chicken teriyaki wok

lifestyle, ruoka
29 kommenttia

Mun eilisestä wokista tuli niin hyvää, että ajattelin kirjoitella ohjeen muistiin – jospa vaikka joku teistä haluaisi kokeilla sitä myös – se on supersimppeli, suhteellisen nopea ja varmasti paljon terveellisempi kuin pakastewokit (hahaa, tai sitten ei, mutta ainakin tuoreet maistuu paremmilta).

KANATERIYAKIWOKKI

Tähän wokkiin tarvitset:

200g maustamattomia kanasuikkuja
sipulia
1-2 valkosipulinkynttä
1 porkkanan
½ paprikaa
½ parsakaalia
pieni siivu kaalia
½ pss vihreitä pakastepapuja
cashew-pähkinöitä
oliivi öljyä paistamiseen
teriyaki-kastiketta
(soijakastiketta, chiliä)

Mun tekemästä satsista riitti kaksi annosta mulle ja yksi iso annos Laurille, eli 3-4 annosta saanee noilla määrillä.

1. Leikkaa sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota paistinpannulla oliiviöljyssä 2. Paista kanasuikut (maustamattomia tai oman maun mukaan marinoituja – mä en hirveästi tykkää valmiiksi marinoiduista, niin suosin noita maustamattomia) ja laita nuudeli-/riisivesi kiehumaan 3. Heitä kanan sekaan ohuiksi siivuiksi leikatut porkkanat (kypsyvät hitaammin kuin muut vihannekset) ja laita parsakaalin palaset höyryttymään nuudeliveden ylle siivilässä 4. Pilko wokkiin paprikaa (minä käytin punaista) ja lisää vihreitä papuja (pakasteesta, sillä nyt ei ole tuoreiden papujen sesonkiaika, pilkottuna tai ilman)

teriyaki sauce

5. Heitä nuudelit kiehuvaan veteen ja anna parsakaalien höyryttyä vielä hetki 6. Raasta kaalia esim. juustohöylällä wokkiin, sekoittele ja anna vihannesten kypsyä hieman 7. Lisää parskaalit ja cashew-pähkinät wokkiin 8. Mausta lopuksi oman maun mukaan soijakastikkeella, osterikastikkeella tai teriyakilla, kuten minä tällä kertaa maustoin. Mukaan voi laittaa myös ripauksen chiliä ja annoksen voi kruunata sweet chili saucella. :- )

kanateriyakiwokki

Ohje on helposti muunneltavissa, mikäli tykkää enemmän keltaisesta paprikasta tai haluaa vaikka kokeilla kukkakaalia parsakaalin sijaan. Parsakaalit voi myös keittää, mutta höyryttäminen jättää ne sopivan rapsakoiksi ja vitamiinitkin säilynee paremmin. Oon vähän huono kokeilemaan uusia maustekastikkeita, osterikastike ja teriyaki ovat ainoat ennestään tutut – oisko teillä suositella jotain vastaavia, joita itse käytätte ruuanlaitossa (wokeissa tai jossain muissa), itsetehtyjä tai valmiita? :- )

Lisää luettavaa

Uuden kodin etsiminen – missä haluamme asua?

Haaveena yhteinen koti (ja yhteinen asuntolaina)

Vastuullinen neule x 18

Rakkaus best

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Eiks siit oo jotain tutkimuksiaki et pakastevihannekset ois jopa terveellisempiä ku tuoreet?
  Ku ne pakastetaan heti freshinä ja kaikki hivenaineet on viel tallella, ku sit taas tuoreella
  saattaa loppujen lopuks kestää melko kauan päätyä lautaselle asti.

