Ravintolasuosituksia Saigoniin / Ho Chi Minh Cityyn

matkailu, ruoka
Jätä kommentti

Terkkuja Saigonista!

En oikein tiennyt mistä aloittaisin, joten aloitetaan tärkeimmästä; ruuasta! Vietnamin reissu oli todellinen ruokareissu, sillä loman aikana ei tullut syötyä kertaakaan huonosti. Toki päädyimme syömään eri tasoisiin paikkoihin, mutta kaiken kaikkiaan ruoka oli taivaallisen hyvää. Kasvissyöjälle sekä gluteenittomalle löytyi vaihtoehtoja oikein hyvin, joskin uskon, että tähän vaikutti etukäteen tehty taustatyö. Saigon on niin täynnä ravintoloita, että ilman taustaselvittelyä iskee helposti valinnanvaikeus.

Syöminen ja juominen Saigonissa on todella edullista; todellinen budjettireissaaja pääsee halvalla katukeittiöissä syöden, mutta ravintoloissa syöminenkään ei ole kallista. Valinnanvaraa, tuoreita ja raikkaita makuja, jännittäviä makuyhdistelmiä ja tuntemattomia kasviksia löytyy joka kulmalta. Suosittelen lämmöllä juomaan tuoretta kookosmehua aina kun siihen tulee mahdollisuus, sillä se on ihan eri makuista mitä mikään Suomessa pullotettuna myytävä! Ja maistelemaan uusia hedelmiä; ainakin kummallisen tuoksuista duriania (tuoksuu kuulemma jokaiselle erilaiselta; osa rakastaa, osa inhoaa) ja jakkihedelmää on saatavilla monesta paikasta. Ananas ja mel0nit ovat taivaallisen makeita, tuorepuristetut mehut halpoja ja valinnanvaraa todella löytyy. Mutta, nyt niihin ravintolavinkkeihin, eli:

Missä syödä Saigonissa (Ho Chi Minh Cityssä)? 

District 1: 

Quan Bui vietnamilainen ravintola
17a Ngô Văn Năm, Bến Nghé

Quan Bui nousi nopeasti yhdeksi suosikkiravintolaksi reissullamme; autenttista vietnamilaista ruokaa kaikenlaisille ruokavalioille, hyvä palvelu, ihana kattoterassi, paljon vaihtoehtoja ja tuoreet hedelmämehut, mmh! Kannattaa testata meribassi tai vaalea kala passionhedelmäkastikkeella, kevätrullat tofulla ja sienillä ja ottaa lisukkeeksi höyrytettyjä vihanneksi valkosipulilla. Ai ettäää! Kanaruuat olivat kuulemma myös todella hyviä ja niiden mukana tulleet sipulit ja paprikat ihan älyttömän herkullisia. Kannattaa testata myös erilaiset 100% tuorepuristetut mehut (omena-porkkana-inkivääri mmmh) ja tilata vaikka jälkkäriksi kookosmehu – siis tuore kookos.

Kävimme Quan Buissa monta kertaa, sillä ravintola sijaitsi samalla tiellä hotellimme kanssa ja osoittautui yhdeksi parhaista. Petyin vain kerran valitsemaani ruokaan; tilasin mixed mushrooms ja ne todella olivat sitä – ei kastikkeita tai muita makuja :D Onneksi lisukekasvikset eivät maksa paljoa, mutta tuolloin hoksasin että annokselta on turha odottaa mitään muuta kuin mitä listassa lukee. Eipä siis tullut pettymyksiä jatkossa.

Quan Bui on hintatasoltaan todella hyvä laatuunsa nähden; tilaamamme annokset maksoivat 70 000 – 130 000 vnd, eli n. 2,9 € – 5,4 €. Voi huoletta tilata useamman annokset pöytäseurueen kesken jaettavaksi. Lämmin suositus tälle paikalle! Rafloja löytyy myös kolmesta muusta osoitteesta Ho Chi Minh Cityssä, joten jos tuo ylläoleva osoite ei osu omille reiteille, kantsii kurkata löytyykö rafloja lähempää omia reittejä.

Humkasvisruokaravintola
2 Thi Sách, Bến Nghé

Ai itku miten herkullista (ja mausteista!) kasvisruokaa! Tämä oli mun henkilökohtainen suosikkini, sillä saatoin tilata ja syödä listalta minkä tahansa annoksen. Vaikka löysin verrattain hyvin kasvisruokaa muualtakin, oli Hum:ssa luksusta selata koko menu ja valita mitä tahansa. Söimme täällä kahdesti; maistelin kahta erilaista tulista annosta, jotka olivat jokseenkin samantyyppisiä mausteisia kastikkeita. Niissä oli mm. okraa, perunaa, papuja, kesäkurpitsaa, maissia, tofua, jamssipapua, kookosta ja kanelia (pääruat numero 3 & 4). Ihan uskomattoman maukasta ja hyvää. Tarjoilija varoitti että annokset ovat tulisia ja mulle ne olivat oikein sopivia – muulle matkaseurueelle hieman liian tulisia. Muut kehuivat, että riisi sienillä ja munakkaalla olivat herkkua, samoin Pineapple fried rice. Kannattaa ehdottomasti tilata tuorepuristettuja mehuja täälläkin, ovat makeuttamattomia ja pelkkää hedelmää ja kasvista.

