Jouluiset kahvidrinkit

ravintolat Helsinki, ruoka
2 kommenttia

* Kaupallinen yhteistyö, Paulig & Asennemedia

Tyypit, nyt on niin hyviä kahvidrinkkejä luvassa että huh. Kannattaa ottaa screenshottia tai laittaa tämä postaus talteen, sillä vaikka yleensä olen sitä mieltä että kahvi kahvina, niin nämä ovat ehdottomasti testailun arvoisia! Pääsin tekemään jouluisia kahvidrinkkejä Paulig Kulmassa itsensä Pauligin Paulan ja Paulig Kulman Barista Instituten Ullan kanssa. Veikkaan, ettei parempia drinkkimestareita olisi edes voinut löytyä tähän hätään – aivan ihania tyyppejä!

Muistatteko vielä Pauligin Paulan uusi tyyli -kilpailun, jossa minäkin olin mukana suunnittelijaparini kanssa? Näin vasta nyt ekaa kertaa Lauran ja hänen suunnittelijaparinsa luomuksen livenä ja käytössä – ja täytyy sanoa, että se on upea. Perinteitä kunnioittava, mutta todella käytännöllinen ja moderni.

Testasin kolme eri kahvidrinkkiä ja näistä löytyy jokaiselle jotain. Piparkakkulatte herkuttelijalle, Espresso Tonic pirskahtelevan kahvidrinkin kokeilijalle ja Espressotini klassikoiden ystävälle.

Piparkakkulatte on ehdottomasti herkuttelijan valinta. Tämä menee jälkiruuasta lounaan tai illallisen päälle, sillä piparkakkulatte on ihanan makea kahvijuoma. Kanelisiirappia löytää jostain ruokakaupoista, mutta sellaista voi tehdä myös itse, mm. tämän jouluisan siirappireseptin mukaan.

Kaada lasin pohjalle kanelisiirappi ja hyppysellinen piparkakkumaustetta. Vaahdota kuuma maito (esim. kattilassa vispilällä) ja kaada lasiin (reilun 3dl lasiin). Kaada lasiin annos espressoa. Jos tykkää todella makeista kahvijuomista, voi annoksen koristella kermavaahdolla.

Piparkakkulatte oli todella hyvää ja tiedän pari ystävää, jotka olisivat siitä aivan innoissaan. Itse valitsen mieluummin pikkuisen raikkaamman tai vähemmän makean drinkin tai kahvijuoman, joten tämä Espresso Tonic oli kuin suunniteltu minulle. Täytyy sanoa, että vaikka tykkäänkin cold brew -kahveista, eivät ne ole mielestäni mitään tämän viileän ja raikkaan kahvidrinkin rinnalla! Tämä on tosi iisi tehdä myös kotona; sekä alkoholittomana että ginin kanssa. Espressot on helppo keitellä esim. mutteripannulla.

En tiedä sopiiko tähän joku muukin kivennäisvesi tai vastaava, mutta Indian Toniciin tehtynä tämä oli ihan älyttömän hyvä. Maistelin alkoholittoman version Paulig Kulmassa pari viikkoa sitten, mutta koska gin tonic on yksi mun suosikkidrinkeistä, voin kuvitella, että tämä on todella hyvä myös alkoholillisena versiona. Ensi kesän hitti?

Viimeinen vinkkini on Espressotini; espressopohjainen drinkki vaniljasiirapilla. Valmiit vaniljasiirapit ovat usein tosi makeita, joten kannattaa vähän maistella paljonko siirappia kannattaa lisätä. Tähän drinkkiin tuli 2 cl ja se oli pikkuisen liikaa, reilu 1 cl olisi riittänyt. Kaikki raaka-aineet annostelaan sheikkerin metalliseen osaan  ja lasiosaan annostellaan jäät. Sheikataan ja kaadetaan viilennettyyn lasiin nautittavaksi. Mmmh!

Jos drinkkien tehtailu kotioloissa ei innosta, niin näistä jokaista voi pyytää ainakin Paulig Kulmasta. Oletteko muuten vielä käyneet siellä? Puren herkut maistuivat tosi hyviltä ja paikka itsessään on tosi miellyttävä riippuvine tuoleineen ja kuparisine yksityiskohtineen. Ihana moderni kahvila, jossa tuntuu viihtyvän kaikenlaiset tyypit.

Lisää luettavaa

Rakkauskirje Kalliolle

Rakkauskirje Kalliolle

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Kommentit

Vastaa käyttäjälle Henriikka / Aamukahvilla Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.