Täyttävä ja nopeasti valmistuva kasvisruoka

ruoka
2 kommenttia

Tämän hetken nopeiden kasvisruokien ykkönen keittiössäni; kevyesti pannulla pyöräytetyt valkosipulikikherneet pinaattikvinoalla ja avokado-tomaatti-kevätsipuli-feta-salaatilla. Tadaa, helppoa!

Käytän kotimaista luomukvinoaa* vaikka se puuroutuukin perulaista kvinoaa helpommin, mutta kotimainen kvinoa on huomattavasti ekologisempi vaihtoehto. Kvinoa maistuu sellaisenaankin hyvältä, mutta nyt pyöräytin sen sekaan kattilassa sulatettua pakastepinaattia (pari palaa riittää), sitruunaa, pippuria ja ripauksen Herbamarea*. Mm!

Kikherneet paistoin kevyesti pannulla oliiviöljyn ja valkosipulin kanssa. Lämmitetty ja hyvin huuhdottu kikherne ei aiheuta ainakaan mulla samanlaisia vatsaoireita mitä suoraan purkista syötynä. Kikherneiden, linssien ja muiden papujen huuhteleminen ei ole mikään vitsi; en muista mitä niistä poistuu huuhtelun myötä, mutta jotain, mikä aiheuttaa monille vatsavaivoja. Tästä vinkkasi mulle ravitsemusterapeutti.

Kikherneiden ja kvinoan kaveriksi kaipaa jotain raikasta ja tuoretta, tällä kertaa puolikas avokado, kirsikkatomaatteja, kevätsipulia ja fetaa. Päälle pari rouhaisua mustapippuria ja tuoretta basilikaa. Sekava annos, mutta niiiiiin hyvää. Ja täyttävää! Ja edullista.


Muita helppoja ja nopeita kasvisruokia, joille kannattaa antaa mahdollisuus: 

Tomaattinen papu-kesäkurpitsa-pastakastike (helppo tehdä gluteenittomana ja vegaanisena)
Helpot nyhtökauratortillat marinoidulla punasipulilla (gluteeniton, vegaaninen)
Lämmin punajuuri-tofusalaatti (helppo tehdä vegaanisena ja gluteenittomana) 
Mausteinen kookos-tofukeitto (gluteeniton, vegaaninen)
Bataattikookossosekeitto (gluteeniton, vegaaninen)
Kasvispiirakka

* -merkityt affiliate-linkkejä

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Pakko tulla kehumaan tänne postaukseen, että ei vitsi miten hyvää!! Tää on noussut jopa aluksi epäilevän poikakaverinkin lemppariksi :-D niin helppo ja täyttävä

    1. IHANAA että tulit kehumaan, et usko kuinka ilahduin!! :D ei sitä aina tiedä kokeileen näitä kukaan, joten tällaiset kommentit lämmittää mieltä. Ihanaa että poikakaverikin suli, hahaa!