Hintaesimerkki: kolme pääruokaa, jaettava riisi, pullo viiniä (joka oli suurin kulu, 700 000 vnd) maksoivat yhteensä 1 23 0075, eli 51,1€, mutta pelkät ruuat maksoivat ainoastaan 22€ kolmelta. Useimmissa paikoissa ruoka ja olut olivat superedullisia, mutta viini ja skumppa tuontituotteina huomattavasti kalliimpia.

L’Usineeurooppalaistyylinen kahvila, bistro & putiikki
151/1 Đồng Khởi, Bến Nghé ja 70A-70B-68 Lê Lợi, Bến Thành

L’Usine on ihastuttava kahvilan, bistron ja putiikin yhdistelmä. Tämä ihastuttaa selkeästi muitakin, sillä hotellimme lähelle ollaan avaamassa kolmatta L’Usinea ensi vuoden puolella. Voin suositella mehuja ja smoothieita lämmöllä, ruokapuolta emme testanneet, mutta uskoisin senkin olevan tasokas jos kaipaa jotain länsimaisempaa ruokaa. Kotiin voi ostaa vietnamilaista suklaata ja teetä sekä vaatteita, koruja ja kynttilöitä.

Propaganda – vietnamilainen bistro
21 Han Thuyen, Bến Nghé

Propaganda on hauskasti sisustettu bistro ja kahvila, jonne voi pistäytyä drinkeille (illalla ilmastoitu terassi on kiva), kahville, lounaalle tai syömään illalla. Tämä oli muuten yksi harvoista paikoista, joista sai tilattua lasillisen kuplivaa! Kaikissa paikoissa ei todellakaan ole tarjolla viinejä tai kuohuvaa – ja jos on, joutuu usein ostamaan kokonaisen viinipullon. Joten jos kaipaa lasillista kuplivaa Saigonissa, Propaganda it is. Kevätrullat saavat suosittelut, ne maksoivat 85 000 vnd (n. 3,5€). Mun kuvassa näkyvä Propaganda noodles with tofu, puffed brown rice & chilli-peanut-shallot crunch annos maksoi 70 00 vnd (n. 2,9€), tuorepuristetut porkkana-omena-inkivääri-mehut 60 000 vnd (n. 2,5€). Ystäväni kehui kesärullia ja kana riisillä oli kuulemma sekin maittavaa.

Cuc Gach Quan – vietnamilaiset arkkitehtipariskunnan ravintola
10 Dang Tat, Ward Tan Dinh

Cuc Gach Quan oli etukäteen ehdottomasti hehkutetuin ravintola (tästä löytyy ravintola-arvosteluita muistakin blogeista, mm. täällä, täällä ja täällä – ja sain tästä myös suosituksen juuri Vietnamissa reissanneelta Insta-ystävältäni) jossa kävimme. Varasin Cuc Gach Quaniin pöydän etukäteen jo Suomesta käsin jouluaatoksi (onnistui kätevästi Facebookin chatissa) ja suosittelenkin pöytävarausta, sillä paikka on aavistuksen kauempana ja todella suosittu.

Ruoka oli herkullista ja edullista, mutta meidän kohdallamme palvelu ei pelannut. Se oli muissa paikoissa saamaamme palveluun verrattuna ynseää ja todella hidasta. Tosi harmillista, sillä palvelulla on aina merkittävä rooli sen suhteen, millainen kuva paikasta jää. Paikka itsessään on todella ihana; erikoinen talo, jossa on erilailla sisustettuja huoneita, sisälampi, pieniä oviaukkoja ja kreisit portaat yläkertaan. Ihan ehdottomasti käymisen arvoinen – veikkaan, että meidän kohdalle vain osui vähän huonompi palvelu.

Täälläkin viini oli kallein osa laskusta (n. 29 €), mutta hintatasoltaan tämä oli samaa luokkaa kuin muutkin ravintolat joissa kävimme, eli pääruuat n. 3-6€ kappale, riisi ja kasvislisukkeet 1-2 €. Suosittelen lämmöllä kurpitsankukkia, joita mullekin suositeltiin! Aiiiiivan sairaan hyviä. Myös kana inkiväärillä ja meribassi sweet & sour -kastikkeella olivat kuulemma hyviä.

