Helppo ja täyttävä salaatti & herkullinen salaatinkastike

ruoka
3 kommenttia

Hello new week ja hello uusi mahdollisuus tehdä useammin eväät töihin!

Mulla on ollut hyviäkin eväsviikkoja tänä vuonna, mutta viime viikon lipsumiset pitäis ottaa takaisin tällä viikolla. Asetin alkuvuonna tavoitteekseni tehdä useammin eväät töihin, jotta tietäisin paremmin mitä syön eikä rahaa kuluisi joka päivä ulkona syömiseen. Tein eilen lounaaksi tosi hyvää, helppoa ja täyttävää salaattia, joka valmistui melkoisen nopsaa, joten tämä on täydellinen evässalaatti töihin. Kerralla oli helppo tehdä niin iso annos, että salaattia riitti tällekin päivälle evääksi.

Inspiroiduin eilen sekä Katjan instassa jakamastaan lounaasta että Julian vanhasta salaattikastikkeohjeesta, joten tässä annoksessa on havaittavissa vaikutteita molemmista.

herkullinen salaattikastike

Kuvan salaattiannokseen tulee babypinaattia, kirsikkatomaatteja (Stockalla irtona myytävät superkirsikkatomaatit on talvella best), höyrytettyä parsakaalia nokareella voita, pannulla vähässä öljyssä pyöräytettyjä kikherneitä ja sitruunakvinoaa (puristin tuoretta sitruunamehua kvinoan sekaan ja maustoin suolalla ja pippurilla) sekä parsakaalin ituja.

Salaattiannos ei kuitenkaan olisi mitään ilman herkullista salaattikastiketta, joten tämä kastikeresepti kantsii napata talteen muitakin salaattiannoksia ajatellen:

Herkullinen salaatinkastike

puolikas ruukku tuoretta korianteria
pieni kourallinen baby-pinaattia
puolikas punainen chili
1 valkosipulinkynsi
1-2 rkl seesaminsiemeniä
2-3 rkl auringonkukansiemeniä
oliiviöljyä
1/2 teelusikallinen hunajaa
sitruunamehua
suolaa & pippuria

Blendaa kaikki raaka-aineet blenderissä kastikkeeksi ja tarkista maku. 

Onko teillä jotain vakkarisalaatinkastikereseptejä käytössänne? Mun pitää ehdottomasti opetella tekemään muitakin salaattikastikkeita, kuin vain tätä ja itsetehtyä pestoa. Oliiviöljy + balsamicokastike toimii sekin tietysti aina, mutta kun kaipaa enemmän makua, voi öljystä, siemenistä ja tuoreista yrteistä pyöräyttää blenderissä erilaisia tuorekastikkeita.

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Paljonko maksaa jo pelkkä kastike , huom kaupat ei myy kourallisia pinaatteja tahi puolikkaita ruukkuja korianteria on ostettava kokonaisia pakkauksia ja loput homehtuu jääkaapissa kun seuraavana päivänä on hernerokkaa ja sitäseuraavana mennään anopille kalasopalle kun appi pilkki ison hauen. Pientä miettimistä köyhänkin ravintoon.

    1. Moikka Matti! En ole laskenut, kun tein kastikkeen raaka-aineista, jotka löytyivät kotoa; vain korianterin ostin erikseen kastiketta varten. Pinaatithan menevät tähän salaattiin esimerkiksi ja käytän babypinaattia muutenkin viikoittain smoothieissa.