HATTARAA

muoti
22 kommenttia

En tiiä miks, mutta jostain syystä mulla on jossain vaiheessa ollut hirveästi hattaraan viittaavia nimimerkkejä. Joskus olin hattarapilvi livejournalissa (:D:D:D) ja muistaakseni jonkun blogin url-osoitekin on joskus ollut hattaraa.vuodatus.net tai jotain? Voi kamala. Ikinä en ole hattarasta välittänyt herkkuna, mutta onhan se nyt tosi kiva kuvausrekvisiitta jos ei muuta… Särkkis-kesien jälkeen hattarasta tulee mieleen vain palanut sokeri ja hattarakoneen ympärillä pörränneet ampparit, joita oli parhaimpina päivinä monta kymmentä, hyi!!! 

No eniveis, tässä mä nyt tönötän mun uusi hattaranvärinen takki päälläni. Sain sen Choiesilta ja tykkään siitä hulluna! Kaikki muut mun ulkotakit on mustia tai harmaita, joten tämä todellakin piristää. Takki tuli postissa pari päivää sen jälkeen kun olin ihastellut Si Modassa vaaleansinistä talvitakkia ja olin vain varmempi yllättävästä värivalinnastani. 

coat – Choies (gifted)

Koska en halua pukea takkia liian tyttömäisesti, laitoin jalkaan Niket ja hiukset ponnarille. Mustien sukkisten ja asusteiden kanssa kokonaisuus on mielestäni kiva, eikä liian sokerinen. Vaan mitäs te tuumitte? 


*translation: pale pink coat looks really fresh! or what do you think? 

Lisää luettavaa

kööpenhamina second hand

Ihanat second hand -putiikit Kööpenhaminassa

Vastuullinen uimapuku

7 x vastuullisempi uikkaribrändi

Mapu kukkapinnit

Oikeista kukista tehdyt kukkapinnit muistona morsiuskimpusta

Kesäkuulumisia

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Mitä mieltä oot näistä blogiyhteistöistä ”kiinalaisten vaatekauppojen” kanssa? Itse kuitenkin kirjoitat monesti eettisestä näkökulmasta ja siitä miten haluat ostaa suomalaista designia ja second handia? Choisesinkin osoite näyttää olevan Kiinassa.

  Törmäsin vasta eräässä toisssa blogissa postaukseen, jossa kirjoittaja päätti luopua kokonaan näistä yhteistöistä, koska ei kokenut järkeväksi vastaanottaa kuukausittain vaatteita, joita ei lopulta edes halunnut.

  1. Moikka! Hyvä kysymys :-) Oon oikeasti miettinyt, että kysyykö kukaan tästä aiheesta mitään.

   Haluan ostaa suomalaista designia niin kauan kuin löydän valikoimista jotain jossa kohtaa sellainen tyyli mistä pidän yhdessä hinnan ja laadun kanssa. Lisäksi pyrin välttelemää ketjuliikkeitä täällä Tampereella ja panostamaan kirppismetsästykseen, mutta valitettavasti Tampereen kirppistarjonta on heikentynyt kovasti viime vuosina – joka paikasta saa sitä samaa rättiä mitä hetki sitten sai kaupasta, joten siitäkin alkaa olla eettisyys ja ekologisuus kaukana.

   Pyrinkin ostamaan vähemmän (tai ylipäätään ottamaan vastaan vain itselle tosi mieluisia juttuja), jotta mitkään vaatteeni tai omistamani tavarat eivät olisi kertakäyttöisiä. Kuten sanottu, teen ostoksia myös ketjuliikkeissä, eli ostan välillä vaatteita, jotka on tehty halpatyömaissa. Oma budjettini ja mieltymykseni ei usein kohtaa kun puhutaan suomalaisista vaatteista, mutta onneksi valikoimaa on alkanut puskea enemmän ja vaateteollisuuden eettisyydestä puhutaan enemmän. Jos siis ostan (tai vastaanotan) jotain ketjuliikkeistä tms, mietin hankintaani tarkasti.

   Olen itsekin lopettanut yhteistyön SheInsiden kanssa, koska tuotteet eivät olleet laadukkaita. Choiesin kanssa samaa ongelmaa ei ole ollut – tuotteet toki vastaavat laadultaan ketjuliikkeiden antia, mutta koska olen tarkka materiaaleista, onnistun tekemään hyviä ja kestäviä ostoksia. Se mikä jää blogin lukijalta tietämättä, on se, mistä kaikesta bloggaaja kieltäytyy. Choies on tällä hetkellä ainoa vaatesponsori jonka olen hyväksynyt ja kokenut kivaksi. Saan valita vaatteita tietyllä summalla kuukaudessa, joten en saa sellaista tavaraa, jota en halua. En valitse mitään, ellen oikeasti tarvitse jotain.