Pizza 4P’s – laadukas pizzeria
8/15 Le Thanh Ton

Jaaaa sitten kun vietnamilainen ruoka alkaa kyllästyttää, kannattaa suunnata pizzalle Pizza 4P’s:iin, jota jotkut ovat kehuneet blogeissaan elämänsä parhaaksi pizzakokemukseksi. En ihmettele, nämä pizzat olivat kyllä todella hyviä. Lista on maltillinen ja hauskinta on se, että lähes kaikki pizzat voi tilata half and halfina – eli voit tilata pizzan, jonka toinen puoli on Margarita ja toinen sienipizza. Ihana konsepti! Helpottaa valinnanvaikeutta suuresti. Tilasin Margaritan munakoisolla ja huh, olipa herkullista, erityisesti pöytään tuodulla chiliöljyllä viimeisteltynä. Munakoiso oli niin maukasta, että se oli miltei lihaisaa.

Tämä paikka oli aavistuksen vaikeasti löydettävissä tässä osoitteessa, mutta ei kannata menettää uskoaan vaan kysyä apua paikallisilta! Epäilyttävän kujan päästä löytyy ilmeisesti ainakin Vietnamin parhaat pizzat. En laittanut ylös pizzojen hintoja, mutta jos en ihan väärin muista, niin 100 000 – 130 000 vnd (4-5 €) kieppeillä liikuttiin.

Chi Hoavietnamilaista ruokaa
31A Lê Thánh Tôn, phường Bến Nghé

Mietin että vinkkaanko tästä paikasta ollenkaan, kun kokemuksemme jäi aavistuksen keskinkertaiseksi, mutta vinkkaan nyt kumminkin, sillä paikka vaikutti tosi suositulta (myös paikallisten keskuudessa) ja oli edullinen. Ehkä valkkasimme annokset vähän väärältä listalta, sillä otimme kaikki pikkunälkään annokset comfort food -osiosta. Tamarin Silken Tofu (ylempi tofu-annos) oli herkullista, mutta alempi Lemongrass & Chili Tofu -annos todella kuiva ja mauton – eikä lainkaan tulinen. Kana oli kuulemma hyvää, mutta annos oli suurimmaksi osaksi luita. Molemmat tofu-annokset maksoivat 30 000 (n. 1,2€)  ja kana-annos 45 000 (n. 1,80€), joten ei menty vararikkoon tästä ei niin ihmeellisestä -kokemuksesta. Lasillinen viiniä maksoi 89 000 vnd (n. 3,7€). Luin tästä kuitenkin etukäteen kehuja, joten kannattaa testata jos osuu nälkäisenä kohdalle. Palvelu oli mukavaa, astiat kauniita ja paikka hauska, vissiin viisikerroksinen kapea rakennus.

Missä käydä drinkeillä Saigonissa (Ho Chi Minh City)? 

Rex Hotel Rooftop Bar klassikkodrinkkejä kattoterassilla
141 Nguyen Hue Blvd

Jos haluaa kurkkia alas kaupunkiin keskellä päivää, kannattaa suunnata Rex Hotellin terassille. Kuudennessa kerroksess palveleva kattoterassi on turistien suosiossa ja sen huomaa hinnoissa; ne ovat vähintään tuplat verrattuna moneen paikkaan. Mutta koska terassi on keskeisellä paikalla (ja tuplahinta tarkoitti drinkin hinnalta n. 10 €) ja kaunis, kannattaa täällä pistäytyä. Drinkit ovat koristeineen kuin suoraan äitini ja isänä 80-luvun drinkkikirjasta.

Chill Sky Barupeat näkymät öisen kaupungin ylle
Level 26 AB Tower, 76A Le Lai Street

Jos haluaa fiilistellä öistä suurkaupunkia yläilmoista, kannattaa suunnata AB Towerin Chill Sky Bariin, 26. kerrokseen ilta-aikaan. Paikka on vähän mauton väriävaihtavine ulkokalusteineen ja ihmeellisine biisivalintoineen (listahittejä jonkun muun kuin alkuperäisen artistin esittäminä todella mielenkiintoisine miksauksineen), mutta näkymät ovat upeat ja palvelu oli mukavaa. Tänne ei pääse sandaaleissa tai shortseissa, joten ei kannata suunnata tänne suoraan altaalta. Ilmeisesti tämä on suosittu bilepaikka paikallisten keskuudessa myös, mutta siitä en tiedä sen enempää.

Onko teillä muita suosikkeja Saigonista? Jakakaa ihmeessä omat suosikkinne muille Saigoniin matkaaville, jos ne eivät vielä löytyneet tästä listauksesta! 

→ translate in English here.

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.