iluut – kaunista vastuullista muotia

muoti, vastuullinen muoti
3 kommenttia

iluut-7

Tiedän, että moni muukin kuin vain minä ajattelee, että jos eettinen ja ekologinen muoti olisi enemmän oman tyylistä (ja helposti saatavilla sekä järkevän hintaista), sitä ostaisi mieluusti. Eettisiä ja ekologisia vaihtoehtoja alkaa onneksi olla, mutta harmillisen usein eettiset brändit näyttävät vielä keskenään samalta ja monet ovat esim. trikoota, graafisia kuoseja ja murrettuja sävyjä suosivia – ei ehkä niin omannnäköisiä siis. 

Tästä syystä olen ihan älyttömän innoissani, kun voin vinkata teille uudesta eettisestä ja ekologisesta vaatemerkistä; iluutista. Iluut on saanut alkunsa Elina Cerellin ajatuksesta luoda vastuullisempi muotibrändi jonka hinnat ovat kuluttajaystävällisiä, mallit kauniita ja ajattoman moderneja ja jonka taustat kuluttajakin tietäisi. Sain Elinalta niin innostavan mailin muutama päivä sitten, että ajattelin jakaa sen nyt osittain kanssanne. 

”Mulla on ollut jo pitkään unelma vastuullisemmasta muotimaailmasta. Kuluttajien tulisi saada tietää, missä vaatteet tehdään, miten koko prosessi menee ja materiaalien tulisi olla ympäristöystävällisiä. Vastuullisesti tuotetut vaatteet voisivat olla myös kauniita ja ajattoman moderneja, sitä kautta ne muodostuisivat pitäjiensä kestosuosikeiksi. Ja kun vaatteet kävisivät kaupaksi, osa tuotoista ohjattaisiin avustuskohteeseen, jossa rahat menisivät varmasti perille.”

iluut-2

”Kaksi vuotta sitten päätin, että nyt jos joskus olisi aika katsoa, josko haaveesta voisi tulla totta. Tein YouTube-videon, jossa etsin lämminsydämisiä alan ammattilaisia osallistumaan projektiin. Ja arvaa mitä tapahtui!? :) Muhun otti yhteyttä kansainvälisestikin jo nimeä luonut, Milanossa asuva printtisuunnittelija Silvia. Hän on suunnitellut kuoseja mm. Zaralle, TopShopille ja viimeisimpänä Adidakselle. Alettiin mailailla Silvian kanssa, sitten Skypetellä ja huomattiin heti iloksemme, että jaetaan sama visio. Tiimi oli kasassa kun löydettiin Lontoosta nuori suunnittelijalupaus Vj, jonka minimalistinen tyyli kiinnitti heti meidän huomion.

Ollaan tehty yhdessä tuhansia tunteja taustaselvitystyötä, etsitty oikeita alihankkijoita ja suunniteltu ensimmäisen malliston vaatteita. Kesällä ajettiin yli 7000 km Euroopassa vieraillen alihankkijoidemme sekä potentiaalisten uusien sellaisten luona.”

iluut-4
”Nyt meillä on käsillä erityisen jännät paikat! :) Meillä on pyörinyt hieman yli viikon joukkorahoituskampanja Indiegogo:ssa, missä pääsee ennakkotilaamaan meidän ensimmäisen malliston vaatteita. Meillä on kiinteä 15 000 €:n tavoite – siihen pääseminen mahdollistaisi meille ensimmäisen malliston vaatteiden tuottamisen ennakkotilaajille, uusien vaatteiden suunnittelun aloittamisen ja oman verkkokaupan avaamisen. Tää on kaikki tai ei mitään -tilanne, jos ei päästä tavoitteiseen, ei päästä jatkamaan haaveen toteuttamista.”

Ja arvaatteko mikä on ihan mieletöntä? Se, että tiistai-iltana tätä kirjoittaessani (julkaisen tämän keskiviikkoaamuna) tavoitteesta puuttuu enää 614 €, eli 15 000 € tavoite on todella saavutettavissa ja iluutin tulevaisuus täysin mahdollinen! Tällainen valtaisa kiinnostus kertoo ennen kaikkea hyvin tehdystä työstä; siitä, että eettinen ja ekologinen muoti voi olla kaunista, minimalistista ja järkevän hintaista.

Iluutin ensimmäisen malliston vaatteet valmistetaan Virossa ja materiaalit tulevat Euroopasta fiksuilta valmistajilta, jotka merkin perustajat ovat itse tavanneet. Virolaisille ompelijoile maksetaan keskimääräistä palkkaa n. 40 % parempaa palkkaa (tämän bongasin Muslasta, Mia oli ehtinyt haastatella Elinaa jo tarkemmin!) ja jokaisen tuotteen katteesta 5% lahjoitetaan Pencils of Promise -kouluhankkeeseen

iluut-6

Ekassa mallistossa on kaksi simppeliä ja kaunista vaatetta: tummansininen kauniisti laskeutuva puuvilla-tencel paitamekko ja klassinen, mutta kiinnostava pellava-puuvillakauluspaita kolmessa eri tyylissä: pilkullisena, ruuduilla ja kokovalkoisena. Ekan malliston vaatteita tehdään koossa S, M ja L – tulevaisuudessa kokovalikoimakin toivottavasti laajenee.

Jos haluaa olla mukana tukemassa iluutin Indiegogo-kampanjaa ja ostaa itselleen kauniin vaatteen, ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi. Paitamekon hinta on 100 € ja kauluspaitojen 85 €. Jos innostuit, mutta koot eivät täsmää tai et tarvitse uutta vaatetta juuri nyt, ala seurata iluutin tarinaa somessa tai mikä parempaa, jaa tarina jollekin, jonka voisit kuvitella innostuvan iluutista.

Tilaa vaate tai lue lisätietoja täällä. Osallistua voi vielä kahdeksan päivän ajan!

kuvat: iluut

Lisää luettavaa

5 uuden vaatteen vuosi paketissa

Yli neljä vuotta ostamatta pikamuotia

kööpenhamina second hand

Ihanat second hand -putiikit Kööpenhaminassa

Vastuullinen uimapuku

7 x vastuullisempi uikkaribrändi

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Mahtavaa! Sillä aikaa kun katsoin noiden videon niin tavoitesumma tuli täyteen :D Nyt ei ole itellä tarvetta heidän vaatteille mutta jään kyllä seurailemaan brändiä.

    1. Ihan huippu juttu!! JES :-) Oon niin iloinen, sillä kun verkkokauppa saadaan auki, saadaan valikoimaan myös kuulemma XS ja XL. Jes.

  2. Ihan mieletöntä!! ja huippu kohde johon tuo 5% menee <3 Luin muutama vuosi sitten perustajan Adamin kirjan ja on kyllä mieletön tarina.
    Kaiken voi saavuttaa, kun uskoo omiin unelmiinsa. Vitsit odotan, että tämä verkkokauppa aukeaa!! :)