Edullista luonnonkosmetiikkaa talvi-ihon hoitoon

kauneus, luonnonkosmetiikka
6 kommenttia

*Kaupallinen yhteistyö Mossa & Asennemedia 

Tänä talvena mun iho on pysynyt yllättävän hyvässä kunnossa (kop kop) siihen nähden, miten paljon ihoni on joskus oireillut huoneilmojen kuivuessa ja kelien viilentyessä. Ehkä tämän syksyn pitkään jatkunut sade on ollut iholle parempi kuin kylmät pakkaskelit, vaikka mieluummin sitä nauttisi pikkupakkasesta kuin vesisateesta. Jotain hyvää siis ehkä sateessakin? 

Tiedän että edulliset luonnonkosmetiikkavinkkailut kiinnostavat blogiani lukevia erityisen paljon, joten olin tyytyväisenä kun multa tiedusteltiin, haluaisinko vinkata teille omat suosikkituotteeni Mossalta talvi-ihon hoitoon. Oh yes! Sarjaan on tullut kiinnostavia uutuuksia sitten viime postailujeni, joten otin innolla testiin myös mulle vielä tuntemattomat uutuudet. 

Mossa luonnonkosmetiikkaa

Olen kirjoittanut Mossan luonnonkosmetiikkatuotteista useampaankin otteeseen (mm.täällä ja täällä), mutta talviseen ihonhoitoon en ole aiemmin vinkannut täsmätuotteita. Noiden aiempien postausteni jälkeen Mossan luonnonkosmetiikkavalikoima on kasvanut mukavasti uudella Age Excellence -tuotesarjalla sekä naamion & yövoiteen yhdistelmätuotteella ja kolmella vartalovoiteella

Yllä näkyy omat suosikkini Mossan valikoimista talvi-iholle Vitamin Cocktail -öljyä lukuunottamatta – luulin että olin jättänyt mun öljyni viime visiitillä tänne Tampereelle vanhempieni luokse, mutta ei se ollutkaan täällä. No, siitä olen niin monesti jo vinkannut edullisena öljysuosikkinani, että taitaa olla turha muistutella – ja heh, keksin keinon miten sain kuin sainkin sen osaksi näitä kuvia! ;) 

Mossa kosteuttava kasvonaamio

Mossan uusin tuote on kosteuttavan naamion ja yövoiteen yhdistelmä Energy Boost Multi-use Mask & Night Cream. Se on samaa tuoteperhettä tämän päivävoiteen ja Vitamin Cocktail -öljyn kanssa. Se sisältää kahdeksaa eri kasviuutetta, hyaluronihappoa ja C- ja E-vitamiineja sekä runsaasti tyrniöljyn sisältämiä omega-rasvahappoja. Naamion ja yövoiteen yhdistelmä sekä rauhoittaa ja kosteuttaa mutta lupaa myös kirkastaa ja antaa iholle hehkua.  

No sitä tämä todella tekee! Voisiko tässä olla edullisempi kilpailija mun kaikkien aikojen suosikinaamiolle?! Pakko sanoa, että tämä kiilasi mun suosikikseni Mossan tuotteista, loistava hinta-laatu-suhde! 

Naamio on koostumukseltaan kermaista ja paksua, tuoksu miellyttävän raikas, marjainen. Tässä on vain raaka-aineiden omia tuoksuja, ei lisättyjä hajusteita. Olen käyttänyt tätä yön yli naamiona niin, että olen levittänyt kasvovedellä kosteutetulle iholle tätä naamioksi paksun kerroksen ja antanut suurimman osan imeytyä (n. 20 – 40 min ajan) ja sitten levittänyt ylimääräisen iholla olevan naamion vielä uudelleen kasvoille. 

Tuotetta voi käyttää myös naamiona niin, että sen pesee tai pyyhkii pois 20 minuutin vaikutusajan jälkeen tai sitten yövoiteena niin, että sitä levittää ohuen kerroksen iholle pesun, kasvoveden ja mahdollisen seerumin jälkeen. Naamion hinta on n. 18,90 € ja se näyttää olevan myynnissä jo ainakin Sokoksella ja Natural Goods Companylla. 