   Sitä taasen olen kyllä miettinyt, että tässä saa iso yritys tosi halvalla mainostilaa mun blogista. Ja sitä myös, että haluanko mainostaa jatkossa ”kiinafirmoja”, vaikka ostaisin niistä vaatteita silloin tällöin itsekin – koska nyt sponssivaatteet tietysti korostuvat pikkuisen omia hankintoja enemmän, kun niihin linkkaa yms. Onhan osta mun Marimekosta ja Iittalastakin ihan yhtä halpatuotantoa, että ei sillä. Pitää tietää mikä kaikki on kiinatavaraa ja kyseenalaistaa esim. kirppisshoppailun eettisyys – jos ostaa jotain vaikka omistaa jo paljon. Oma lähtökohtani tähän aiheeseen on että ostan (tai vastaanotan) vain niitä juttuja, mitä tarvitsen. Ja vastaanotan vain sellaisia, mitkä olen muutenkin suunnitellut hankkivani.

   Kyllähän ihminen pärjäisi oikeasti todella todella vähällä, jos haluaisi. Joten kovinkaan monen vaatekappaleen ostaminen yhtään mistään ei ole näin ajateltuna kovinkaan perusteltua. Tämä oli hyvä kysymys, koska tämä sai mut taas pohtimaan tätä asiaa – olen kyllä miettinyt tätä aiemminkin. Pyrin tekemään fiksumpia valintoja, mutta ihan kaikkea ei aina voi ajatella – sittenhän sitä vain ahdistuisi kun ei tiedä missä ovenkahva tai kahvilan penkki on tehty. En silti sano, etteikö tämä voisi olla juurikin sellainen asia, jota voisin miettiä ihan jo siksi, että haluanko antaa näin halvalla mainostilaa jollekin suhteellisen ylimääräiselle.

   ps. Kantsii lukee Outi Moilalan Tappajafarkut jos ”kiinafirma”-aihe kiinnostaa enemmän! Se osoittaa, ettei ole ihan kovin yksinkertainen asia. Esim. halpaketjujen boikottia ei suositella, koska muuten naiset menettävät työpaikkoja joka taas lisää enemmän kuilua naisten ja miesten välillä noissa maissa, joissa naisen vapauteen liittyy erittäin vahvasti se, että hän käy töissä eikä ole pelkästään kotona.

   1. Hyvä vastaus! Mä mietin itsekin usein sitä, kun puhutaan esimerkiksi vaateketjujen lapsityövoimasta, että vaikka olosuhteet näissä ei ole todellakaan parhaasta päästä, voi kolikon toisena puolena olla se ettei lasten tarvitse tehdä jotain muuta saadakseen perheelle rahaa. Mä nyt jätän tän rankimman vaihtoehdon tästä sanomatta, mutta pointtina vaan se, että joskus huonossa tilanteessa on vaan valittava vähemmän huono.

    Ja kirppisten kanssa oon ollut jo kauan sitä mieltä, etten hirveän eettisenä sitä enää näe – usein näen blogeissa just tämän asian otettavan esiin (että siis käydään kirppiksillä niin myymässä kuin ostamassa = eettistä kuluttamista) mutta en tiedä onko kirppikset nykyään jopa osasyyllisiä nykypäivänä vallitsevaan kulutushysteeriaan, koska kaiken saa omista silmistä pois niinkin nopeasti kuin ne uffin laatikkoon jaksaa kantaa. Tosiasiassa sinne sit vie jonkun nukkaantuneen H&M-rievun jota kukaan ei halua :D Ja näiden ketjuliikkeiden vaatteiden takia myös kirppisvaatteiden kestävyys on laskenut suht nopeesti (jos nyt puhutaan kirppareista eikä vintage-liikkeistä). Mut nojoo, tää on tämmöstä läpätystä nyt :D

    P.S. olisinpa mäkin yhtä rohkee ollut mun AirMaxien kanssa, mä vaan aina katon että jos meinaa sataa ni airit jää kotiin suojaan :D

    1. Jep, tosi samoilla linjoilla sun kanssa! Kuluttajalla on ihan liian suuri vastuu vastuullisesta kuluttamisesta – ei sillä etteikö fiksuja valintoja voisi silti tehdä, eikä tuohon ajatukseen pidä tuudittautua, mutta välillä on tosi vaikea tietää mikä on eettistä ja mikä ei. plus että se eettinen ja ekologinen muoti ei aina ole kovin monipuolista… onneksi tässäkin mennään koko ajan eteenpäin!

     ja siis jep!!! huooooh mitä kuraa kirppareilla oikeasti nykypäivänä on. Tähän me yritetään tulla vastaan Muotikirppiksen voimin – siellä ei saa myydä nukkaisia rättejä vaan mieluummin vähälle käytölle jääneitä vaatteita ja aarteita, vaikka vintagea!