  No joka tapaukessa aivan ihanan herkullisen näköstä ruokaa! Itse tykkään kanssa tollasista wokkihässäköistä, etenki kun poikaystävä on aika hyvä tekemään kaikkia tollasia Lähinnä itse olen mukana siinä syömäpuolessa ja korkeintaan pilkkomassa kasviksia :D Ei kyl olla tollasia kastikehommia ikinä kokeiltu, varmaan pitäis. Ja kenties joskus kokeilla tätä reseptiä, täällähän se säilyy =)

  1. Hahaa, oli pakko googlata kun särähti korvaan niin, että olisin itsekin kuullut joskus asiasta… Tottahan varmaan tuokin on, mutta toisaalta, mistä sitä tietää vaikka ne pakasteissa olevatkin kasvikset olisivat osittain raakoja? Tuntuu paljon kivemmalta ostaa tuoreita vihanneksia ja tehdä alusta asti itse, ainakin tuoreet vihannekset maistuvat paremmilta, mitä pakastetut! Mutta ei näköjään pidä aliarvioida pakastewokkien terveellisyyttä ;-)

   Kiitos! Wokit on superhyviä ja melkoisen muunneltavissa :-) Jep, säilyy kyllä!

 2. mmm nytpä tiedän mitä teen kun seuraavan kerran ruuanlaitto sysätään vastuulleni.. :-D toimii varmaan myös tofun kera kun sisko ei syö lihaa! hyvältä näyttää :-) taidan lisätä suosikkeihin ;-)

  1. ai niin! itse olen mieltynyt sweet chili souceen, jota minä kutsun ihan vaan thaiketsupiksi! :-D

    1. hhahaa ei mitään!:- D tofu varmasti sopii tuonne kun hyvin maustaa!:- )

 3. Kuulostaa hyvältä ja terveelliseltä, jos ei oteta lukuun tuota teriyaki-kastiketta, jossa on todennäköisesti melkoinen määrä suolaa ja lisäaineita. Pitää varmaan kokeilla tätä omilla mausteilla. (tosin makua vain saa kaikkein helpoiten valmiilla arominvahvennekastikkeilla). Olen nyt jättänyt soijakastikkeen pois ruoanlaitosta juuri noista terveellisyyssyistä ja yritän kehitellä jotain uutta tilalle. Saa nähdä, keksinkö mitään yhtä hyvää.

  1. Suolaa teriyakikastikkeessa kyllä on, mutta ainesosalistassa ei ole lisäaineita, eikä mitään keinotekoista (ei kai sellaisia asioita voi poiskaan jättää, eli kai voin luottaa etikettiin?). Tuossa on paljon soijaa, joka varmaan auttaa tuota kastiketta säilymään ilman lisäaineita ja säilöntäaineita. Mutta suolaa kyllä on – siksi en erikseen maustanutkaan soijalla.

   Soijakastike taitaa olla vähän kiistelty, mutta tuskin siitä kovasti on haittaa, jos sitä käyttää wokkeihin suolan sijasta ja joskus marinaadeihin. :- )

 4. Näyttää tosi hyvältä :) Mä innostun aina keväisin kokeilemaan kaikkia wokkeja, pitääkin testata tällasta joskus. Just tänään näin kaupassa tota teriyaki-kastiketta, nyt harmittaa etten ostanut sitä vaan taas sitä ainaista sweet chili-kastiketta!

  1. Kiitos! Kantsii testata tota teriyakia, mutta se tosiaan lisätään tuossa kuumentamisvaiheessa (tai kai sitä vois muutenkin ehkä käyttää?:D), laitoin itse lisäks vielä tota sweet chili-soosia:-)

  1. No ei tuohon kovasti taitoa tarvita;-D eli kyllä mä yhäkin kehtaan,ahah!

 5. meinasin kanssa huudella, et oikeesti pakastevihannekset on terveellisempiä, mitä uskois!
  ite ajattelisin automaattisesti, että tuoreet on terveempiä mutta nykyisin uskon, et kyl pakasteistakin vitamiineja saa:-)
  ite tein kans viime viikolla nuudeliwokkia mun uudessa joululahjawokpannussa!

