Herkkutattipasta kuivatuista sienistä

ruoka
Jätä kommentti

Mitä valmistaa kuivatuista sienistä? Mulla on kaapissa tädiltä ja hänen mieheltään saatuja kuivattuja sieniä, joita olen jemmannut aarteinani jotain hyvää hetkeä varten. Nyt keittiön kaappeja muutenkin tyhjennellessäni spottasin nämä ja mietin, että sitä ”hyvää hetkeä” tuskin koskaan tulee, joten parempi vain ottaa herkut käyttöön.

herkkutattipasta kuivatuista sienistä

Taivaallisen hyvä ja helppo herkkutattipasta valmistuu vartissa kuivatuista herkkutateista. Mulla oli kaksi purkkia kuivattuja tatteja jemmassa vielä hetki sitten, nyt enää vajaa purkillinen, sillä tämä pasta on niin törkeän hyvä ja helppo, että olen tehnyt tätä viime viikkoina useampaan otteeseen.

Veikkaan että monet muutkin kuivatut sienet sopivat tähän pastaan, eli jos teilläkin on kuivakaapeissa jemmoja, niin ottakaapas käyttöön.

herkkutattipasta

Herkkutattipasta (kuivatuista sienistä) 

Pieni kourallinen kuivattuja sieniä
1-2 valkosipulin kynttä
Pieni sipuli
Tuoretta chiliä
Lehtipersiljaa
Oliiviöljyä

Mausteeksi esim:
Cayanne-pippuria, voimakasta paprikaa, mustapippuria ja suolaa

Pastaa (esim. Risentan papupastaa)
(+ raastettua pecorinoa)

/////////////////

Liota kuivattuja sieniä vedessä n. 15 minuutin ajan. Kaada liotusvesi pois ja kuivaa sienet keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla. Pilko pieneksi.

Pilko sipuli, valkosipuli ja tuore chili. Paahda sieniä hetki pannulla ilman öljyä. Kun ne ovat pikkuisen saaneet väriä ja ylimääräinen neste on haihtunut, kippaa ne lautaselle ja kuumenna pannulla öljy. Kuullota öljyssä cayanne-pippuri ja paprikamauste, pilkotut sipulit ja chili ja heitä sienet sekaan. Mausta pippurilla ja suolla.

Keitä papupasta kaveriksi ja pyöräytä pasta kastikkeen sekaan pannulla. Tarjoile esimerkiksi  lehtipersiljan ja raastetun pecorinon kanssa ja jos tykkäät tulisesta ruuasta, lisää päälle vielä muutama siivu tuoretta chiliä. Mmm!

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Vastaa käyttäjälle Emma Wilde Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Pastasta voisi saada vielä entistäkin maukkaamman, jos sienien liotusveden hyödyntää pastan keitinvetenä! Teen itse aina niin :)