DIY: aspiriini-hunaja-kasvonaamio

kauneus
11 kommenttia

Välillä on hauskaa kokkailla keittiössä ruuan sijaan kosmetiikkaa. Kuorintoja on superhelppo valmistaa itse, joten vaihtelun vuoksi ja oman suosikkikuorinnan loppuessa kannattaa testata esim. tätä aspiriini-hunaja-kasvonaamiota.

Olen joskus kuullut kauhisteluja kertoessani tästä naamiosta – aspiriinia kasvoille, miksi ihmeessä? No well, jos uskallat nielaista sen, niin miksi et uskaltaisi käyttää sitä ihollesi? ;–) Toki suosittelen testaamaan ensin testaamaan, eihän sitä koskaan tiedä miten ihot reagoi. Testaa ensin pienellä määrällä varsinkin jos ihosi on todella herkkä ja jos et voi syödä aspiriinia tai olet allerginen hunajalle, niin skippaa kokonaan. Alun perin olen löytänyt ohjeen TÄÄLTÄ monta vuotta sitten! 

Mun lääkevarastoista ei löytynyt kuin yksi säälittävä aspiriini, joten sillä mentiin. Monien ohjeiden mukaan aspiriinia voisi kuitenkin laittaa 2-4 tablettia yhtä kasvonaamiota varten, mutta väittäisin että 1-2 riittää vallan hyvin. Päällystämättömän aspiriinin päälle tiputetaan pari tippaa vettä jolloin sen koostumus hajoaa sen verran että sen voi sekoittaa hunajan joukkoon. 

Tadaa, kasvonaamio on valmis! Ohjeista riippuen vaikutusajaksi suositellaan 10-20 minuuttia, itse hengailin viimeksi varmaan tunnin tuo kasvoillani. Miten naamio sitten toimii? Aspiriinin sisältämä salisyylihappo kuorii kuollutta ihoa ja puhdistaa tukkeutuneita huokosia. Salisyylihappoa on todella monessa akneiholle suunnatussa ihonhoitotuotteessa. Hunaja puolestaan kosteuttaa ihoa, sitäkin löytyy monesta, varsinkin luonnonkosmetiikkaa olevasta tuotteesta. Vaikka mun ihoni onkin aika herkkä, ei mun ihoni ole kertaakaan reagoinut tähän mitenkään negatiivisesti, vaan päinvastoin. Ihosta tulee superpehmeä ja tasaisempi, aspiriinirakeet kuorivat ihoa juuri sopivasti. Joidenkin ohjeiden mukaan aspiriinikuorinnan jälkeen ihoa tulisi suojata tehokkaammin auringolta päivä kuorinnan jälkeen. :-) 

Oletteko testanneet? Tykkääkö iho? 

Muita kokeilemisen arvoisia kuorintoja on mm. kahvikasvonaamio by Stylegenda sekä kookoksinen vartalonkuorinta by John Hole

Lisää luettavaa

house of organic luonnonkosmetiikkapäivät toukokuu 2022

Meikkipussin päivitys kesään

ida hanhiniemi luonnonkosmetiikka

Kirkas ja heleä kevätiho + 13 tuotevinkkiä

Djusie kokemuksia ida365

Esittelyssä Djusie – uusi suomalainen luonnonkosmetiikkasarja

parhaat luonnonkosmetiikka kasvonaamiot

Kiinnostavimmat luonnonkosmetiikkatuotteet 2021 (alessa!)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Kiitti vinkistä, täytyy testailla! Oon ihan vasta innostunut näistä DIY-kuorinnoista ja kasvonaamioista, mutta sekoitellut vasta vaan jotain öljyä ja ruokasoodaa tai kookosöljyä ja sokeria (mitä voi vahingossa eksyä vähän suuhunkin, hihii). :-)

  1. Heiiii mahtavaa! Onko ruokasooda toiminut? En oo testaillut kuin kahviporoja ja aspiriinia kuorivana aineena!

 2. Apuaaa, kelasin alkuun että oot ihan kajahtanut tai yrität heittää myöhäistä aprillipilaa ::D mutta salisyylihappo selittää kyllä tehon! Kai oot muuten testannut jo käytetyillä kahvinpuruilla kuorimista?? Etenkin tummapaahtoisesta tulee ihanan tuoksuista <3

  1. HAhahahaha :—Dddd niin kai moni muukin on ajatellut, siks laitoinkin todisteeksi alkuperäisen lähteen, noita löytyy vaikka kuinka googlaamalla ja sitä paitsi tuo oikeasti toimii mun iholla!

   Ja hei arvaas, tein heti eilen tästä innostuneena kahvipuru+kookosöljy -kuorinnan suihkussa ja ai vitsit mikä tuoksu ja mikä pehmeä iho! Sopi sekä kasvoille että vartalolle, ai että.

 3. uu, kiinnostavaa! oon pinterestissä törmännyt erilaisiin kotitekoisiin kuorintoihin, mutta en oo saanut vielä aikaiseksi testata. tää on kyllä niin yksinkertainen, että täytyy kokeilla! paitsi öö… käyköhän burana? tai ibumax :-D

  1. HAhhaa :D en tiiä! Niissä ei muuten varmaan oo salisyylihappoa? Sitä tässä kaivataan ;–) Ja testasin eilen megayksinkertaisen kahvipurut + kookosöljy -yhdistelmän ja ai että iho on nyt pehmoinen.

 4. Kyllä mun mielestä ruokasooda on tuntunut kuorinnassa ihan toimivalta, vähän erilaista esim. sokeriin verrattuna, kun se ei ole niin karkean rakeista. Mutta vaikea sanoa sen tarkemmin vaikutuksista, kun oon tässä viime aikoina koittanut kuluttaa kaikkia vanhoja synteettistä kosmetiikkaa sisältäviä puteleita pois kaapeista, niin en oo yhtään perillä yksittäisten tuotteiden vaikutuksista :-D

  1. Hohoo ymmärrän :-D mulla on vähän sama: naama on räjähtänyt enkä tiedä syytä, kun niitä voi olla niin monia; maine base -suolan ja savinaamion loppuminen, sinkin hetkellinen loppuminen, ruokailujen epäsäännöllistyminen kesän takia, hormonit ja niiden takia hirveä herkkuhimo viimeisenä parina päivänä…. u never know :D mutta pidänpä soodan mielessä ens kerralla!

 5. Kannustat siis lukijoitasi leikkimään lääkkeillä? http://www.healthberry.fi/ala-kokeile-aspiriininaamiota/ luehan tuo kirjoitus ”Asetyylisalisyylihappovalmisteita ei suositella nuorille, koska ne saattavat lisätä vakavan Reyen oireyhtymän vaaraa. Nuorilla on paljon aknea.” Blogiasi lukee varmasti moni nuori jolla on aknea, harkitsisin tämän postauksen poistamista. Lääkkeet vain niille tarkoitettuun käyttöön!