Kun tekee mieli guacamolea, on vain yksi ratkaisu – etsiä muutama kypsä avokado ja väsätä sellainen! Äidillä on ollut superhyvä guacamole-resepti käytössä vaikka kuinka kauan, joten meillä ei ole koskaan totuttu niihin 0,7% avokadoa sisältäviin ”guacamolen tyyppiisiin kastikkeisiin” :–D Olen vähän ehkä unohtanut koko reseptin, mutta mun oma tahna syntyi kolmesta avokadosta (olivat aika pieniä), silputusta kevätpunasipulista, parista valkosipulin kynnestä, yhdestä punaisesta chilistä, muutamasta pilkotusta kirsikkatomaatista, puolikkaan sitruunan mehusta ja ripauksesta pippuria ja suolaa. Silppusin pikkuisen basilikaakin joukkoon, mutta sitten mietin että korianteri olisi saattanut sopia paremmin? Joskun pari vuotta sitten pidin korianteria ihan ok mausteena, mutta Miina pilas sen kertomalla että se haisee lemuluteelta!! Ja totta vie, nyt en saa tuota mielleyhtymää enää pois mielestäni, se todella haisee siltä :-D Barcelonassa guacamoleissa oli usein korianteria, eikä se niitä pahentanut, joten ehkä pitäisi antaa sille yrtille uusi mahdollisuus.
Ei kellään sattuisi olemaan takataskussa ohjetta hyvään salsaan? Sellaiseen mulla ei ole reseptiä, joten oon ostanut omani valmiina. Tuo itsetehty guacamole vaan on niin törkeän hyvää, että voin vain kuvitella miten maukasta omatekemä salsa voisi olla….
Aion ensi kerralla kokeilla Virpin tortilla-ohjetta, näyttää niin yksinkertaiselta. Olenkin kammoksunut noita tortillalättyjä, joten meillä on viimeaikoina tehty tortillat isoihin salaatinlehtiin tai sitten tehty tämmöinen texmex-henkinen salaatti. Kidney-papuja, fetaa, tomaattia, erilaisia rouskuvia salaatteja, paprikaa, kevätsipulia, avomaan kurkkua ja rucolaa. Päälle oliiviöljyä, siemeniä ja viinietikkaa. Ai että.
Nyt pakkaileen ja sitten pakkailemaan parit kameratilaukset ja illalla kutsuu HUSTLE HKI! ::–) JEE, miniloma tiedossa, kun pääsee hetkeksi pois Tampereelta, heh.
Ps. AINIIN! Kosmeettinen tyhjentää varastoja, yksittäiset tuotteet 4-6€ joista jokaisesta lahjoitetaan vielä se euro Taysin lasten syöpäosaston hyväksi. Aikas siistiä, nyt kantsii tehdä hyvää ja kokeilla luonnonkosmetiikkaa! Pojat ovat siis tilanneet uudistuneita pakkauksia vanhempien tilalle, joten jos mielii saada luonnonkosmetiikkaa edullisesti, kantsii hyödyntää tuo varastontyhjennysale.
Kommentit
Minä kirjoittelin joskus tällaisen ohjeen: http://hosuli.blogspot.fi/2012/04/raikkaampi-salsa.html – kesällä kantsii tietysti käyttää tuoretta minttua tai just sitä korianteria. Tuore chilikin varmasti vielä parantaa makua. :)
Oii nams, kuulostaa hyvältä! tuore minttu<3 voin niin kuvitella sen sopivan tuohon. Kiitos linkkivinkistä!
Itsetehty guacamole on ihan parasta. Salsa on myös superhelppo tehdä itse ja se on satakertaa herkullisempaa kuin purkista. Esim tässä http://www.jamieoliver.com/recipes/chicken-recipes/chicken-fajitas-with-homemade-guacamole-and-salsa on helppo ja toooodella hyvä resepti!
Oooh, hei kiitos!! Ihan varmasti on parempaa kuin tuo kaupan etikkainen :-D nams, kiitos kovasti linkistä!
Joo, itsetehty salsa ja quacamole on ihan maailman parhaita juttuja! En edes muista koska oon viimeks kaupasta semmosia ostanut..
Itsetehty salsa menee yleensä semmosel sopivalla määrällä tomaatteja (tosi pieneks pilkottuna), puna/keltasipulia, valkosipulinkynsi, limen mehu, tuore punainen chili, suola ja mustapippuri. Ja tottakai se tuore korianteri! Se kruunaa koko salsan, ehdottomasti! Määristä on kauheen vaikea sanoa mitään, koska ne menee aina niin näppituntumalla.. Mutta kenties 4-5 tomaattia (joista pilkottuna kannattaa nesteitä valuttaa pois siivilässä, niin salsasta ei tuu niin vetistä), yksi pienehkö sipuli, pari chiliä ja valkosipulin kynttä.
Kokeilin myös salsaa niin, että tomaatin tilalla oli kurkku! Tuli aika hyvää, yllättävästi! Kannattaa kokeilla vaikka niinkin, että laittaa osan kurkkua ja osan tomaattia, tulee aikas raikas. :)
Salsan tulisuusastekin on niin yksilöllinen juttu, mutta mulle maistuu oikein tulinen.
Salsan ja quacamolen kaveriks vielä lämpimät nachot (levitetään pellille, päälle kidneypapuja ja juustoraastetta, ja uuniin niin, että juusto sulaa) ja turkkilainen jogurtti, niin ei paljon paremmaks enää mene ;)
no ai hitto, nyt tuli nälkä!:——D !!! Siis KIITOS, oon iloinen näin pitkästä ja kattavasta kommentista, superhyviä vinkkejä! Lämpimät nachot on ihania, ai vitsit ja siis tuo sun salsaohje kuulostaa todella hyvältä. Tarviikin kokeilla paria chiliä, guacamolessa ei ainakaan yks chili tunnu missään, mäkin tykkään tulisemmasta.
No hö nyt vaan suunnittelen et tekis taas texmexii hehehehe