Ravintola Yes yes yes

lifestyle, ravintolat Helsinki, ruoka
Jätä kommentti

Iso-Roobertinkadun ja Erottajan kulmaan hetki sitten avattu Yes yes yes on virkistävä ja kauan kaivattu lisäys Helsingin ravintolaskeneen. Saatiin Sugar-jengin kanssa kutsu kippistämään Yes yes yesiin heidän omalla pinkillä spumantellaan (suosittelen!) ja tokihan sitä oli samantien pakko päästä herkuttelemaan toinen toistaan houkuttelevamman kuuloisten annosten pariin – menun voit kurkata täältä. Kerrankin lista, jolta voi tilata mitä tahansa, sillä koko lista on vegetaarinen ja moni annos valmiiksi tai pyynnöstä vegaaninen. 

Yes yes yesin takana ovat Richard McCormick, Ville Relander ja Alex Nieminen – kolme ravintola-alan konkaria, joten odotukset Yesyesyesistä olivat etukäteen korkealla. Ensikosketuksen perusteella odotukset on kyllä lunastettu, koko meidän pöytäseurue huokaili ihastuksesta niin sisustuksellisten yksityiskohtien (ihanat vesikannut, itselleni erityisen mieluinen oranssinpunaisen ja vaaleanpunaisen yhdistelmä, baaritiskin yllä oleva keltainen hylly, isot viherkasvit) kuin ruuan ja juomankin suhteen. 

Yesyesyesiin voi varata pöydän – ja kannattaakin, jos haluaa varmistaa paikkansa, sillä tiistai-iltanakin paikka täyttyi nopeasti – mutta baaritiskille pääsee ilman varaustakin, jos tilaa vain on. Ihanaa! Paikka on tosiaan sisustettu supertyylikkäästi ja ihanan värikkäästi. Astioista löytyy mm. Raaka Rå:n keramiikkaa (jep, samoja kuin Sugarin kynttilöistä) eikä värejä ei ole säästelty. Ravintola on täydellinen piristys harmaan talven keskelle ja voin vain kuvitella, miten kauniilta paikka näyttää kesäillan lempeässä valossa. 

 


Heart of palm, spinach, broccoli, parmesan, miso, truffle, and leek

Tämä salaatti oli ihan älyttömän hyvää – en olisi itse valinnut sitä listalta, mutta onneksi pyydettiin suositukset meidät tervetulleeksi toivottaneelta ravintoloitsijalta, sillä tämä nimittäin ylti ehkä jopa illan parhaimmaksi annokseksi. 

Testattiin myös Jerusalem artichoke and cashew hollandaise (todella herkullista! artisokka on mun uus suosikki), Tandoori bread with avocado, pistachio, parmesan, thai basil and mint dip (hyvä valinta kaiken muun kaveriksi) sekä Halloumi fries, pomegranate and coriander. Halloumi-ranskikset, ööööh yes please! Syntisen hyvää. 

Oli fiksu veto tilata useampi pieni annos jaettavaksi, mutta neljä annosta viidelle oli aika vähän, niillä pääsi pahimmasta nälästä mutta jotta olisi tullut kylläiseksi, olisi pitänyt tilata useampi ruoka, kuten meille aluksi suositeltiinkin. Veikkaan että 2-3 annosta / ruokailija on sopiva määrä ja koska jakaminen on ihan parasta, kannattaa tosiaankin tilata useita annoksia maisteltavaksi koko seurueen kesken. 

En malta odottaa, että pääsen Yes yes yesiin uusiksi, haluan testata kaikki annokset läpi. Kerrankin ravintola, jossa voi istua iltaa, käydä drinkillä tai syödä pitkän kaavan kautta ja listalta voi tilata mitä tahansa, kun kaikki annokset ovat kasvisruokavalioon sopivia ja moni annos on täysin vegaaninen. Oletteko te ehtineet käydä testaamassa Yes yes yesin? Mitä annoksia kannattaa tilata seuraavalla kerralla maisteluun? 

Yes yes yes
Iso Roobertinkatu 1

Tue-Thu 16-24 / Fri 16-02 / Sat 12-02

///////////////

[email protected]
+358 9 6128 5130

Lisää luettavaa

Meikkipussin päivitys syksyyn ja hyvää tekevä kuivakuppausrutiini

Kesäkuulumisia

ida hanhiniemi – uusi koti.

Uudessa yhteisessä kodissa – vihdoin!

ida365 asunnon myynti

Miten asunto myydään? Kokemuksia ja tietoa asunnon myymisestä välittäjän avulla

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.