365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

sunnuntai

22

lokakuu 2017

5

COMMENTS

Pataleipä – maailman helpoin ja herkullisin

Written by , Posted in Ruoka

Mun elämänlaatuni parani ainaki 30% kun ostin itselleni uunipadan. Nyt voin nimittäin leipoa itsetehtyä pataleipää koska tahansa! Pataleipä on aina ennen tätä ollut luksusjuttu, joka odottaa vastapaistettuna kotikotona kun menen sinne kyläilemään. Mutta nyt, nyt voin tehdä pataleipää itse!

Eka leipä meni mönkään, kun käytin vääriä jauhoja, mutta muuten leipä on onnistunut joka ikinen kerta. Joten siitä otsikko, maailman helpoin ja herkullisin pataleipä. 

PATALEIPÄ

7 dl jauhoja (esim. 6 dl SunSpeltin alkuvehnäjauho, se jossa on pullan kuvia paketissa + 1 dl kaurahiutaleita)
1/4 tl kuivahiivaa
4 dl vettä
2 tl suolaa

Sekoita ainekset keskenään, mutta älä vaivaa. Peitä taikinakulho kelmulla ja jätä huoneenlämpöön 12-16 h ajaksi. Valmistan taikinan usein illalla jotta voin paistaa sen aamulla ja syödä aamupalan kanssa tuoretta leipää. 

Jauhota leivonta-alusta reilulla jauhomäärällä. Kaada taikina jauhojen päälle ja nostele taikinaa reunoista keskelle painellen samalla ilmakuplat pois. Laita taikina nousemaan vielä tunnin ajaksi. Kun taikina on noussut 30min, laita uunipata kylmään uuniin aseta lämmöksi 230 astetta.

Anna taikinan kohota vielä toiset 30min ja sen jälkeen laita taikina uunissa kuumenneeseen pataan. Pataa ei voidella, taikina ei tartu kiinni. 

Paista 30 minuuttia 230 asteessa kansi päällä ja sen jälkeen 10-15 minuuttiia ilman kantta. Kippaa ritilälle jäähtymään. Herkuttele tuoreena voin, peston tai vaikka hummuksen kanssa. Aaai että. Varoitus: saatat syödä puolet leivästä yhden päivän aikana, koska vielä yksi pala…  

Lisää luettavaa:

5 Comments

  1. Soffe

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *