sitruunajuustokakku

lifestyle, ruoka
46 kommenttia

Noniin, nyt jaan sen kaivatun sitruunajuustokakun -ohjeen teillekin! Tein sen Anskusiilin ja Eevan ohjeita mukaillen, omien mieltymyksieni mukaan.

juustokakku

hupsis, kiilteen pintaan tuli pikkuisen kuplia!

mm

Lindan perheeltä yo-lahjaksi saamani Magisso -kakkulapio pääsi viimein käyttöön, ja vitsit miten siistiä jälkeä!

Sitruunajuustokakku
(tehty vuokaan, jonka halkaisija on 26cm)


pohja:

1½ pötköä dominoita

75 g rasvaa

täyte:

200g philadelphia -tuorejuustoa (maustamatonta)

1-1½ dl sokeria

1½ tl vaniljasokeria

½ sitruunan mehu

sitruunan kuori raastettuna

2,5 dl vatkautuvaa vaniljakastiketta / vispikermaa

4  liivatelehteä

2rkl kiehuvaa vettä

kiille:

3-3½ dl keltaista mehua (minä käytin mandariini-appelsiini -mehua)

4 liivatelehteä

koristeeksi esim. carambolan siivuja, tai jos teet päällisen marjamehusta, niin marjoja.

yum

Pohja: Murskaa dominokeksit (esim minigrip-pussissa kaulimen avulla) ja lisää niihin sulatettu rasva. Sekoita ja painele seos irtopohjavuokaan, jonka pohjalle olet laittanut leivinpaperia. Laita jääkaappiin odottamaan.

Täyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään viideksi minuutiksi. Sekoita tuorejuustoon sokerit, sitruunan kuori ja mehu. Sekoita mahdollisimman tasaiseksi. Vatkaa vaniljakastike. Sen jälkeen puristele liivatteista vesi pois ja laita ne pieneen kulhoon (tai vaikka kahvikuppiin). Kaada päälle 2 rkl kiehuvaa vettä ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hetken ajan ja kaada ohuena nauhana tuorejuustoseoksen sekaan ja sekoita hyvin. Sekoita tuorejuustoseos varovaisesti käännellen kermavaahtoon, mutta varmista, että se sekoittuu tasaisesti. Kaada pohjan päälle ja tasoittele hyvin. Anna hyytyä 1-2h.

Kiille: Laita liivatelehdet taas likoamaan, kuumenna mehu sillä aikaa. Sekoita liivatelehdet nesteeseen, sekoita hyvin ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Kun olet varma, että seos on tarpeeksi viileä, ja kakun täyte tarpeeksi hyytynyt, kaada hitaasti täytteen päälle, ja laita hyytymään vähintään pariksi tunniksi, mieluiten yön yli. Koristeet kannattanee lisätä, kun kiille on hyytynyt n. tunnin ajan.

Nam! ♥

KATSO MYÖS: Superhelppo herkkumysli,  Sitkeät suklaamuffinsit, Herkullinen mansikkaraparperipaistos, Sitruunainen raparperijuoma, Mokkapalat, Uunijäätelö

Lisää luettavaa

Meikkipussin päivitys syksyyn ja hyvää tekevä kuivakuppausrutiini

Kesäkuulumisia

ida hanhiniemi – uusi koti.

Uudessa yhteisessä kodissa – vihdoin!

ida365 asunnon myynti

Miten asunto myydään? Kokemuksia ja tietoa asunnon myymisestä välittäjän avulla

Kommentit

Vastaa käyttäjälle jimmi Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Voi arvaapa kuinka monta kertaa olen ihaillut tuota kakkulapiota, näyttää kyllä tulevan siistiä jälkeäkin! : )

    1. Hihi, siistiä jälkeä kyllä tuli, eikä kakkupala tippunut lapiosta, vaan se nousi siististi reunoja puristamalla. :-) Lisää lahjatoivelistalle ja vinkkaa muille ;–)

  2. vähänkö kiva toi kakkulapio! :) ja kai se on pakko tota kakkuakin tehä, mmmmmm

      1. Lähteekö kakkupala hyvin irti ottimesta vai pitääkö sitä koputella tai ravistella? Näyttää niin ihmeelliseltä, mutta kai se sitten toimii oikeasti :).

        1. lähtee!:-) ei tarvitse koputella kuin joskus harvoin, mutta toimii tämmöisten kakkujen kanssa ihan loistavasti!:-) esim. mustikkapiirakkaan ei tepsi.

  3. En ikinä itse ole alusta asti leiponut (jotain yläasteen köksäntunnin söhellyksiä ei lasketa) kakkua, mutta nyt tekee mieli kokeilla just tätä reseptiä! Vaikuttaa jotenkin niin raikkaalta ja öö nyt muutenkin niin syötävän hyvältä;-D Normi kermavaahtokakkuja tarjotaan aina joka paikassa, miksei tällaisia?

