365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

maanantai

5

helmikuu 2018

10

COMMENTS

Testissä: kotimaiset Mö-kaurajogurtit

Written by , Posted in Ruoka

* Kaupallinen yhteistyö,

Joko olette spotanneet jugurttihyllyn uusimmat kaurapohjaiset kotimaiset tulokkaat, Mö-kaurajogut? Mö:n kaurajogut ovat niin näteissä purkeissa, että näitä ei voi olla huomaamatta! Erottuvat todellakin edukseen jugurttihyllyllä. 

Mö Kaurajogurtti

MÖ on uusi suomalainen kahden sisaruksen (ihanan Yummy Baker -blogin Anskun ja hänen siskonsa Maijun) luotsaama yritys, joka valmistaa kotimaisia vegaanisia meijerituotteita 100% kasvipohjaisista raaka-aineista. MÖ sai alkunsa, kun kaksi maitotilalla kasvanutta sisarusta lähti toteuttamaan unelmaansa ja nyt ensimmäiset tuotteet, Mö-kaurajugurtit, ovat saapuneet kauppojen hyllyille.

Vuoden 2018 suurin ruokatrendi on varmasti kaura ja vaikkei se ehkä tunnukaan meille suomalaisille niin erikoiselta, niin juuri siksi meidän pitäisi välillä tajuta, miten hullun siisti juttu se on. New York Times kirjoitti juuri kaurasta vaihtoehtona maidolle ja muille kasvipohjaisille maitovalmisteille, sillä kaura on paitsi ekologisempi vaihtoehto (esim. mantelimaidon valmistamiseen kuluu yli kuusinkertainen määrä vettä verrattuna kauramaitoon) kuin moni pähkinä- tai soijapohjainen juoma, myös täynnä hyviä vatsaa helliviä kuituja. 

Kauran ravintoarvot kiinnostavat, samoin sen hiilijalanjälki. Jos käyttää kauramaitoa verrattain vähän, esim. vain kahvin joukossa tai aamupuurossa, ei sen ravitsemuksellisilla ominaisuuksilla ole kokonaiskuvan kannalta vielä järisyttäviä vaikutuksia, mutta kun korvaa suurimman osan maitotuotteista kasvipohjaisilla, alkaa sekä ruokavalion terveellisyys että oma hiilijalanjälki muuttua merkittävästi. On ollut ihanaa huomata, että tosi monen sekasyöjäystävän ostoskorista löytyy nykyisin kasvipohjaisia jugurtteja ja -maitoja, vaikkei oltaisi täysin kasvissyöjiä. Se on hieno suunta! Pienillä muutoksilla on todellakin väliä. 

Koetan aina suosia kotimaisia ja mahdollisimman lähellä valmistettuja tuotteita silloin kun se on mahdollista ja vielä parempi, jos tietää tarinan yrityksen taustalla. Tästä syystä Mö:n ja muiden kotimaisten pienten valmistajien suosiminen ruokaostoksilla tuntuu  erityisen tärkeältä. 

kotimainen kaurajugurtti mö

Maustamaton kaurajugurtti MÖ

En ole oikeastaan koskaan syönyt mitenkään erityisen paljoa jugurtteja sellaisenaan, mutta käytän niitä säännöllisesti arjessa. Siinä missä syön harvoin jugurtin välipalaksi, käytän maustamattomia kaurajugurtteja jatkuvasti ruuanlaitossa; suolaisiin piirakoihin, tuorepuurojen pohjana, salaattikastikkeisiin, dippeihin, tulisen nepalilaistyylisen ruuan kaverina, sosekeitoissa ja ruokaisimpien smoothieiden pohjana. Kaurajugurttia kuluu ja siksi Mö:n maustamaton kaurajugurtti onkin päätynyt ostokoriini jo useamman kerran. 

Tykkään Mö:n kaurajuguista erityisen paljon siksi, että ne eivät ole äklömakeita. Maustamaton jugurtti sopii täydellisesti tuorepuuroihin ja smoothieisiin, ihanan klassinen mustikka-kardemumma taasen on herkkua myslin tai itsetehdyn granolan kanssa, kun tekee mieli jotain makeaa mutta verrattain terveellistä herkkua. 

Mustikka-kardemumma kaurajugurtti MÖ

Mö:n valikoimiin kuuluu tällä hetkellä kolme kaurajugurttia: maustamaton, mustikka-kardemumma ja banaani. Klassikoita jokainen. Kotimaisuuden lisäksi annan pisteitä loistavasta pakkauskoosta; 400g purkista tulee vähemmän jätettä kuin siitä, että ostaa useamman pienemmän jugurtin ja toisaalta 400g pakkaus ei ehdi mennä huonoksi yhden hengen taloudessa. 

Mö:t ovat koostumukseltaan kivan keveitä. Kannattaa sekoittaa jugurtti kunnolla purkissa ennen käyttöä, sillä ehkä juuri keveyden takia koostumus vaatii sekoittamista tai purkin ravistelua ennen tarjoilua. 

Mö KAURAJUGU

Oma suosikkini on maun puolesta mustikka-kardemumma, mutta se, mitä ostan ja tulen arjessa eniten ostamaan, on maustamaton kaurajogu. Banaanijugurtti oli lapsena suosikkini, joten se vie makunsa puolesta lapsuuteen. Onkohan tämä markkinoiden ensimmäinen kaurapohjainen banaanijugu? Törmäsin Mö:tä googlaillessani Saaran banaanijugurttipohjainen puolukkasmoothiereseptiin, se kuulostaa testaamisen arvoiselta. 

Musta on ihanaa, että kasvipohjaisista jugurteista löytyy vihdoin perinteisempiä Suomessa valmistettuja makuvaihtoehtoja kaikkien trooppisten jugurttimakujen kaveriksi. Uskon, että moni suomalainen innostuu näistä. Seuraan Mö:tä instassa ja on ollut kiva kurkkailla Instagram Storiesista, mistä kaikista kaupoista Mö:tä voi jo ostaa. Kannattaa kysäistä omasta lähi-K-kaupasta, olisiko Mö:tä mahdollista saada hyllyyn jos sitä ei sieltä vielä ei löydy. K-kauppojen lisäksi Mö-kaurajugurtteja löytää ainakin Krunan Anton&Antonista, Reko-lähiruokatoreilta sekä Halpa-Halleista. 

Mö kaurajogurtit kokemuksia

Lisää luettavaa:

10 Comments

    • ida365
  1. Helinää
    • ida365
  2. salla
    • ida365

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.