  -eve

  ps. voisin laittaa kirjeen varmaan jo ens viikolla tulee =) kivoja kekkereitä viikonlopulle sinne! <3

  1. hahaa, ihan superhassua!:-D mutta ainakin niissä on se makuero, mmm! OIOI mäkin tarvisin wokpannun, meillä oli kotikotona joskus mutta sen pinta meni ihan oudoks ja jotenkin paistinpannulla tehty wok on pikkusen lame… :-D

   JOOO laita tulemaan<3! kiitos muru! (—:

 6. Oi, näyttää kerrassaan herkulliselta<3 Täällä ilmoittautuu myös yksi wokkiruokien suurkuluttaja, erityisesti kaikki erilaiset kanapohjaiset wokit ovat kyllä ihan ykkösruokaa. Mulla ei valitettavasti ole kuitenkaan suositella mitään maustekastiketta sillä tykkään itse maustaa ruuan kokonaan itse, joten lempparikastiketta ei ole vielä tähän mennessä tarvittu :)

  -Tanja
  http://tanjasvita.blogspot.com

  1. Kiitos!:- D Miten sitten maustat, käytätkö peruschilin/soija/yms lisäksi mitään erikoista? Mä oon vähän huono vielä maustelemaan, joten otan mielelläni vinkkejä vastaan vaikka sen suhteen, MITÄ mausteita porukka käyttää :- )

 7. aaaah tuli nälkä ! näyttää ihanalta, pakko testata joskus :—-)

 8. Aah, ihanan näköistä!
  Mä itseasiassa just eilen tein kananuudeliwokkia. Mulla oli tosiaan yks 600g valmis ”indian chili” joku wokkipussi. Vois ens kerralla tosiaan kokeilla tuoreista (: Mutta koska toi oli chili, niin aattelin että yks Creme Bonjour -mössö (sipulisekoitus oli se ”maku”) pehmentäis vähän sitä makua. Creme Bonjourin jälkeen se näytti aika mössöltä, mutta maku oli taivaallinen!

  Olen muutenkin kaikkien tälläisten ”pata” ja ”wokki” ruokien ystävä, koska ne on niin ääälyttömän helppo valmistaa!

  Mutta hei kiitos tästä ohjeesta!
  -rosp

  1. Kiiiitooos!:-)
   Ja hei, tuokin kuulostaa ihan hauskalta:- D ja jep, niitä on todellakin helppo ja nopsa valmistaa, siksi ne ovat tosi käteviä.

   Ollos hyvä!:- )

 9. brocolli, chicken?(I can’t recognize the type of meat =D) it looks tasty and yummy!
  and I’ve never try ginger and sesame sausage it would be delicious;) am I right?

  1. Yes, and green beans, paprika, garlic, onion, cole, cashew nuts and yes, chicken. It was reallllly tasty with that sauce, try it!;-)

 10. nam, näyttää tosi hyvältä! en ole tuota teriyaki-kastiketta maistanut, mutta ainakin osterikastike on minusta tuollaisissa wokkiruuissa tosi hyvää!

  1. totta, se on! tuo on aika samantyyppistä loppujen lopuksi, ei siis mitenkään järisyttävän erikoista, mutta huippuhyvää ,mm!

 11. Nyt harmittaa, että mä en oikeen oo oppinu syömään mitään wokkeja sun muita, perusruoastakaan ei meinaa kaikki maistua. :( Kokeilin kyllä tässä yks viikko tehä jotain .. kanakastiketta jossa oli kaiken maailman chilichoossit ja ajattelin, että nyt tulee ubercoolia ruokaa, mutta en uskaltanut lopulta sen hajun takia edes maistaa ja kaikkia aineksia en edes laittanu (kotona huomas, miten siellä jossain soossipurkissa lillu kaikenmaailman maisseja) .. Mutta hyvältä tää näyttää tosiaan :) Ehkä mä yritän joku päivä jotain vastaavaa (kanaa, johon ripautan hurjana suolan lisäks currya… noeikai) :)

  1. Höh, oletko sä hieman nirso vai?:-D Uskalla maistaa vaan, nuo wokit sun muut eivät todella ole kovin kummoisia, eivätkä ainakaan erityisen eksoottisia – tuo teriyakikin saattaa näyttää epäilyttävältä, mutta se oli huippuhyvää! Rohkene!;- )

 12. Kiitos hyvästä ruokaohjeesta!Tykkäsin kovasti kun äsken söin.Olen vähän vanhempi naisihminen(siis sinuun verrattuna kun olet kovin nuori)ja 25 v.ruokaa laittanut,mutta voin todeta että nuorilta ihmisiltä saa kivoja vinkkejä.Myös terveellisyys on plussaa aina!Kiitos!