     Hahaa musta air maxit on just hyvät kurasäällä :D helppo pyyhkästä puhtaaks!

     1. Itse en ymmärrä miten voidaan halpatuotantovaatteiden käyttöä puolustella sillä, että ”muuten niillä on vielä huonommat oltavat”. Lapsityövoima on asia erikseen, eikä sitä paljon enää nykyään käytetä juuri siksi, että KULUTTAJAT ova ilmaisseet mielipiteensä asiaan. Suuri osa halpatyövoimasta on kuitenkin aikuisia, sekä miehiä että naisia. Halpatyö voi toki parantaa tasa-arvoa mutta samalla se on työntekijöilleen hengenvaarallista. En pysty ymmärtämään miten minä olen oikeutettu toisen hengen hinnalla pukeutumaan ”muodikkaasti”. Ja koska kuluttaja on se joka tekee ostopäätöksen, usein vielä tietoisena esim. Bamgladeshissa tehtyjen farkkujen ”tappajavaikutuksesta” niin mielestäni kuluttajalla on vastuu myös ostoksensa eettisyydestä. Boikotoinnilla ja mielenilmaisuilla voidaan vaikuttaa asioihin, kuten angorapupu-videon leviäminen osoitti. Harmi vain, että ne hiekkapuhaltavat ihmiset eivät ole niin suloisia… Ja kyllä ne vaateteollisuuden työpaikat täällä Suomessakin ovat tärkeitä, jos tätä lamaa ei kohta saada taittumaan on meilläkin kurjat ajat edessä.
      Mutta hienoa, että otit asian rohkeasti esiin ja vastasit oman näkemyksesi. Monessa muussa blogissa olisi vain ilkeilty kysyjälle.

  1. kiitos!! mustakin, ihanaa että toi on noin haalee koska pinkimpi taasen tuskin sopis :- )

 2. Onpa ihanan pirteä eikä ollenkaan liian sokerisen hattarainen noin asustettuna! Mä en tiedä osaisinko käyttää hattaratakkia.. Nyt ensi kertaa aikoihin käytössä beigetakki ja sitäkin vierastin alkuun. Heti kun poistuu comfort zonelta mustien takkien luota..

  1. jeaa, kiitti!!! :—) beige takki kuulostaa just hyvältä, unelmoin kirppislöytönä pitkästä beigestä villakangastakista…… kun vaan asustaa silleen ettei tuu liian tönkkö tai asiallinen olo niin very good ;-)

   1. Se omani olikin juuri kirppislöytö! Siksi raaskinkin ostaa, kun sain vielä tingittyä ja hyvänlaatunen. Onni kävi kerrankin!

 3. Hahaa ui söpö! Mun mielestä Niket tuo tohon asuun leikkisyyttä, siis hyvällä tavalla, pukeutuminen ei oo niin vakavaa! Jotkut korkonilkkurit tuon takin kanssa saattais näyttää jo liian yrittämiseltä hih, tää on hyvä!

  1. Loistavaa :-D just tota mä hain – korkonilkkurit ois sitten vaan jotain tosi juhlavaa tilannetta varten. Varmaan maiharitkin on ihan hauskat tän kanssa!

 4. tuleeko tuolta nettikaupasta jotain tullimaksuja? Tekisi vähän mieli tilata :)

  1. voi tietysti tulla jos jäävät tulliin – kerran on mun paketti jäänyt. :-)

 5. Takki, ja sinä sen sisällä, olette tosi ihania! Mutta en ymmärrä tuota lenkkareissa kulkemista. Se on – sori nyt vaan – aika junttimaista. Näyttäisi niiiiiiiiin paljon paremmalta, jos sullakin olisi noissa kuvissa jalassa vaikka vaan mustat nilkkurit. Ei se vielä tee supertyttömäiseksi. Pääasia on tietysti se, että itse viihdyt, mutta kun nyt kerran kysyit… Ponnari on kuitenkin aina jees, ja sä olet suloinen. xx

 6. Ahihi, muistan hattaravuodatuksen…;-D

  Takki on supersöpö! Oon just katsellust vastaavaa – joko hattarana tai pastellinturkoosina – paristakin nettikaupasta, mutta jotenkin pelottaa että jäis vähälle käytölle…

 7. JUUH, hattaranickkompleksia oon iteki pohtinu aina toisinaan, et ees antanu MUN ostaa hattaraa särkännimessä koskaan…………. :—DDD elikkäs

 8. Takki on ihana ja sinä suloinen kuten aina :) Ainoa mikä hämmentää niin mulla on ihan samanlainen, siis tismalleen samanlainen ja se on ostettu syksyllä Zarasta… ei se vie siis ihanuutta yhtään pois, mutta ihmetyttää vaan kuinka tuo vaatetuotanto sitten lopulta oikein toimiikaan….