Täydellinen porkkanakakku

/// ruokaTags:

En ole koskaan aiemmin tehnyt porkkanakakkua itse, vaikka kahvilassa valitsen sen automaattisesti jos sitä on tarjolla ja tekee mieli makeaa. Olen varmaan pelännyt etten osaisi itse tehdä yhtä hyvää, sillä porkkanakakusta tuntuu olevan monta eri variaatiota – joihinkin tulee jopa ananasmurskaa?

Googlailin reseptejä ja löysin hyvältä kuulostavan reseptin Kipparin morsiammelta – minuun vetoaa helppous ja yksinkertaisuus uusia reseptejä etsiessä :-D Tätä kakkuohjetta varten ei tarvitse kuin sekoittaa kaikki ainekset keskenään! Ei siis vatkaimia tai muuta aikaavievää. Muuntelin reseptiä pikkuisen omaan makuun sopivammaksi, vaihdoin vehnät spelttiin ja rypsiöljyt kookokseen. Ohje olis tässä:


 

Porkkanakakku

Pohja:

4 (n.6 dl) porkkanaa raastettuna
1 ½ dl kookosöljyä (juoksevassa muodossa, sulata siis hieman)
4 munaa
3 dl täysruokosokeria (alkuperäisessä ohjeessa on 4dl mutta kauhistuin määrästä ja vähensin vähän…)
5 dl spelttijauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl jauhettua inkivääriä
1 dl mantelirouhetta
(+0,5 dl kookoshiutaleita)


Kuorrutus:
200 g tuorejuustoa
1,5-2 dl tomusokeria
1-2 rkl pehmeää voita
1 tl vaniljasokeria

 

♥ sekoita kaikki aineet keskenään, kaada halkaisijaltaan n. 26cm leveään irtovuokaan
♥ paista kakkua 180 asteessa 50-60 minuuttia
♥ 
kun kakku on jäähtynyt, levitä kuorrutus päälle ja koristele mantelirouheella


 

HUHH huhh miten hyvää! Kyllähän sen tosin voi tuosta sokerin määrästäkin päätellä, mutta tämä oli kyllä aivan törkeän hyvää. ”Parempaa kuin Armaassa” totesi testimaistaja ja sai mulle erittäin tyytyväisen virneen naamalle. 

 

13 kommenttia

  1. Avatar Veera /// 15/02/2014 / 14:07:56

    Itse laitan juurikin ananasmurskaa porkkanakakkuun, koska se tuo siihen paljon kosteutta. :) Ei se ananas siellä maistu lopuksi ollenkaan

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 15/02/2014 / 14:20:25

      oooh okei, niin kyllä arvelinkin! :- ) että kosteutta tuomaan.

      Vastaa
  2. Avatar Alisa /// 15/02/2014 / 14:58:13

    Jaahas, nyt tiiänki mitä tilaan tarjolle ku tuun teille kylään ;—-*

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 15/02/2014 / 14:58:58

      hahahah KÄY! :—–D <3

      Vastaa
  3. Avatar Metsku /// 15/02/2014 / 17:58:15

    Nam näyttää taivaalliselta ! Söpö myös tuo sydänlusikka, saako kysyä mistä löysit ? :)

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 15/02/2014 / 18:06:49

      Toki saa, mutta valitettavasti en tiedä mistä – äiti tuonut Italiasta tuliaisiksi :–/

      Vastaa
  4. Avatar evetea /// 15/02/2014 / 22:23:52

    Oih, porkkanakakku on myös yksi mun ehdottomista lemppareista ja tuo näyttää namilta. Uskalla kuitenkin väittää, ettei täydellisetä porkkanakakkua tule ilman juurikin tuota ananasmurskaa! :—) <3

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 16/02/2014 / 19:12:36

      Ahaaa noniin, pitääpä ens kerralla testaa ananasmurskalla sitten jotta tiedän ;–))

      Vastaa
  5. Avatar Satu /// 16/02/2014 / 11:39:08

    Oolalaa, porkkanapiirakka on yks meikän lemppareista! Harmi vaan, et jostain syystä sitä tulee tehtyä tosi harvoin… Ps. En ehkä kestä kuinka söpö lusikka!! :-D

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 16/02/2014 / 19:14:32

      UUU no mutta koitapa tätä superiisii ohjetta ^__^ hihii voi kiitos!!!

      Vastaa
  6. Avatar Pieni lintu /// 16/02/2014 / 23:10:08

    mmmm…kuulostaa niin hyvälle ja näyttää!! :)

    http://pienilintu.blogspot.fi/

    Vastaa
  7. Avatar Paju /// 19/02/2014 / 12:08:08

    idaaaa ei tällässsiiii!! tai siis joo, koska porkkanakakku = <3 ! mullakin on ollut joskus ohje blogissa, mutta taidan todellakin kokeilla nyt tota spelttiä koska munkaan vatsa ei vehnästä, tai oikeastaan muutenkaan hirmusesti viljatuotteista ihan hirveesti tykkää.

    Vastaa
  8. Vapaapäivä | 365 days with Ida /// 20/11/2015 / 12:46:50

    […] juon teeni loppuun ja mutustan palan porkkanakakkua (ohje täällä) ennen kuin lähden rautatieasemalle. Vitsi mikä vapaapäivä-fiilis, pitkästä aikaa. Tänään […]

    Vastaa

Vastaa käyttäjälle Paju Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.