetki miedolla lämmöllä. Jos haluat kastikkeesta paksumpaa, voit suurustaa sen esim. spelttivehnäjauhoja käyttäen.

/////

Super easy, super delishh! Kantsii muuten testata myös kanttarellipiirakka ja tietysti kantterelleja voi ihan vain paistaa voissa sipulin kanssa ja sitten syödä paistetut kanttarellit ruisleivän päällä. Ai että.

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.