Instagramissani vilahti pari viikkoa sitten itsetehty teriyaki-kastike lohelle (ja vaikkapa tofulle tai kanalle) papujen kera. Olen odottanut, että pääsen kokkaamaan tätä uudelleen itse koska huh, kaupan teriyaki-soosit kalpenee tälle ihan täysin. Superhelppo ja niin koukuttava kastike johon kaikki aasialaisesta keittiöstä innostuneet ihastuvat takuulla. Raaka-aineet löytyy helposti isomman ruokakaupan Aasia-hyllyltä, laitoin sulkuihin merkit joita olen itse käyttänyt. Esim. Prismasta löytyy helposti.
u
Tähän annokseen tarvitset lohta, vihreitä papuja (haricots verts) ja yhden chilin sekä seuraavat raaka-aineet teriyakin valmistukseen:
Teriyaki-kastike
60 ml (reilu 0,5dl) vähäsuolaista soijakastiketta
60 ml fariinisokeria
2 rkl riisiviinietikkaa (Yukata)
2 rkl miriniä (Miyata)
1 rkl raastettua tai ohuen ohuita siivuja inkivääriä
1-2 valkosipulinkynttä murskattuna tai ohuina siivuina
2 tl seesamiöljyä
2 rkl sakea (esim. tätä, saat kaupan päälle minimaljakon) tai vettä
Annostele kaikki raaka-aineet kattilan pohjalle ja kiehauta. Anna maustua hetken miedolla lämmöllä (kannattaa sekoittaa koko ajan, ettei sokeri pala pohjaan) ja siivilöi inkivääri ja valkosipuli pois.
Huuhtele pavut ja leikkaa niiden huonot päät pois. Keitä kiehuvassa suolatussa vedessä n. 5min, niin, että ne saa napsauttamalla poikki.
Kaada pannulla paistetun lohen ja vihreiden papujen päälle teriyaki kastike. Koristele maun mukaan tuoreella chilillä (kevätsipulilla) ja seesaminsiemenillä. Nauti! (Kaveriksi sopii esim. tämä valkkari)
Kommentit
Jee, kiitos tästä ohjeesta! :-) Vaikuttaa tosi hyvältä ja helpolta.
Nyt kun mieskin on jo vähän tottunut lohen syöntiin niin voisi koittaa yllättää tämmöisellä! :-D
Jep, iisi on kun vaan on oikeat ainekset! :-) Nams, joo, teeppä tätä!