Ihan tavallisesta salaattipohjasta on oikeasti vaikka mihin. Mun perussalaattipohja sisältää kahta eri salaattia (jotain tummempaa ja jotain rapeaa, esim. tammenlehtisalaattia ja rapsakkaa jääsalaattia, EI jäävuorisalaattia), rucolaa, kirsikkatomaatteja, kurkkua ja avokadoa.
Tähän perussaalaattipohjaan erilaisia lisukkeita lisäilemällä saa aikaiseksi vaikka kuinka monta erilaisa variaatiota! Alla yksi esimerkki, edullista ja nopeaa sekä täyttävää ja herkullista.
Kidney-papuja pestoon pyöriteltynä sekä puolikas halloumia paistettuna (kahdelle). Suosittelen luomuhalloumia, törkeän hyvää! Ja siis grillijuustot voitte unohtaa kauppaan, ne eivät ole mitään aidon halloumin rinnalla, vaikka salaattijuustot toisinaan kelpaavatkin fetan korvaajiksi.
Salaatin joukkoon vielä kourallinen siemeniä, esim. seesamin ja hampun. Terveellistä ja rouskuvat kivasti hampaissa. Ja nyt kesällä tungen jokaiseen salaattiin myös kevätsipulia, hitsi se on hyvää!
Kommentit
Taisinki just keksii mitä meillä syödää tänää.. :) ihanan näköstä!
Jee, loistavaa! Herkkuruokaa tiedossa siis:-)
Ihan mielenkiinnosta kysyn että miksi jäävuorisalaatti ehdoton on no-no? :-D
Samaa ihmettelen! Jäävuorisalaatti on mun mielestä maailman parasta salaattia <3
Höhöö, jäävuorisalaatti on ihan hurua, siinä ei oo mitään ravinteita. Mitä tummemman vihreä salaatti, sitä enemmän ravinteita! Noh en kyllä tiedä onko noissa jääsalaateissa juuri sen enempää, mutta kurkatkaas vaikka tää: http://ellit.fi/liikunta-ja-terveys/ravinto-ja-laihdutus/ihmeellinen-vihrea
Tuollaisista hyvistä ruokaisista salaateista tulee vaan mieleen Tukholman Hermans – vegebuffetti Södermalmilla. Pakko kokeilla tätä grillauksen yhteydessä, koska en oo oikein ikinä pitäny sellaisista yksinäisistä halloumipaloista….
Nams, ei kuulosta lainkaan huonolta assosiaatiolta! :-D
Ja höhö, nyt en tajuu – siis halloumihan kuuluu syödä suoraan pannulta, silloin se on taivaallista<333 Jos sen sekoittaa salaatin joukkoon niin se ei maistu niin paljoa, siks usein laitan ne salaatin viereen lautaselle…. hehhee
tuu meille kokkaan D–::!! teet aina kaikkea hyvää
voin tulla!!!!!!!!!!!!!! anytime!!!!
Heippa! Tää ei nyt kyllä liity tähän sun postaukseen mitenkään, mutta ollaan kaverin kanssa lähdössä pitkäksi viikonlopuksi Tampereelle ja tiedustelisin mitkä ois susta sellasia käymisen arvoisia paikkoja(: esim. ravintoloita, kahviloita, kauppoja ym.
Kiitos jo ihan hirveästi etukäteen!
Kurkkaahan täältä mun lemppari Tampere-jutut: http://ida365.indiedays.com/tag/tampere/
Nam miten herkullisen näköistä! Ja haloum naaaaaaaam :)
http://katerinaalezandra.blogspot.fi/
Jep, nammmm!!!
Haha jooo ei se grillijuusto!! Pakko oli kuitenki testata, mut se koostumus oli kyl nii kammottava et juu ei… Mieluummin maksan enemmän kunnon halloumista :D
JEP, ei vaan vedä vertoja ei!:—D
Siis näyttää niiiiiin hyvältä! Pakko kokeilla huomenna! Oon oikeesti maa-il-man laiskin tekemään ruokaa ja kun jonkun hyvän ja helpon reseptin keksin, teen samaa ruokaa kaksi viikkoa putkeen. Esim. en muista milloin olisin tehnyt töihin viimeksi mukaan jotain muuta kun couscous-feta salaattia :–D Se on niin nam! Tosin voisin ottaa haasteen itseäni vastaan ja valmistaa uuden ruokalajin vaikkapa kerran viikossa, niin tulisi toi keittiö mullekin jo tutuksi hahah! Käytitkö jotain papujen kanssa jotakin tiettyä valmista pestokastiketta, vai väänsitkö senkin itse? :–)
HAhaha i knooow!! mä en jumitu muuta ku raaka-aineisiin, mut siis i feel you, on helppo unohtaa että maailmassa on vaik mitä reseptejä joita ei oo testannu. Kuules pesto on ihan vaan pirkan pestoa! se on laiskan pestoloverin valinta ;–)
Nam, näyttää hyvältä! Nälkä! :D
HIhii!