Mossa tuotteet kuivalle iholle

Mossan kasvovesistä talvi-iholle sopii parhaiten lakka-kasvovesi, joka kosteuttaa ja sopii hyvin myös meikinpuhdistuksen viimeistelyyn. Talvella kiinnitän kasvoveden käyttöön erityistä huomiota; kaadan sitä hieman kämmenelle, hieron käsiin ja taputtelen iholle, jotta se imeytyisi kunnolla ja kosteuttaisi ihoa. Tällaiseen ihonkosteutukseen sopii hyvin kuivalle ja herkälle iholle suunnatut kasvovedet joissa on hoitavia ja kosteuttavia raaka-aineita. 

Lakka-kasvovesi on suunnattu herkälle ja kuivalle iholle. Siinä on lakka- ja mustikkauutteita, jotka sisältävät runsaasti vitamiineja, antioksidantteja ja hyviä rasvahappoja. Tuotteessa on mieto, nopeasti haihtuva, aavistuksen hedelmäinen tuoksu. Kasvoveden hinta on n. 11,90 €. Mossaa myydään laajalti mm. Sokoksilla, Prismoissa, Ruohonjuuressa ja Natural Goods Companylla. 

Mossan tuotteissa on ylipäätään tosi kivat ja luonnolliset, mutta raikkaat ja makeahkot tuoksut. Jos vertaa moniin muihin luonnonkosmetiikan brändeihin, niin nämä ovat ehkä helpommin lähestyttäviä mitä sellaiset tosi vihreät ja ruohoiset tuoksut – joista kyllä pidän niistäkin itse. 

Mossa yövoide

Talvella yövoiteeksi sopii hyvin tuon uuden naamio & yövoiteen lisäksi myös Mossan Youth Defence -tuoteperheen Blackberry-yövoide. Tykkään tästä siksi, että vaikka se imeytyy nopeasti ihoon, iho tuntuu aamulla kosteutetulta; ei siis ole liian ohut makuuni. Jos siis haluaa käyttää Energy Boost Multi-use Mask & Night Cream:n naamiona, on Blackberry oikein hyvä yövoidevaihtoehto. 

Talvella sekoitan yövoiteeseen lähes poikkeuksetta tipan tai kaksi jotain öljyä, esimerkiksi Mossan Vitamin Cocktailia. Öljyn ja voiteen yhdistelmä on tehokkaammin kosteuttava kuin pelkän voiteen tai pelkän öljyn. Yövoiteen alle suosittelen talvella myös jotain kosteuttavaa seerumia. Oi vitsit, tulispa Mossalle joskus valikoimiin oma seerumi! 

Mossa Miracle Peel kokemuksia

Ihon kuorintaa ei kannata unohtaa talvellakaan; kaikki tehoseerumit ja naamiot imeytyvät paremmin, kun kuolleen pintasolukon kuorii säännöllisesti ja samea ja harmaa iho saa huutia. Jos olet tehokkaiden hedelmähappokuorintojen ystävä, tämä on sinulle! Ihosta tulee heleä ja kuulas.

Äitini kehui että illan Miracle Peel -kuorinnan ja sitä seuranneen Energy Boost Multi-use -naamion käytön jälkeen iho oli aamulla kaunis ja pehmeä. Hänellä ei ole yhtä herkkä iho mitä minulla, mutta pidettyään naamiota muutamia minuutteja (alle 5 min), iho alkoi punoittaa. Se ei ole mitenkään outoa hedelmähappokuorintojen kanssa eikä iho punoita enää aamulla, mutta tämä tiedoksi jos iho on tosi herkkä. Käytän hedelmähappokuorintoja harvemmin, mutta kun käytän, annan niiden olla iholla maksimissaan minuutin, sillä ihoni reagoi aha-kuorintoihin todella herkästi. Herkkähipiäisten kannattaa aloittaa lyhyestä vaikutusajasta ja tarkkailla, mikä on omalle iholle sopiva vaikutusaika. 

