Kermainen lohipiirakka

ruoka
18 kommenttia

*Yhteistyössä Alpro

Huh huh miten hyvää piirakkaa leivoin viikonloppuna!! Poikkesin kerrankin omista tavoistani enkä leiponutkaan suolaista kasvispiirakkaa, vaan päätin testata miten multa luonnistuu kermainen lohipiirakka. Sain Alprolta hetki sitten testiin soijapohjaisen ruoanlaittovalmisteen ja päätin samalla testata, lunastaisiko se lupaksensa – se nimittäin lupaa olla maistuvaa ja täyteläistä.

Vaikka tämä piirakka onkin kaukana vegestä, ajattelin että olisi fiksua testata tuollaista vegaaneille sopivaa valmistetta, kun ystäväpiiriin kuuluu myös niitä, jotka eivät käytä maitotuotteita ja kananmunia. Tällä Alpron ruoanlaittovalmisteella voi nimittäin korvata kerman lisäksi myös kananmunat! Yleensä luotan tuttuun ja turvalliseen kermaan, mutta mietin että olisi ehkä hyvä tietää miten tällainen valmiste toimii. Tuote on myös luontaisesti laktoositon, joten se voisi olla aika hyvä juhlaleipomista ajatellen, kun pitää huomioida monenlaiset ruokavaliot. 

LOHIPIIRAKKA

Piirakkapohja:
130g luomuvoita
3,5-4 dl spelttijauhoja
1 rkl vettä
ripaus suolaa

Täytteeksi:
300g kylmäsavustettua kirjolohta
1/4 parsakaalia
puolikas purjo
sipuli
tuoretta tilliä
Alpro ruoanlaittovalmiste
(pehmeää vuohenjuustoa tai sinihomejuustoa)
pippuria

1. Tee piirakkapohja ja paista pohjaa uunissa 10 minuutin ajan 200 asteessa.
2. Paista parsakaalia, purjoa ja sipulia hetki pannulla oliiviöljyssä tai voissa. Laita lämpö pois ja pyörittele kalapalat lämpimien kasvisten sekaan (voit myös laittaa lohen piirakkaan paistamatta sitä). Kaada kasvikset ja kala piirakkapohjan päälle, rouhi pippuria sekaan, ripottele päälle vuohenjuustoa ja tillit. Lopuksi kaada päälle Alpron ruoanlaittovalmiste.
3. Paista piirakkaa uunissa n. 35 min 200 asteessa.

Ah ja nam!! Piirakan kannattaa antaa hyytyä rauhassa (mielestäni hyytymiseen meni hetki pidempään mitä perinteisellä kananmuna+kerma -täytteellä) ennen herkuttelua. Piirakka oli melkein parempaa seuraavana päivänä ja maistui hyvin sekä kylmänä että lämpimänä. Väittäisin että tässä oli tähän astisen kokkailu-urani paras piirakka. Kananmunaa ja kermaa ei tullut ikävä maun tai koostumuksen takia.


Muita suolaisia reseptejä, jotka saattavat kiinnostaa sinua: fetakasvispiirakka, kasvispizza speltti-pohjalla & nokkosohukaiset.

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Vastaa käyttäjälle ida365 Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    1. JEEE!! :–) ehkä se ei ollut jotenkin kerennyt päivittyä tms!! hyvä kuulla, huh :– )

  1. aahmm näyttääpäs herkulliselta :) ja hei ida, sinä ihana söpö rohkea mimmi, mahtavaa työtä tämän blogin kanssa! puss ♥♥

    1. voi kiitos ihana iina!!:-* oon niin innoissani etten kestä ja on ihan supersiistiä että ootte mukana ;–) <3

  2. Hih, mitenhän oon nyt tärmäilly joka paikassa lohipiirakoihin: blogeissa, lehdissä ja päässyt maistaanki, pitäsköhän kokeilla :D

  3. Namii, tätä pitää joskus kokeilla itsekin! Muutaman kerran oon itekin kerennyt käyttää soijavalmisteita kerman sijaan, ja en kyllä huomaa mitään eroa! Onnistuneen piirakan lisäks onnittelut uudesta osoitteesta :–) hyvältä näyttää!

    1. suosittelen!!:-) Ja aika hämmentävää ettei eroa oo :–)

      Hiiih KIITOS!!!<3

  4. Ai että, ihanalta näyttää! Pitääpi testata, koska itsekin aina turvaudun muna+kerma-yhdistelmään.

    Kivalta näyttää myös sivustokin uudessa osoitteessa. : )

    1. Sama juttu :-) Onhan muna+kerma luonnollisempi tietysti, mutta tämmöinen tuote on hyvä olla just vaikka juhlamenua varten:-)

  5. Loistava ohje! Vaikka vähän täytyi duunata, että sai maidottomuuden lisäksi vielä gluteenitontakin. Mutta täytteet siis loistavat. Toimii muuten aika hyvin myös siten, että laittaa maustamatona soijatuorejuustoa nokareina joukkoon. :)

    1. Ouiiii ihanaa!! Hei saanko udella sulta gluteenittoman pohjan reseptin? :–) pitäis tehdä sellainen piirakka huomenna eikä mulla oo mitään tietoa miten saan pohjasta hyvän !

  6. Tottakai! :)

    2.5 dl kaurahiutaleita
    2 dl gluteenitonta jauhoseosta
    125 margariinia
    2 rkl vettä
    1/2 tl suolaa

    Kuivat aineet sekaisin ja nypi huoneen lämpöinen margariini joukkoon. Lisää vesi ja vaivaa taikina niin tasaiseksi kuin saat.

    Helppoa kuin heinänteko, etten sanoisi.

    1. OIII, kiiiiitos!!!! <3 Täytyy vielä varmistaa syökö ystävä kauraakan kun kyseessä taisi olla jonkinlainen allergia, mutta vitsit miten mahtavaa. Tästä ohjeesta taidan kuitenkin varioida ja testata jotain gluteenitonta seosta. Kiitos!! :- )