    En muista olenko tänne ennen kommentoinut mutta sulla on kyllä suloinen blogi, tykkään!:)

    1. Ooh, no nyt kantsii kokeilla, tämän tekeminen ei ole vaikeaa!:– ) Raikas on hyvä sana kuvaamaan tuota kakkua!

      Kiitos vain kovasti, kiva tietää!:- )

  4. Ei vitsi tää tuli kyllä niin sopivasti, kun just pähkäilin, että mitä herkkuu sitä keksis viikonlopuks! :)

  5. Joo tätä pitää joskus kokeilla, maailmassa ei oo mitään parempaa kuin juustokakku!

    Tuollaisen samanlaisen mutta muovisen kakkulapion vein äidille mökkituliaisiksi viime kesänä, se on kyllä todella kätevä, ja kaunis!

    1. Älä muuta sano, juustokakut, mmmm…

      Jep, noi on kivoja, mutta itse tykkään eniten tuosta metallisesta!:- )

  6. nami nami nami! vitsit tommonen kakku lapio/leikkuri on näpsäkkä! Mistäs tommosen oot hankkinu? :)

    1. tuollahan se lukee, yo-lahjaksi sain lindan perheeltä :–) mutta finnish design shopista ainakin saa, ja varmaan stockalta tms?

  7. Oi, hitsit, kun näyttää todella hyvältä! Kyllä minullekin kelpaisi tuollainen herkku, näyttää uskomattoman herkulliselta nimittäin ja nimi herätti mielenkiintoisuuden. Mitenköhän joku kokematon osaisi leipoa tuollaisen. :’D (ja tuo kakkulapio on uskomattoman kätevä kieltämättä, hyvin siistiä jälkeä.)

    Varmasti oli hyvää, säästäisitkö edes yhden palan minullekin ja lähettäisit postista? Hih. :-)

  8. Toi on ihan parasta! Löysin sen viime keväänä blogistasi ja toteutin sen nyt toisen kerran tyttöjen iltaan! Täytyykin kokeilla tällä muunnetulla ohjeella :)

    1. Tää ei ole samanmakuista, tää on PALJON parempaa, voin kertoa!:–D joten koklaa ihmeessä tätäkin :–)

  9. Voi ei toi kakkulapio on ihana! o_o Ja mun tekee ehkä pikkusen mieli tota kakkua, kuulostaa niin herkulta omnomm.

  10. Ihanan herkullisen näköinen kakku! : ) Täytyy laittaa resepti muistiin ja leipoa lähiaikoina. Keltainen kakku sopii hyvin pöytään näin pääsiäisen alla.

    Kivaa kevään odotusta! Blogisi on oikein herttainen : )

    Voyage de Suzette

  11. Istuin tänään ostoskeskuksessa ja näin kun joku onnekas nainen söi ahniinihanannäköistä juustokakkua, voi että miten himoitsin sitä. Ja nyt tämä ! Voisin ottaa tän vaikka merkkinä joltain että pitäis leipoa juustokakku..

  12. Voi apua oon niin rakastunu sun kaikkiin astioihin ja vaatteisiin! Toi kakkulapio on ihan törkeen hieno! Taitaa taas tulla mun ylppärilahjalistaan lisää toiveita…:D Tää blogi on muutenkin ihan mahdottoman sulonen:)

  13. Oi, näyttääpä ihanalta!

    Kiitos kun jaoit reseptin. Täytyypä joskus kokeilla itsekin. :)

  14. Kiitti hei siitä aiemmasta Möykkäri-reseptistä! Oli parhaita itse tehtyjä keksejä, joita oon koskaan syönyt!

  15. Houses and cars are not very cheap and not every person can buy it. However, loans was invented to support different people in such kind of situations.

  16. Kiitos sitruunajuustokakun ohjeesta. Se näytti ja kuulosti niin paljon paremmlta kuin muut googlehaun tarjoamat, että en voinut olla kokeilematta. Siellä se nyt pihalla odottaa, että pääsen tekemään kiilteen. Haluaisin jo päästä maistamaan.

    Kaunista alkavaa kevättä.

    1. Oi että, ihanaa!:-D kerropa sitten tykkäsitkö! Ihanan aurinkoista kevättä sinullekin!♥

      1. Oih, olipa herkkua. Ensi kerralla keskiosaan hieman enemmän sitruunaa. Kiilteeseen puristin jo nyt appelsiinimehun sekaan sitruunaakin. Mutta ensi kerta tulee varmasti. Oli se niin hyvää.

  17. Oi vitsi ite kokeilin tehä kakun tällä samalla ohjeella. Kaksikin oikeestaan. En oikeen onnistu. Miten saat sen kiilteen pysymään siinä päällä? Se mehuhan valuu reunojen tai pohjan läpi sinne alas?

    1. Höh, tuo juusto osuushan pitää tietty ekana antaa ”kovettua” jääkaapissa ennen kuin sen kiilteen lisää! totta kai se menee läpi jos se ei ole vielä kovettunut tai jos kiille on tulikuumaa. :)