Mossa vartalovoide kokemuksia

Olen tainnut todeta aiemminkin, että olen superlaiska rasvaamaan vartaloni ihoa, mutta aina etelänreissuilla ja talvella huomaan, että pitäisi, kun iho alkaa kuivuessaan hilseillä. Ja sitten kun ihon hilseily talvella alkaa, ei se niin vain parilla rasvaamisella lopukaan. Siksipä kantsiikin kuivaharjata ihoa ja kuoria sitä suihkussa kosteuttavin kuorinta-ainein ja kosteuttaa joka ilta. Vaatteiksi kantsii valita hengittäviä ja ihoa helliviä luonnonmatskuja, iho tykkää silkistä ja villasta talvisin. 

Mossan vartalovoiteisiin kuuluu kolme erilaista tuotetta: Multi Moisture Body Lotion normaalille iholle, kuvan Intense Nutrition Body Lotion kuivalle ja herkälle iholle sekä Firming + Repair Body Cream ikääntyvälle iholle. Mun iholle sopivin tähän vuodenaikaan lienee tuo tyrninen Intense Nutrition -vartalovoide. Se on kermainen,  mutta imeytyy nopeasti. Tuoksu on luonnollinen ja miedon marjainen, ”ei ollenkaan tunkkainen tai vihreä, niin kuin luonnolliset voiteet monesti”, totesi äitini tätä lainatessaan. Hintaa on n. 13 €, väittäisin siis että melkoinen budjettituote.

Mossaa myydään laajalti mm. Sokoksilla, Prismoissa, Ruohonjuuressa ja Natural Goods Companylla; ihanaa kun saatavuus on niin laajaa, tietää, että jopa Prisma-reissulla (meidän kotikodin lähikauppa) voi tarvittaessa täydentää kosmetiikkavarastoja. 

///////////////

Olivatko nämä Mossan tuotteet tuttuja teille? Jos oli, niin olisi kiva kuulla teidän kokemuksia! 

Lisää luettavaa

HOUSE OF ORGANIC IDA365

Kevään ihanimmat luonnonkosmetiikkatuotteet

Talvi-ihon hoito ja hemmottelu luonnonkosmetiikalla

Herkullisimmat luonnonkosmetiikan uutuudet syksy 2022

Ida365 hiustenhoito

Lempeämpää hiustenhoitoa – parempikuntoisten hiusten salaisuus

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Nää postaukset on ihan parhautta! Ajattelin hemmotella itseäni nyt jouluna ja ostaa luonnonkosmetiikkaa pukinkonttiin <33 Pitääpi selata kertaalleen vielä muutkin sun testaukset ja suositukset läpi ennen kauppaan marssimista (tai nettitilauksen tekemistä, heh)!

    ps nää kuvat (ja kaikki edellisetkin) on niiiiiin kauniita ja houkuttelevia aah!!!

    1. Onpa kiva kuulla Anna ja kiiiitos kuvakehuista, ilahduin! :’–) Joo, joululoma on kyllä täydellistä aikaa hemmotella itseään ja läheisiään luonnonkosmetiikalla.

  2. Moi! Mulle on jäänny vähän epäselvää että minkä tarkoitukseen kasvovesi käytetään? Onko tarkoitus vaan levitä sitä kasvoihin ennen kosteusvoidetta vai onko sitä tarkoitettu puhdistukseen? Olen vielä vähän uus näihin juttuihin ja netissä löytyy niin monet eri ohjeet :) kiitos!

    1. Heippa Liza! Kasvovettä käytetään sekä ihon puhdistuksen viimeistelyyn että kasvojen kosteuttamiseen ja ihon pH:n tasapainottamiseen. Oon itse huomannut kasvoveden suhteen sen että iho ei kiristä eikä tule ärsyttävää pikkunäppyä (joka mulla johtuu pintakuivasta ihosta). Ja meikki tietty lähtee kunnolla kun pyyhkii kasvot kasvovedellä kostutetulla vanulapulla. :)

      Mä käytän kesällä vähän tehokkaampaa kasvovettä ja näin talvella taas mahdollisimman kosteuttavaa. Pyyhin kasvot vanulla ja taputtelen/suihkin kasvovettä sen jälkeen kasvoille kosteuttamaan. Sitten lisään seerumin tai päivävoiteen. :)

      1. Kiitoksia paljon! Olen sitten tehny jotai
        suht oiken :) aion hankkia Mossan seerumiakin niin katotaan mimmonen tehopakkaus tästä tulee ;)